top of page

Kamprapport: Milan-Arsenal (0-2)


London-klubben gjorde kort prosess med tamme italienere på San Siro.

Milan-Arsenal 0-2

15´ 0-1 Mkhitaryan 45´0-2 Ramsey

Scoring tidlig og sent

Milan virket klare for oppgaven og gikk i strupen på Arsenal fra avspark, men gjestene red av stormen de første minuttene og overtok initiativet i kampen. Etter 8 minutter kom Mkhitaryan til kampens første sjanse, men skuddet fra armeneren gikk i nettveggen. Det samme gjorde avslutningen til Cutrone et par minutter senere før Calhanoglu fikk et litt for langt touch da han kom først i en duell med Ospina. Ballen trillet dermed ufarlig over kortlinjen.

Etter et kvarter smalt det imidlertid i Milano, men det var ikke de mange fremmøtte italienerne som kunne juble. Mkhitaryan fikk en ball til venstre i feltet og vendte enkelt bort Calabria før han klinket til med høyrefoten. Skuddet traff Bonucci og endret retning. Donnarumma hadde allerede gjort sitt utslag og var derfor sjanseløs da ballen forsvant inn i nettmaskene.

Etter scoringen kontrollerte Arsenal kampen og det eneste Milan hadde å komme med var noen spede kontringer som stort sett ble ødelagt av svake pasninger og manglende bevegelser.

Inn mot pause strammet gjestene skruen og kom til flere gode muligheter. Først klinket Xhaka til fra 17 meter, men Donnarumma så utgangen og slo ballen til corner. Deretter ble Welbeck spilt nydelig gjennom, men Milans sisteskanse var parat og reddet skuddet fra det engelske hurtigtoget.

På overtid kombinerte Welbeck og Mkhitaryan fint, men tverrliggeren nektet sistnevnte scoring nummer to. Fire minutter skulle den dog komme da Øzil åpnet Milans forsvar med en perfekt vektet pasning som fant Ramsey. Ingen fanget opp waliserens løp og han rundet enkelt Donnarumma før han trillet inn 0-2. Gattuso fikk dermed en verst tenkelig inngang til pausepraten etter en omgang hvor hans mannskap ikke hadde en eneste avslutning på mål.

Ingen mobilisering

Man forventet en reaksjon fra Milan etter hvilen, men den gang ei. Noe av det første som skjedde var at Kessié sleivet midt på egen banehalvdel og sendte Welbeck alene med keeper, men Donnarumma var tidlig ute og blokkerte avslutningen. Ballen spratt tilbake i Welbeck og ut over kortlinjen, og Milan var heldige at det ikke stod 0-3.

Etter 50 minutter fikk Milan sitt første og eneste skudd på mål da Bonaventura forsøkte seg fra 20 meter, men Ospina hadde ingen problemer med å redde avslutningen. Samme mann fikk en ny mulighet et par minutter etterpå da Calabria la fint inn fra høyre, men fra 11 meter gikk skuddet langt over.

Milan klarte etter hvert å skape et visst trykk på Arsenal, gjestenes ledelse var aldri truet og Milans mange individuelle feil gjorde at de aldri maktet å skape noe særlig. I tur og orden tok Gattuso ut Calhanoglu, Cutrone og Calabria, men ingen av innbytterne Kalinic, Silva eller Borini klarte å utgjøre en forskjell. Nærmest kom førstnevnte da han ble spilt igjennom med 7 minutter igjen, men Ospina var våken og avverget foran kroaten. Et svakt Milan tapte dermed 0-2 og har et meget vanskelig utgangspunkt foran returkampen på Emirates neste uke.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 1-4 Skudd utenfor mål: 9-4 Vellykkede pasninger: 82-82 % Cornere: 10-3 Offside: 0-1 Frispark: 8-13 Gule kort: 0-2 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 51-49 %

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page