top of page

Kamprapport: Lazio – Milan (4-1)


Et voldsomt uvær førte til at kampen i Roma startet en time senere enn planlagt, men det var uansett kun Lazio som så ut til å være klare for kamp denne serierunden.

Lazio – Milan 4–1 38’ 1–0 Ciro Immobile (straffe) 42’ 2-0 Ciro Immobile 48’ 3-0 Ciro Immobile 50’ 4-0 Luis Alberto 56’ 4-1 Riccardo Montolivo

Svakere og svakere Selv om det hadde vært et voldsomt uvær i Roma var baneforholdene fortsatt fine, og scenen var klar for at Montella sitt mannskap skulle levere i sin første storkamp for sesongen, noe som ikke akkurat ble historien.

De første 15 minuttene la Lazio seg lavt i banen og lot Milan trille ball (35-65 i ballinnehav) uten å skape noe mer enn et par svake skudd av Borini og Kessie. Presisjonen på den siste tredjedelen var veldig svak, noe som skulle være et stort problem også videre i kampen.

Etter man hadde spilt 15 minutter begynte kampbilde å snu litt, og Lazio kom på noen småfarlige visitter. Blant annet slo Luis Alberto en veldig god corner hvor Donnarumma og Milan ikke hadde kontroll, men med litt hell gikk det fint. Biancocelesti hadde også et par potensielle straffesituasjoner, men de hadde nok begge vært billige.

Jo lenger og lenger man kom ut i omgangen ble Lazio stadig farligere, og i det 37. minutt fikk laget fra Roma uttelling. Luis Alberto fikk ballen på venstresiden, dro seg inn i feltet, hvor Franck Kessie valgte (ganske unødvendig) å felle han. Et riktig dømt straffespark som dommeren aldri var i tvil om. Ciro Immobile steppet opp, og satte straffesparket sikkert i hjørnet til venstre for Donnarumma. 1-0 Lazio i det 38. minutt.

Men det var ikke nok med dette ene målet for Lazio denne førsteomgangen. For da Senad Lulic i det 42. minutt plutselig befant seg på høyresiden, samtidig som Ciro Immobile stod alene bak i boksen, måtte 2-0 komme. Det var et vakkert innlegg av kapteinen til Lazio, og en enda vakrere volley av Immobile ned i motsatt hjørne, som førte til at Biancocelesti kunne gå inn i garderoben med en god tomålsledelse.

2-0 til pause var heller ikke særlig ufortjent da Lazio vant alt av dueller: 6-1 i hodedueller, 11-4 i taklinger, og 2-10 i balltap. Biancocelesti sin defensive plan om å la Milan angripe i ufarlige posisjoner så også ut til å fungere siden kun 1 av 6 skudd fra Rossoneri var innenfor 16-meteren (mens alle 5 til Lazio var innenfor).

Ingen fight Montella hadde ikke gjort noen endringer på lagoppstillingen i pausen, og det var heller ingen endringer på kvaliteten hos de røde og svarte. Etter kun to minutter av andreomgangen dro Lulic frem noen rolige finter, noe Calabria (som slet hele kampen) ikke var med på og la seg på ryggen. Kapteinen Til Lazio la så ballen videre inn til Parolo, som fant Immobile i en god posisjon, og fra nært hold ble ballen satt enkelt i mål. Hattrick fra italieneren etter 47 minutter!

Men Lazio slakket på ingen måte av, for etter 49 minutter stod det like så godt 4-0 til hjemmelaget. Parolo slo en nydelig ball i bakrom for Immobile å løpe på, som gjorde at han kom alene med Musacchio og satte fart mot vestrekanten av 16-meteren. Her legger han ballen over motsatt der Luis Alberto står helt alene (ingen andre enn Musacchio har kommet tilbake for Milan). Og i duellen mot Donnarumma gjør spanjolen ingen feil, der han setter ballen enkelt i mål.

Etter dette kommer endelig noen bytter fra Montella da Crutone og Borini går ut, og Calhanoglu og Kalinic kommer inn. Dette setter endelig litt fyr i Rossoneri og sekunder etter byttet slår Calhanoglu et frispark fra 30 meter. Muren stopper første forsøk, men det andre sniker seg igjennom forsvarsrekken, inn til en Montolivo som står helt alene, og en redusering settes i mål. Det står nå 4-1 etter 55 minutter, og det burde være tid igjen til å redde skinnet.

Men da Milan ikke får uttelling de 5 neste minuttene de spiller ganske bra, glir kampen inn i mønstret fra tidligere. Det kommer mange innlegg inn i boksen til Lazio, uten at noen store sjanser skapes. På motsatt banehalvdel derimot blir det farlig nesten hver gang Biancocelesti kommer. Milan er heldige da Bonucci bommer på en takling, noe som gjør at Immobile er gjennom, men han bommer i avslutningsøyeblikket. I det 73. minuttet byttes Bonaventura inn for Suso, uten at italieneren klarer å utrette mer enn å skaffe seg et unødvendig gult kort.

Etter dette skjer det ikke stort spennende, utenom en unødvendig utvisning av Parolo, da han stopper en overgang i det 92. minuttet og mottar sitt andre gule.

Den 10. september 2017 var på ingen måte en god dag for Milan, og Simone Inzaghi slår Montella for første gang som trener. Milan hadde mest ball i denne kampen, men var absolutt ikke best med ball. Dette kan nok skyldes det at relasjonene og samspillet til Lazio var mange hakk bedre enn hos Milan. Det eneste positive vi kan ta med oss er at relasjonene bør bli bedre med tid og at tredje-drakten er ganske fin.

Kampstatistikk Skudd på mål: 7-6 Skudd utenfor mål: 2-4 Cornere: 3-5 Offside: 3-2 Frispark: 11-16 Gule kort: 1-1 Røde kort: 1-0 Ballbesittelse: 46% – 54%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page