Kamprapport: Cagliari-Milan (1-2)

Cagliari-Milan (1-2)

8′ 1-0 Barella 36′ 1-1 Kessie 42′ 1-2 Kessie

Underholdende

Milan dro til Sardinia på jakt etter seier, og med tanke på forrige kamps 3-poenger mot Crotone var det en viss optimisme å spore.

Men det begynte på verst tenkelige måte da Biglia mistet ballen kun 7 minutter ut i kampen. Det ga Barella muligheten til å utfordre Calabria ute til venstre. Barella skjærer inn og curler ballen inn nede ved lengste stolpe, men Donnarumma skulle nok ha tatt den, så det må regnes som en keepertabbe.

Etter scoringen presset Cagliari på fremover helt til Kessie kom til Milans første sjanse i det 23. minutt. Ivorianeren prøvde seg fra langt hold med et kjempeskudd i motsatt vinkel, men en god Cragno greide å klarere til corner.

Like etter er Kalinic farlig frempå da en ball dalte ned til han kun 5 meter fra mål. Kroaten bommet på ballen og Cragno greide å komme først på ballen og holdt den i fast grep. Kalinic fikk gult kort da han sparket etter ballen, mens keeperen holdt den i hendene.

Like før halvtimen kom Cagliari med kampens største sjanse så langt. Farias mottok ballen ut til venstre, vendte opp og fyrte av mot nærmeste stolpe. Donnarumma viste nå sin klasse og greide å få en fot på ballen.

I det 34. minutt toppes en underholdende periode med at dommeren dømmer straffe til Milan. Ceppitelli feller Kalinic inne i 16-meteren og Kessie gjør seg klar, tross Cagliari-spillernes protester. Ivorianeren klarer nå å overliste de blårødes sisteskanse og utligningen var et faktum.

Samme mann var på ferten igjen 10 minutter etter da han tar med seg to motstandere på tur opp Milans høyreside. 21-åringen sleit seg løs fra begge og slo inn til Kalinic som bare skulle prikke inn ledelsen, men skuddet ble alt for løst og rett på keeper.

På neste angrep slo Calabria inn fra venstre. Kalinic er sterk som kommer først på innlegget og ser en ledig Kessie 7 meter fra mål. Han klarer å holde hodet kaldt og setter inn både sitt og Milans andre mål.

Like før dommeren blåser av til pause, pådrar Suso seg et unødvendig gult kort når han sparker ned en Cigarini som er på vei fremover.

Ampert på tampen

Etter sidebytte får Milan omgangens første sjanse. Calhanoglu viser fin teknikk når han danser mot Cagliaris 16-meter. Vel fremme setter han opp Bonaventura som klinker ballen mot krysset, men Cragno stopper nok et forsøk fra distanse.

Cagliari sto for neste farlighet da målscorer Barella vendte spillet mot Farago. Vingen tok med seg ballen med kneet forbi Rodriguez som så seg nødt til å stoppe spilleren med ulovlige midler. Gult kort til sveitseren.

Hjemmelaget fortsatte å presse da en lang ball spilles bak Milans stoppere. Pavoletti har startet løpet sitt på riktig side og kun en våken, utrusende Donnarumma hindrer utligning. Keeperens klarering derimot går rett til Farias på 20 meter, men han klarer ikke å skyte på mål.

60 minutter passeres når Kessie slår gjennom Suso ute på høyrekanten. Foran mål venter både Kalinic og Clhanoglu, men innlegget fra spanjolen er alt for svakt slått og Calhanoglu makter ikke å sette Cragno på prøve.

De neste femten minuttene forbigår i stillhet, siden ingen av lagene makter å gjøre noe konstruktivt med ballen. Gattuso savnet nok litt trøkk og bytter ut Bonaventura med Locatelli i det 76. minutt.

Veien mot seier virker nå trygg, men så makter Rodriguez å pådra seg sitt andre gule kort når han nok en gang feller Farago, 10 minutter før slutt. Avgjørelsen ser riktig ut, og Milan må avslutte kampen med 10 mann. 2 minutter senere kom Abate inn for Suso.

Cagliari klarer ikke å skape de store farlighetene til tross for at de er en mann mer. De skulle dog endre seg da Barella stopper Biglia på ulovlig vis. Kveldens første målscorer får kveldens andre røde kort og dermed er det 10 mot 10 på Sardegna Arena.

Nå virker seieren å være i boks, men så i kampens 4. og siste tilleggsminutt får hjemmelaget corner. De møter mannsterke opp i Milans 16-meter, corneren slås presist på en satsende Pavoletti, men headingen går til side for mål. Dommeren blåste av like etter til stor lettelse for hardt prøvede Rossoneri.

Da står vi med 2 seiere på rad og 100 % uttelling i 2018. Det er likevel fortsatt 12 poeng opp til Inters 4. plass og hele 23 poeng til Sarris Napoli på toppen av tabellen. Til helga gjester et formsterkt Lazio San Siro i det som kan bli litt av en kamp.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-7 Skudd utenfor mål: 7-6  Vellykkede pasninger: 74-77 % Cornere: 5-8 Offside: 1-3 Frispark: 23-17 Gule kort: 3-2 Røde kort: 1-1 Ballbesittelse: 49-51 %