top of page

Kamprapport: Fiorentina-Milan (1-1)


For første gang denne sesongen kom Milan tilbake og tok poeng etter å ha havnet under.

Fiorentina-Milan 1-1

71´ 1-0 Simeone 74´ 1-1 Calhanoglu

Stille før stormen

Innledningsvis var det svært liten vilje til å angripe fra begge lag, men det var vertene som kontrollerte kampen. Etter 18 minutter fikk de sin første brukbare mulighet etter at Laurini svingte inn fra høyre, men Veretout headet over.

Det skjedde særdeles lite i den første omgangen, men med fem minutter igjen til pause ble det smådramatisk på Artemio Franchi. Først ble Bonucci rundlurt av Simeone og Romagnoli så ingen annen løsning enn å felle den unge angriperen på 20 meter, heldigvis nøyde dommeren seg med det gule kortet. Like etterpå ble Simeone spilt i bakrom på Bonucci sin blindside, men Donnarumma reddet mesterlig.

På overtid var Fiorentina uhyre nære å ta ledelsen da Veretout fant Dias på bakerste stolpe, men Donnarumma stod igjen frem som Milans redningsmann og vippet avslutningen i tverrliggeren og over, dermed stod det 0-0 til pause i en omgang hvor Milan ikke hadde et eneste skudd på mål.

Tyrkisk innbytter reddet dagen

Fiorentina fortsatte i samme spor etter hvilen og allerede etter et par minutter måtte Donnarumma i aksjon da Badelj klinket til fra 20 meter, men unggutten kom raskt ned og fikk slått kula unna farlig område.

Etter 51 spilte minutter kom Milans første skudd på mål, og det var ikke overraskende at det var lagets poengkonge som prøvde seg. Suso dro seg inn fra høyre og curlet mot lengste stolpe, men Sportiello vippet ballen over.

Et par minutter senere ble Borini erstattet av Calhanoglu, og med tyrkerens smarte bevegelser og initiativ klarte Milan å skape mer rom for seg og sine lagkamerater, men det var likevel Viola som tok ledelsen. Med 20 minutter igjen på klokka ble spillet vridd over til Biraghi på venstresiden, og backen slo fint inn foran mål. Der hang nok en gang ikke Bonucci med på Simeone, og angriperen fikk en enkel jobb med å heade hjemmelaget i føringen fra 5 meter.

Etter scoringen ble Bonaventura tatt av banen til fordel for Andre Silva, og sammen med byttet kom også utligningen. Suso dro seg inn fra høyre og avsluttet (hørt det før?), men Sportiello reddet. 25-åringen klarte dog ikke å slå ballen unna farlig område, og innbytter Calhanoglu fikk en enkel jobb med å sette inn utligningen fra 5 meter.

Det var ingen av lagene som maktet å mobilisere en sluttspurt og dermed ble det poengdeling i årets siste kamp. På overtid kom Locatelli inn for Kessié uten at det fikk betydning for resultatet, og neste mulighet til å komme tilbake på vinnersporet for Gattuso & Co. er borte mot Crotone 6. januar neste år.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 6 – 4 Skudd utenfor mål: 7 – 1 Vellykkede pasninger: 81% – 79% Cornere: 2 – 5 Offside: 6 – 2 Frispark: 11 – 12 Gule kort: 1 – 1 Røde kort: 0 – 0 Ballbesittelse: 56% – 44%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page