Kamprapport: Cagliari-Milan (2-1)

For første gang på 19 år gikk Milan poengløse av banen mot Cagliari.

Cagliari-Milan 2-1 17´ 1-0 Pedro 72´ 1-1 Lapadula (str.) 90+3` 2-1 Pisacane

Trygt plassert på midten av tabellen kunne Cagliari feire sin siste kamp på Stadio Sant’Elia (ny stadion klar foran 18/19) med den første seieren over Milan siden 1998. For Milans del var også målsetningen om Europacup nådd slik at samtlige spillere kunne senke skuldrene.

Tidlig nettsus

Allerede etter 43 sekunder sendte Borriello et skremmeskudd i form av en heading fra kloss hold som gikk like utenfor, før Milan i kjent stil tok kontroll over kampen i form av mye ballbesittelse. Det var dog Cagliari som stod for sjansene og både Ionita og Murru forsøkte seg fra distanse i løpet av kampens første kvarter. Førstnevnte dunket ballen i tverrliggeren og over mens kaptein Murru viste at han antageligvis hører hjemme på backen.

Det skulle allikevel ikke gå lang tid før ballen lå i nota bak Donnarumma og etter 17 minutter slo Borriello en nydelig stikker igjennom til Pedro. Brassen timet løpet sitt perfekt og fra kloss hold trillet han ballen enkelt inn under Donnarumma.

Milan kom uhyre nære en utligning etter 21 minutter da Paletta vant duellen på første stolpe etter en corner. På bakerste ventet Bacca, men Cagliari sin 19 år gamle keeperdebutant Crosta klarte på mirakuløst vis å styre ballen i treverket før den ble klarert.

Til tross for et spillemessig overtak var det vertene som skapte de største sjansene og etter 26 minutter burde brennhete Farias lagt på til 2-0. Kucka slo et elendig  tilbakespill mot Donnarumma og Farias var ekstremt nære å nå ballen først. men den unge målvakten rensket unna.

Etter halvtimen måtte Montella gjøre sitt første bytte da Suso ble skadet. Inn kom Ocampos til det som etter alle solemerker ble hans siste opptreden i Milan-drakta. Like etterpå gikk Bacca ned etter en duell med Murru inne i feltet. Colombianerens bønn om straffe ble ikke hørt, selv om han muligens hadde sitt på det rene etter situasjonen. Dessverre for Cagliari måtte deres kaptein gi seg etter smellen han fikk, og inn kom 20 år gamle Miangue.

Milan fortsatte å dominere banespillet frem til pause, men foran mål ble det med spede forsøk av Calabria og Kucka, og ved begge anledningene reddet Cagliari sin debutant uten store problemer og hjemmelaget gikk for siste gang på Stadio Sant’Elia til pause med ledelse.

Straffebonanza og sen jubel

I pausen gjorde Montella nye grep og erstattet Vangioni med Lapadula, og la samtidig om til en treer bak med Gomez, Paletta og Calabria. I løpet av omgangens første 10 minutter fikk Bacca to gode muligheter, men der det første skuddet gikk like utenfor etter at han hadde fått servert et hælspark av Honda, gikk hans andre avslutning rett i kroppen på spissmakker Lapadula. Det var fint kombinasjonsspill av Fernandez og Honda i forkant av skuddet, og Bacca viste også frem til kvalitet da han dro av en mann. Dessverre ble avslutningen veldig synonym til colombianernes sesong.

Milan styrte kampen etter alle kunstens regler, men trengte en hjelpende hånd for å komme til en stor målsjanse. Da timen var passert fikk man nettopp det da Paletta ble felt etter en dødball og dommeren pekte bestemt på krittmerket. Carlos Bacca tok ansvar, men en kombinasjon av en svak straffe og en god redning av Crosta i Cagliari-buret gjorde at vertene beholdt ledelsen en stund til.

Med 20 minutter igjen på klokka kunne istedet Pedro blitt tomålscorer da han fikk rom til å avslutte på kortsiden av sekstenmeterstreken. Skuddet var godt plassert i nærmeste hjørne, men Donnarumma var med på notene og slo til corner. Like patent var han ikke på det påfølgende hjørnesparket da han ikke klarte å holde ballen, men faren ble avverget.

Like etterpå gikk Bacca ned inne i feltet for andre gang i kampen, og denne gangen fikk spissen medhold av dommeren og Milan fikk straffe nummer to. Den ble overlatt til Lapadula som sendte keeper feil vei og satte straffen midt i målet.

På dette tidspunktet var bortelagets dominans enorm, men med et kvarter igjen sørget Paletta for å avslutte sesongen på samme måte som han begynte den på, nemlig å bli sendt i dusjen med et nytt rødt kort i lomma. Det var midtstopperens femte røde kort for sesongen og skjedde som vanlig på unødvendig vis. Med sikring valgte italieneren å stoppe en kontring på midtstreken og hans andre gule kort var uungåelig.

Etter utvisningen valgte Montella å ta av Bacca og sette innpå hans landsmann Zapata, og spissen fikk dermed ingen god opplevelse i det som meget vel kan ha vært hans siste opptreden som Milan-spiller.

Herfra og ut handlet det meste om Cagliari som virket å ha fått blod på tann og ønsket å gi fansen en skikkelig avskjedsgave. Etter 79 minutter fikk de en scoring korrekt annullert for offside, men det var mer i vente. 10 minutter senere var Pedro igjen nære ved å notere seg for scoring nummer to da han ble spilt fri i en lignende situasjon som gav 1-0, men denne gangen var Donnarumma raskt nede og reddet avslutningen.

Tre minutter på overtid var dog ikke 18-åringen like patent da Cagliari fikk frispark på drøyt 20 meter. Skuddet fra Pedro flakket og Donnarumma maktet ikke annet enn å slå ballen ut i feltet. Der dukket Pisacane opp og sendte ballen i nettet og hjemmefansen til himmels. Reprisen viste at midtstopperen var i offside da skuddet gikk, men scoringen ble godkjent og Cagliari kunne dermed feire sin siste kamp på Stadio Sant’Elia med seier over Milan for første gang siden 1998. I Rossoblu ligger nå på en meget respektabel ellevteplass, men kan bli forbigått av Sassuolo og Udinese som spiller senere.

For Milan sin del endte det med 6. plass og laget er klare for kvalifisering til neste sesongens Europa League. Sesongen ble i så måte en slags opptur og med pengesterke kinesere i ryggen blir det ekstremt spennende å følge klubben videre, både gjennom sommerens overgangsvindu og i de kommende sesonger.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 9-7 Skudd utenfor mål: 5-4 Vellykkede pasninger: 72%-86% Cornere: 6-6 Offside: 5-0 Frispark: 16-13 Gule kort: 3-2 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 34%-66%