top of page

Kamprapport: Juventus-Milan (4-0)


Milan holdt følge med Juventus i en drøy omgang før personlige feil avgjorde cupfinalen.

Juventus – Milan 4-0

56´ 1-0 Benatia 61´ 2-0 Cost 64´ 3-0 Benatia 76´ 4-0 Kalinic (sm.)

Jevnspilt omgang

Det var Juventus som kom best i gang og allerede etter 3 minutter ble Khedira spilt gjennom, men avslutningen fra tyskeren var løs og voldte ingen problemer for Donnarumma. Milan gjorde noen skumle pasningsfeil og havnet i selvforskyldt trøbbel et par ganger, men hevet seg relativt kjapt. Etter 8 minutter kom Calhanoglu i fint driv opp mot gjestenes sekstenmeter og spilte en dobbel vegg med Cutrone som plutselig var ganske alene på 15 meter. Unggutten gikk for kraft, og Buffon fikk bokset unna.

Etter et drøyt kvarter testet Dybala skuddfoten fra 15 meter, men avslutningen gikk godt utenfor. Fem minutter senere kom de sorte og hvite til et skummelt innlegg som Donnarumma fikk bokset unna.

Kampen var tett, jevn og hadde en herlig nerve i seg. Begge lag kom etter hvert til flere sjanser, da det var spilt en halvtime serverte Suso sitt varemerke da han dro seg inn fra sin høyrekant og avsluttet med venstre, men Buffon var med på notene og bokset unna. Fire minutter senere var plutselig bianconeri sin høyreback Cuadrado relativt alene inne i Milans sekstenmeter, men skuddet fra colombianeren gikk en meter over.

Da var det langt farligere da et innlegg fra høyresiden fant pannen til Mandzukic inne i feltet, men spissen fikk ikke skikkelig klem på headingen som havnet i klypene på Donnarumma. Omgangens siste sjanse stod Bonaventura for som gikk for gull fra drøyt 20 meter. Skuddet var godt, men gikk en liten meter utenfor målet til veteranen Buffon og lagene gikk målløse til pause.

Fryktelige tabber avgjør finalen

Gennaro Gattuso hadde tydeligvis gjort noe riktig i garderoben, for Milan kom ut i hundre og skapte tre gode muligheter i løpet av de første 5 minuttene. Først serverte Calhanoglu Bonaventura inne i feltet, men headingen var løs og gikk rett på Buffon. Deretter testet tyrkeren skuddfoten fra 30 meter, men avslutningen gikk i klypene på samme mann. Like etter driblet Bonaventura seg fri ute til venstre og slo inn, men ingen i rødt og sort hadde tatt plass i femmeteren for å pirke ballen inn.

Etter den oppløftende starten tok Juventus mer over og etter 52 minutter måtte Donnarumma i aksjon og slo Dybala sitt skudd til corner. På det påfølgende hjørnesparket var unggutten på en liten bærtur i feltet, men ballen ble klarert og skuddet fra distanse gikk rett i blokka. Enda nærmere kom de da uret viste 55 minutter. Nok en corner ble slått ut på 20 meter og Dybala hamret løs. Skuddet gikk som et prosjektil mot mål, men Donnarumma viste enorm reaksjonsstyrke da han slo det til en ny corner. Da den ble svingt inn i feltet maktet ikke lenger Milan å holde følge. Romagnoli glapp Benatia i markeringen og marokkaneren stanget Juventus i føringen med et flott hodestøt.

Dybala hadde det artig på Olimpico og danset seg forbi to mann før han fyrte løs fra 25 meter etter en times spill, men Donnarumma nektet argentineren scoring med en ny, god redning. Det gjorde virkelig ikke unggutten da Costa gikk for avslutningen like etter. Skuddet var 20 meter var ikke spesielt godt plassert, men ballen gled ut av hendene til Donnarumma og inn i nettmaskene.

Etter at Juventus hadde doblet ledelsen ble Cutrone erstattet av Kalinic på topp, men det var Allegri sine menn som fortsatte å kjøre på. Costa slo inn fra spiss vinkel og skuddet hadde retning mål, men denne gangen var Donnarumma patent, stengte korthjørnet og slo til corner. Dessverre ble også den corneren utslagsgivende. Mandzukic vant duellen og headet rett på Donnarumma som glapp ballen. På returen var Benatia først og pirket inn 3-0 fra et par meters hold.

Gattuso foretok sitt andre bytte da Borini erstattet Suso etter 67 minutter, noe som må kunne sies å være en form for resignasjon fra den tidligere terrieren. Fem minutter senere vartet Kalinic opp med en deilig Cruyff-vending før han sendte ett innlegg inn i feltet. Ballen traff Matuidi som var nær å sette den i eget nett, men Juventus ble reddet av treverket.

Etter 73 minutter ble en livlig Costa tatt av banen til fordel for Bernardeschi, før Kalinic påvirket kampen i negativt fortegn. Juventus skaffet seg nok en corner som Pjanic svingte inn mot mål, og på første stolpe stusset Milans angriper ballen over egen keeper og i mål til 4-0.

Resten av kampen ble en parademarsj for Juventus og det mest begivenhetsrike som skjedde var at noen spillere ble byttet ut. Først erstattet Montolivo unge Locatelli etter 80 minutter, før Juventus tok ut Pjanic og Dybala og erstattet dem med Higuain og Marchisio.

Juventus vant dermed sin fjerde strake Coppa Italia i en finale hvor Milan hang godt med i drøy omgang, men kampen vil nok bli husket som en tabbekveld av dimensjoner og unge Gianluigi Donnarumma bør nok legge dette bak seg så raskt som mulig. Håpet om å kvalifisere seg for Europa League gjennom cupen er ute, og Milan må bli topp 6 i Serie A for at det skal bli en ny sesong på kontinentet. I de to siste seriekampene møter man direkte konkurrenter i Atalanta (B) og Fiorentina (H), og førstnevnte venter i Bergamo allerede på søndag.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 10-7 Skudd utenfor mål: 5-5 Vellykkede pasninger: Cornere: 8-4 Offside: 0-0 Frispark: 5-8 Gule kort: 1-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 5-5

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page