top of page

Kamprapport: Lazio-Milan (0-0)


Milan tok seg til finalen etter totalt 210 målløse semifinaleminutter mot Lazio.

Lazio-Milan 0-0 (4-5 etter straffer)

Flere store sjanser

Det var vertene som kom best i gang og allerede etter 6 minutter måtte Donnarumma i aksjon. Lulic slo inn og Immobile steg til værs på 12 meter, men Milans sisteskanse fikk vippet headingen over. Milan klarte aldri å få unna den påfølgende corneren og det endte med at Milinkovic-Savic fikk avsluttet fra en noe spiss vinkel, men igjen var Donnarumma parat og med en god benparade fikk han rensket unna.

Milan kom seg litt mer inn i kampen etter hvert, men etter 18 minutter holdt Rodriguez på å forære Lazio en scoring. Backen valgte, i en relativt upresset situasjon, i vri spillet gjennom midten. Pasningen med høyrefoten landet hos Milinkovic-Savic på 30 meter som tok med seg ballen mot mål og avfyrte et skudd, men det gikk utenfor og Milan slapp med skrekken. Like etter viste Suso seg frem for første gang da han dro seg inn fra venstre, tok seg forbi flere menn og fyrte mot mål. Strakosha vartet opp med en flott redning, og Cutrone ble avvinket for offside da han var først på returen.

Det var en jevnspilt omgang, men dessverre hang mye av det Milan gjorde galt i helgen igjen. De offensive sjansene ble skuslet bort på grunn av feilpasninger og at de gikk seg bort i trange situasjoner. Det førte også til at Lazio fikk noen muligheter, men Donnarumma tok seg av de langskuddene som kom fra Lucas og Caceres.

Da det var spilt 27 minutter fikk Cutrone sin første mulighet for kampen når Strakosha feilberegnet et innlegg og kolliderte med egen spiller, men ballen kom noe overraskende på unggutten som ikke klarte å få avslutningen i retning det tomme målet.

Donnarumma hadde vartet opp med flere gode redninger, men etter 34 minutter feilbedømte unggutten grovt. Et gjennomspill langs bakken kom i bakrom, og keeperen følte seg så trygg på at ballen ville gå ut over sidelinjen at han valgte å ikke skjerme den. Immobile jaget utrettelig og rakk ballen, men vinkelen var nesten død og den formsterke spissen fikk ikke skuddet på mål. Et par minutter senere ble samme mann hælsparket igjennom av Alberto, men denne gangen var Donnarumma på jobb og vartet opp med den tredje store redningen i omgangen.

Lazio fortsatte å styre frem mot pause, men de store sjansene uteble og det stod 0-0 da lagene gikk i garderoben.

Lazio med trykket og Milan med sjansene

Etter hvilen var det Milan og Calhanoglu som yppet seg først, men de to langskuddene tyrkeren hadde innledningsvis havnet begge i fanget på Strakosha. Lazio fortsatte å fremstå som det farligste laget, men de klarte ikke omsette trykket i hverken mål eller sjanser. Etter 56 minutter var det istedet Milan som var nære ledelse da målscoreren fra helgen, Davide Calabria, ble spilt gjennom av Suso. Backen gikk for kraft, men vinkelen ble for spiss og Strakosha reddet avslutningen fra 8 meter.

Midtveis i omgangen gjorde Inzaghi grep og tok ut både Luis Alberto og Martin Caceres. Inn kom friske føtter i form av Felipe Anderson og Felipe. Gattuso svarte med det samme byttet som i helgen, ut med Cutrone og inn med Kalinic.

Milan klarte å omstille litt mot slutten av omgangen og red av det verste trykket fra vertene, men de maktet ikke å skape noe særlig selv og kampen gikk til ekstraomganger.

Romagnoli med kjempesjanse

Ingen av lagene virket villige til å ta de helt store risikoene i den første ekstraomgangen, og spesielt for Lazio ville det naturligvis vært katastrofalt å slippe inn mål. Etter 93 minutter gjorde Inzaghi sitt siste bytte og erstattet Marusic med Lukaku, mens Gattuso svarte med å sette inn Montolivo for Kessie.

Åtte minutter ut i omgangen kom de eneste store sjansene, og det var Milan som kom nære en ledelse. Først fikk de frispark på 30 meter, som Calhanoglu tok seg av. Tyrkeren klinket til og tvingte frem en god redning av Strakosha. På det påfølgende hjørnesparket ble ballen først headet til værs før Romagnoli headet mot mål. Keeper var innesperret og headingen gikk like utenfor fra 3 meter.

På tampen av omgangen pådro Radu seg et gult kort som gjorde at han måtte stå over en eventuell finale, men dommeren blåste av for ny pause uten scoring.

Kalinic med tidenes mulighet

I den andre ekstraomgangen gjorde Gattuso sitt siste grep og satte inn Borini for Suso, men det var Lazio som trykket gjestene bakover og kom til flere innlegg. Milan rensket unna i stor stil mens de ventet på den ene sjansen til å avgjøre kampen, og den sjansen skulle komme. Da vi bikket 116 spilte minutter på Olimpico kom Milan på en massiv overgang med flere fine kombinasjoner, og ballen endte opp hos innbytter Kalinic som plutselig var alene med keeper på 15 meter. Spissen klarte dog ikke å beholde roen og klinket ballen over tverrliggeren, og det hele skulle derfor avgjøres fra ellevemetersmerket.

Straffesparkkonkurranse

Scoring. Immobile satte den første straffen under Donnarumma.

Bom. Rodriguez satte sin straffe til høyre, men skuddet var svakt og Strakosha reddet enkelt.

Bom. Donnarumma går riktig vei og reddet skuddet fra Milinkovic-Savic.

Bom. Montolivo sitt forsøk er svakt og blir enkelt reddet av Strakosha.

Bom. Leiva klarer ikke å overliste Donnarumma som går riktig vei for tredje gang.

Scoring. Bonaventura limer ballen ned til venstre.

Scoring. Parolo kopierer landsmannen og setter den knallhardt ned til venstre.

Scoring. Borini gjør som de to foregående og banker ballen ned til venstre.

Scoring. Felipe Anderson skyter ikke like hardt, men ballen går inn nede til venstre.

Scoring. Bonucci har presset på seg, men svarer med å klinke ballen inn bak en sjanseløs Strakosha.

Scoring. Lulic finter Donnarumma til høyre og sender ballen ned til venstre.

Scoring. Calhanoglu banker ballen ned i det venstre hjørnet.

Bom. Felipe går for kraft og blåser ballen himmelhøyt over.

Scoring. Romagnoli, uttalt Lazio-fan fra barndommen av, finter keeper til høyre og setter straffen kaldt til venstre.

Det ble ikke scoringer, men en enorm dramatikk gjennom 210 minutter og til slutt var det Milan som trakk det lengste strået. Dermed er Gattuso sine gutter klare for finale i Coppa Italia 17/18. Kampen spilles på Olimpico den 9. mai og på motsatt banehalvdel vil regjerende mester Juventus stå.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 11-6 Skudd utenfor mål: 10-7 Cornere: 10-3 Frispark: 20-10 Offside: 4-3 Gule kort: 3-3 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 49%-51%

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page