Kamprapport: Juventus-Milan

Juventus stakk av med alle tre poengene etter en dramatisk aften i Torino.

Juventus-Milan 2-1

30´ 1-0 Benatia 44´ 1-1 Bacca 90+6´ 2-1 Dybala (str)

Hjemmelaget dominerer

Hjemmelaget tok kommandoen umiddelbart og allerede etter fire minutter kom de til sin første sjanse. Et innlegg fra høyre ble stusset bakover i feltet og landet hos Pjaca. Avslutningen ble mesterlig reddet av Donnarumma mens returen ble blokkert til en corner.

Etter åtte minutter var Juventus på ferde igjen da Dybala danset seg gjennom gjestene og gikk i bakken innenfor sekstenmeteren. Ballen spratt til Pjaca som avsluttet utenfor, men hjemmelaget var mest opptatt av hvorfor dommeren ikke blåste for straffe. Like etterpå forsøkte Dybala seg på en volly fra 18 meter, men Donnarumma var igjen med på notene og slo til corner.

Juventus fortsatte å dominere stort og etter 18 minutter kom Dybala seg fri feltet igjen, men vinkelen ble for spiss og Romagnoli blokkerte skuddet.

Etter 24 minutter slo Juventus en lang ball opp mot Pjaca. Kroaten la igjen til Higuain som presenterte seg for første gang denne kvelden, men skuddet ble reddet av Donnarumma.

Kampen fortsatte i samme spor der Juventus dominerte både i banespillet og hva antall sjanser angikk, og etter en halvtime fikk de lønn for presset. Juventus vartet opp med et fint kombinasjonsspill og Alves chippet ballen inn i feltet. Der hadde Benatia lurt offsidefellen og alene med Donnarumma gjorde midtstopperen ingen feil. Han dempet ballen på kassa og klinket den forbi Milans sisteskanse.

Etter scoringen roet hjemmelaget ned og lot gjestene få låne ballen uten at de klarte å spille seg til noen sjanser. Det stoppet stort sett på grunn av unøyaktige pasninger og lite bevegelse, men like før pause smalt det på Juventus Stadium. Milan brøt på midten og Deulofeu satte på turboen. Barzagli så virkelig ut som en 35 år gammel mann da han ble parkert av spanjolen. Deulofeu kikket opp og fant en ellers usynlig Bacca i et ørlite bakrom, og alene med Buffon var Bacca sikker som banken og satte inn 1-1.

Det ble også pauseresultatet og Milan var nok det laget som hadde mest grunn til å smile da de gikk i garderoben. Juventus styrte så og si hele omgangen, men i målprotokollen stod det altså 1-1 etter de første førtifem minuttene.

Drama til siste sekund

Juventus startet med et brak i den andre omgangen og etter 50 minutter fikk de frispark i god posisjon. Pjanic tvang frem en fin redning fra Donnarumma, og på den påfølgende corneren var Bacca nære ved å sette ballen i eget mål da han sleivet ballen like over på første stolpe. Corneren ble tatt kort og Pjaca slo inn foran mål. Der fant han Khedira som tvang frem en ny redning fra Donnarumma. Returen feide De Sciglio bort på streken.

Ti minutter ut i omgangen gjorde Montella sitt første bytte da han tok ut Bacca og satte innpå Kucka. Han tok plass ute til høyre mens Ocampos gikk opp som spiss.

Etter timen spilt surret Milan i bakre rekker og De Sciglio feilberegnet en ball. Istedenfor å klarere la han til rette for Pjaca, men nok en gang brente kroaten en stor mulighet.

Juventus fortsatte å skape muligheter, men hverken Pjanic eller Pjaca klarte å overliste Donnarumma i Milan-buret. Med 20 minutter igjen på klokka gjorde Montella sitt andre bytte da han tok ut Pasalic. Kroaten hadde gult kort og var nære nummer to flere ganger. Inn kom Andrea Poli.

Etter 73 minutter fikk hjemmelaget to store muligheter på rappen, men hverken Khedira eller Higuain klarte å få ballen i mål. Milan på sin side hadde hatt mer enn nok med å rense unna, men var nå litt på vei inn i kampen igjen.

Med femten minutter igjen rappet Sosa til fra 22 meter og tvingte Buffon ut i full strekk, mens Deulofeu nesten fikk betalt for å jage et svakt tilbakespill like etterpå. Buffon viste dog at han ikke hadde sovnet og veteranen fikk klarert.

På overtid kom Vangioni inn for Ocampos for å få noen friske bein i sluttminuttene, og det hadde Milan bruk for. Etter 93 minutter fikk nemlig Sosa sitt andre gule og måtte gå tidlig i dusjen.

Juventus hadde et enorm trykk de siste minuttene og Higuain hadde to enorme sjanser til å score, men der den første volleyen gikk utenfor vartet Donnarumma opp med en fenomenal redning på den andre.

Det skulle dog ikke holde helt inn for Milan, for et minutt på overtid av overtiden valgte dommeren å peke på ellevemetersmerket etter en hands av De Sciglio. Innlegget traff armen til backen, men det var fra så kort hold at han umulig kunne rekke å fjerne den. Dommeren var dog ikke i tvil og straffesparket ekspederte Dybala sikkert i mål.

Kampen endte dermed på verst tenkelig vis for Milan som, i tillegg til å stå i fare for å tape terreng vis a vis konkurrentene, må klare seg uten Jose Sosa hjemme mot Genoa til helgen.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 11-2 Skudd utenfor mål: 9-2 Vellykkede pasninger: 86%-78% Cornere: 10-2 Offside: 2-0 Frispark: 8-21 Gule kort: 3-5 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 59%-41%