top of page

Kamprapport: Bologna-Milan (1-2)


Milan tok sin femte strake seier mot Bologna.

Bologna-Milan 1-2

34´ 0-1 Calhanoglu 45´ 0-2 Bonaventura 74´ 1-2 De Maio

Dobbel før hvilen

Gattuso hadde før oppgjøret advart mot blant annet Rodrigo Palacio, og angriperen viste seg frem etter 13 minutter. Skuddet til argentineren inne i boksen gikk dog i Milan-blokka. Det var bortelaget som hadde mest ball, men Bologna sin veteran var blant de giftigste innledningsvis. Etter 18 minutter var han først på sin egen retur etter å ha headet i stolpen, men dommeren annullerte scoringen korrekt for offside.

Det var tett og jevnt på Renato Dell`Ara. Milan fikk ha mye ball, men skapte som vanlig ikke allverdens. Etter en drøy halvtime var spilt kunne dog bortelaget juble. Bonucci slo et langt oppspill fra dypet, og Kessié vant den første duellen like utenfor sekstenmeteren. Ivorianeren la igjen til Cutrone som fikk dyttet ballen videre til Calhanoglu. Tyrkeren, som har mistet et par kamper grunnet skade, klinket til og ballen gikk inn i det lengste hjørnet og Mirante var utspilt.

Bologna var nære ved å utligne like etterpå da Donnarumma var på en aldri så liten bærtur, men keeperen fikk slått Mbaye sin avslutning på bakerste stolpe til hjørnespark. Bologna skapte ettertrykk og etter en del klabb og babb fikk Orsolini stå mutters alene og klinket inn 1-1 på volley, men etter å ha kikket på reprisene annullerte dommeren målet for hands. Reprisene viste at Palacio tydelig brukte hånden til å kontrollere ballen.

Bologna styrte mye inn mot pause, men det var Milan som fikk tellende resultat. Ett minutt på overtid stod gjestene godt etter og gjenvant ballen. Den ble spilt til Bonaventura som fikk god tid til å sikte fra 12 meter, og italieneren sørget for at Gattuso sine gutter tok med seg en tomåls-ledelse inn til pause.

Store sjanser til å punktere

Milan var friske etter pause og allerede etter få minutters spill burde Cutrone lagt på til 0-3 da han fikk avslutte fra 16 meter, men ballen smalt i stolpen. Suso var først fremme på returen, men Mirante reddet enkelt.

Like etter gjorde Bologna sitt første bytte da Nagy ble erstattet av Avenatti, men det var Milan som skapte sjansene. Etter 55 minutter kom gjestene på en ny overgang hvor Suso ble spilt fri av Calhanoglu, men spanjolen var heit i toppen og skjøt over målet. Suso fikk en ny mulighet da Kessié slo 45 grader ut i feltet i neste sekvens, men skuddet ble blokkert.

Bologna forsøkte på nytt å påvirke kampbildet med et bytte når Romagnoli kom inn for Gonzalez etter en snau time, men Milan fortsatte å mate på med sjanser som burde blitt omsatt til scoring. Like etter byttet kom Suso og Cutrone to mot to og sistnevnte ble spilt alene med keeper, men fra fem meter var unggutten stresset og satte skuddet rett på keeper.

Bologna hadde på dette tidspunktet mye ball, og Palacio var nære ved å redusere da han klinket til fra 20 meter rett etter Cutrone sin kjempesjanse. Skuddet ble dog blokkert og snek seg like utenfor Donnarumma sin stolpe. På den påfølgende corneren fikk Bologna en dobbeltsjanse etter at Milans sistesjanse hadde feilet i feltet, men skuddene ble ved begge anledninger blokkert på streken.

Da det var spilt 72 minutter kunne Bonaventura punktert oppgjøret med sitt andre mål, men fra 16 meter klinket han upresset ballen i tverrliggeren og ut. I stedet kom reduseringen for Bologna. Et kort innlegg ble slått inn i feltet og De Maio skallet ballen inn i nettmaskene.

Milan virket noe preget og like etter sleivet Calabria ballen bakover i eget felt. Palacio vant ballen i feltet og den havnet hos Mbaye på bakerste stolpe, men Donnarumma vartet opp med en flott redning fra den tidligere Inter-forsvareren.

Det siste kvarteret ble preget av mange stopp i spillet og i tur og orden kom Borini (for Calhanoglu), Kalinic (for Cutrone) og Montolivo (for Bonaventura) inn for Milan, mens Keita kom inn for Mesina hos Bologna. Sluttspurten kom aldri fra vertene og Milan kunne dermed innkassere sin femte strake seier mot Bologna.

Tre poeng sørger for at Milan holder tritt med Atalanta i kampen om femteplassen. Med tre kamper igjen ligger Bergamo-klubben 1 poeng foran, mens Sampdoria og Fiorentina følger tre poeng bak. Til helgen venter nedrykkstruede Hellas Verona hjemme på San Siro.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 7-4 Skudd utenfor mål: 2-4 Vellykkede pasninger: 81% – 85% Cornere: 7-1 Offside: 1-1 Frispark: 14-12 Gule kort: 1-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 45% – 55%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page