Kamprapport: Inter-Milan

Det var spenning til siste sekund da sesongens siste Derby della Madonnina ble spilt i helgen.

Inter-Milan 2-2 36´ 1-0 Candreva 44´ 2-0 Icardi 83´ 2-1 Romagnoli 90+7` 2-2 Zapata

Effektive verter

I et nydelig solskinn i Milano tok bortelaget tak i kampen fra første sekund og det var tydelig at Milan ville vise seg frem foran nesten 80.000 på tribunen. De hvitkledde var på hugget og kom til et par brukbare sjanser ved Bacca og Deulofeu, men som så mange ganger før var ikke effektiviteten på topp. Det var tydelig at Pioli og Inter hadde gjort leksen sin og presset Milan, som forsøkte å spille seg ut bakfra, meget hardt. Montella sitt lag stod høyt og klarte i stor grad å kontrollere oppgjøret, men det var tidlig synlig at man kunne få problemer med lange pasninger bak forsvaret.

Etter 36 minutter var det også nettopp det som skjedde da det ble slått en pasning fra Inters banehalvdel mot Candreva. I duell med landsmannen De Sciglio ble backen både passiv og veik, og med Donnarumma på halvdistanse chippet Candreva elegant inn 1-0 til øredøvende jubel fra Curva Nord.

I det omgangen var i ferd med å komme til en ende rotet Calabria med ballen på egen halvdel og Perisic snappet. Kroaten satte på turboen, kom rundt til innlegg og prikket ballen inn foran mål. Der ventet målmaskinen Icardi som enkelt spaserte inn 2-0, hans første mål mot Milan noensinne.

Like før sidebytte fikk Bacca en ny mulighet til å tegne seg på scoringslisten, men avslutningen ble blokkert av Medel. Til tross for et spillemessig overtak gikk Milan i pausen vel vitende om at de hadde en formidabel oppgave foran seg.

Milan slo tilbake

Etter hvilen gikk klokken skremmende fort uten at noen av lagene egentlig fant ut av hva de skulle gjøre. Milan hadde ballen og stod for flere fine kombinasjoner, men det ble veldig lite fremdrift og Inter hadde få problemer med å håndtere det lille som kom. Like før timen var spilt forlot Kucka banen og gjorde plass for unge Locatelli, i håp om at han kunne tilføre litt mer gnist i laget.

Med et kvarter igjen tok Montella ut Sosa og gikk for to angripere da Lapadula kom inn, men det ble fortsatt mye nesten. Ti minutter før slutt kom den siste endringen da Calabria gikk ut og Ocampos entret gresset, og like etterpå smalt det.

Suso dro av en mann ute til høyre og svingte inn foran mål. På første stolpe dukket Romagnoli opp og støtet ballen knallhardt i mål, og med syv minutter igjen på kampuret var kampen plutselig helt åpen. Det var for øvrig midtstopperens første ligamål for Milan.

Inter forsøkte å holde stand og de så lenge ut til å klare det, men i det femte og siste tilleggsminuttet fikk Milan et frispark inne på Inters halvdel. Det endte opp i en corner som, til tross for enorme protester, ble tatt et og et halvt minutt på overtid av overtiden. Ballen ble svingt inn og stusset videre bak i feltet. Der dukket Zapata opp som med leggen feide ballen opp i tverrliggeren og ned på strek. Videodømmingen viste at ballen var godt over streken og Milanspillerne jublet ellevilt for colombianerens første mål for sesongen.

Dommeren blåste av kampen under feiringen, og med det ligger Milan fortsatt to poeng foran Inter med seks kamper igjen å spille. Neste hinder på veien er nedrykkstruede Empoli hjemme på San Siro førstkommende søndag.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 4-6 Skudd utenfor mål: 6-4 Vellykkede pasninger: 75%-85% Cornere: 2-8 Offside: 4-3 Frispark: 11-10 Gule kort: 3-2 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 39%-61%