top of page

Kamprapport: Ludogorets-Milan (0-3)

Milan gjorde jobben i Bulgaria og skaffet seg et perfekt utgangspunkt før returkampen på San Siro.

Ludogorets-Milan 0-3

45´ 0-1 Cutrone 63´ 0-2 Rodriguez (str.) 90+1´0-3 Borini

Friske verter og effektive gjester

Vertene startet i høyt tempo og gjorde det de kunne for å overrumple sine mer kjente motstandere, og taktikken til bulgarerne fungerte perfekt. Milan fikk ikke tak i kampen og gang på gang kom Ludogorets på overganger, men den avgjørende pasningen ble ofte upresis. Etter omkring 20 minutter med et høyt tempo fra hjemmelaget slakket de noe av og gjestene tok i større grad over kontrollen.

Det var en sjansefattig start på kampen, men etter en drøy halvtime kunne hjemmelaget tatt ledelsen da et innlegg ble slått inn i feltet og Donnarumma var på halvdistanse, men ballen gikk forbi alt og alle.

Mot tampen av omgangen yppet Milan seg. Først prøvde Suso seg med et frispark fra spiss vinkel, men skuddet gikk en halvmeter over. Deretter fant Kessié midtbanekollega Bonaventura med en liten stikker i feltet, men skuddet fra italieneren gikk like over fra 6 meter.

Scoringen skulle likevel komme før pause, og selvfølgelig var det brennhete Cutrone som strakk hendene i været. Milan tok en kort corner og Calhanoglu pisket ballen inn foran mål. Der dukket den unge italieneren opp og stusset ballen videre inn i nettet. Milan tok dermed med seg en ledelse inn til pause.

Innbyttere på scoringslisten

Ludogorets gjorde et bytte i pausen og erstattet Swierczak med Wanderson på topp, men det var kaptein Dyakov som kom nærmest scoring for Ludogorets. Ti minutter ut i omgangen lurte han både Biglia og Bonaventua får han gikk for gull fra 20 meter. Skuddet var godt og Donnarumma var utspilt, men det smalt i stolpen og ut. Like etterpå ropte vertene på straffe da Abate feide Misidjan over ende inne i feltet, men vingen var heldigvis i offside.

Etter en times spill forlot en rufsete Abate banen til fordel for Rodriguez, og Calabria tok plass på høyre back. Kun minutter senere fikk sveitseren sjansen fra krittmerket etter at Cutrone falt noe lett i en løpsduell inne i feltet. Dommeren var på sin side ikke i tvil, og Rodriguez sendte enkelt keeper til høyre og kula til venstre på det påfølgende straffesparket.

Etter scoringen forsvant all momentumet fra vertene og den siste halvtimen var kun en transportetappe for Milan, som på sine side slapp til både Andre Silva og Fabio Borini mens Cutrone og Calhanoglu fikk litt hvile før helgen.

På overtid satte Borini den siste spikeren i den bulgarske kisten da et innlegg fra Kessié ble ekspedert i mål fra 12 meter. Det ble det siste som skjedde i kampen og Milan tar dermed seg et best mulig utgangspunkt før returkampen som spilles på San Siro om en uke, men før det venter Sampdoria til en tøff seriekamp på søndag.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 1-4 Skudd utenfor mål: 5-5 Vellykkede pasninger: 83-81 % Cornere: 3-3 Offside: 3-3 Frispark: 22-16 Gule kort: 1-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 53-47 %