Kamprapport: Crotone-Milan (1-1)

Milan og Crotone delte poengene søndag ettermiddag.

Crotone-Milan 1-1 8´ 1-0 Trotta 50´ 1-1 Paletta

Pangstart for vertene

I oppgjøret mellom topp og bunn var det vertene som umiddelbart tok tak i kampen og allerede etter to minutter måtte Donnarumma i aksjon på et frispark fra 17 meter, men unggutten vartet opp med en flott redning og fikk slått til corner.

Etter 7 minutter kom Falcinelli til en stor sjanse, men skuddet fra toppscoreren gikk like utenfor. To minutter senere kom dog scoringen for vertene. En lang ball ble stusset videre av Nalini og i duell med Zapata fikk Trotta skuffende lite motstand. Colombianeren ble skubbet bort og spissen, men en lang fortid i engelsk fotball, satte inn ledermålet fra kloss hold.

Etter den tidlige scoringen maktet ikke Milan å ta kontroll over kampen, og det tok lang tid før spillet i det hele tatt fikk satt seg. Midtveis i omgangen følte man dog at Montella´s menn var i ferd med å ta over, men laget hadde ikke skapt en eneste sjanse.

Etter 24 minutter pådro Kucka seg et gult kort som gjør at han må stå over neste kamp mot Roma, og kort tid senere lå ballen på nytt i nettet bak Donnarumma. Trotta ble spilt fint gjennom og gjorde kort prosess alene med målvakten, men dommeren hadde allerede vinket for offside. Det så ut til å være en grov feil fra assistenten da Vangioni lå skummelt langt inne, men Milan slapp med skrekken.

I en etter hvert jevn omgang kom gjestene til sin første avslutning etter 36 minutter, men skuddet fra Lapadula ble blokkert og Cordaz hadde få problemer med å holde ballen.

Milan var på gang og før dommeren blåste for pause rakk Suso å komme til to farlige avslutninger, men den tidliger Inter-målvakten fikk slått til corner ved begge anledninger og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Tidlig utligning

Etter hvilen var det igjen Crotone som som kom best i gang og etter 49 minutter fikk Trotta frem det ypperste fra Donnarumma da unggutten reddet en avslutning fra kloss hold.

Milan gikk rett i angrep og fikk en corner som ble svingt inn på bakerste. Der ventet Kucka som headet ballen videre inn i feltet, og i duell med tre motstandere og egen stoppermakker fikk Paletta kriget inn utligningen. Målet blir garantert ikke stående som det vakreste for sesongen, men 1-1 var et faktum.

Gjestene fikk blod på tann og var nære ved å ta ledelsen et par minutter senere. Deulofeu dro av flere forsvarere på vei gjennom feltet og fikk lagt inn foran mål. Der ventet Lapadula, men spissens avslutning fra fem meter ble reddet på streken.

Ti minutter ut i omgangen kom Crotone på en overgang og fikk lagt inn foran mål. På bakerste stolpe ventet målscorer Trotta som enkelt satte ballen i nettet, men nok en gang vinket vår venn på linjen for offside. Denne gangen så det dog ut som at han hadde sitt på det rene.

Herfra tok Milan fullstendig over banespillet, men slet med å skape de store sjansene. Nærmest kom Kucka som etter en drøy time tvang frem en god redning fra Cordaz etter å ha blitt spilt fri av Lapadula.

Et kvarter før slutt viste Deulofeu for en gangs skyld besluttsomhet da han dro seg inn og fyrte mot mål, men Cordaz var fortsatt på jobb og hadde kontroll på spanjolens avslutning.

Etter 78 minutter ble Fernandez erstattet av Ocampos, og 8 minutter senere gjorde Deulofeu plass for Bacca. Milan dominerte, men et minutt før full tid var Crotone nær ved å sjokkere igjen. Falcinelli var sterk i kroppen og fikk lagt igjen til spisskollega Trotta, men avslutningen fra italieneren gikk like utenfor målet til Donnarumma.

På overtid haltet Vangioni av med skade og Gomez fikk sine første minutter på banen siden slutten av februar. Etter 92 minutter fikk Milan sin siste sjanse til å stikke av med alle tre poengene da Lapadula satte fart og la inn til Suso, men spanjolen traff ikke rent på volleyskuddet og ballen landet i klypene på Cordaz.

Flere sjanser bød seg ikke på Stadio Ezio Scida, men Kucka klarte på overtid å pådra seg sitt andre gule kort da han brukte ulovlige midler for å stoppe en kontring. Slovaken står dermed med 3 røde kort denne sesongen og utlignet Palettas noe skamfulle rekord.

Det ble kun ett poeng med hjem til Milanello, men flere andre resultater gikk Rossoneri sin vei i helgen og status før møtet med Roma til helgen er at det er tre poeng ned til Inter og fem poeng opp til Atalanta. Kampen mot Roma spilles på San Siro førstekommende søndag og har avspark kl. 20.45.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-7 Skudd utenfor mål: 4-2 Vellykkede pasninger: 56%-76% Cornere: 6-11 Offside: 4-3 Frispark: 17-14 Gule kort: 3-2 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 36%-64%