top of page

Kamprapport: Benevento-Milan (2-2)

Vertenes keeper ble den store helten da Benevento tok historiens første poeng i Serie A.

Benevento – Milan 2-2 38´ 0-1 Bonaventura 50´ 1-1 Puscas 57´ 1-2 Kalinic 90+5` 2-2 Brignoli

Gennaro Gattuso fikk en forferdelig start på karrieren som Milan-manager borte mot de nyopprykkede heksene.

Søvnig start

Som så mange ganger før startet Milan i et relativt lavt tempo der de kontrollerte ballen uten å skape noe særlig. Mangelen på initiativ og bevegelse uten ball var tydelig, og i løpet av den første halvtimen var gjestenes eneste beholdning to avslutninger fra Bonaventura som ikke traff innenfor stengene. Etter 32 minutter kom kampens største sjanse, og det var noe overraskende at det var vertene som skapte den. En overgang ble rullet opp langs høyresiden og et innlegg fant Parigi på bakerste stolpe, men unggutten klarte ikke å treffe mellom stengene.

En scoring skulle vi dog få før pause, men det var i den andre enden som det ble jublet. Kessié viste styrke og drivkraft da han kom seg til et innlegg inne i boksen. Bonaventura vant duellen i feltet, men keeper reddet. Det ble en hard kamp om returen og Kalinic kunne fort lagd frispark i duellen med keeper, men dommeren vinket spillet videre og ballen landet hos Bonaventura som enkelt styrte inn 0-1 med pannebrasken.

Et par minutter før halvtid fikk Benevento en dobbeltsjanse, men skuddene ble blokkert og Gattuso fikk med seg en ledelse inn til pausepraten.

Dramatisk avslutning

Benevento, som før oppgjøret lå helt sist uten poeng, fikk en fantastisk start på den andre omgangen. En corner ble klarert ut på sekstenmeteren hvor Letizia stod klar med slegga. Donnarumma reddet, men returen havnet i beina på Puscas som enkelt satte inn utligningen.

Den stillingen stod seg ikke i mange minuttene og før timen var spilt tok Milan på nytt ledelsen. Et innlegg fra Bonaventura fant pannen til utskjelte Kalinic som scoret sitt 4. ligamål etter sommerens overgang.

Etter scoringen sank både tempoet i kampen og hele Milan-laget, som tydeligvis så seg fornøyde med en ettmålsledelse. Gattuso gjorde sitt første bytte etter en times spill da han plukket av Borini og satte inn Abate på høyre vingback.

Et drøyt kvarter før slutt ble Montolivo erstattet av Biglia, før Romagnoli like etterpå ble sendt i dusjen etter to særdeles billige gule kort. Utvisningen gav vertene blod på tann og de presset Milan dypt tilbake som i store perioder lå med samtlige 10 mann innenfor 30 meter.

Tre minutter før slutt kom Zapata inn for Suso for å hjelpe med å sikre de tre poengene, men det gikk som det måtte gå. Et frispark 5 minutter på overtid fant hodet til keeper Brignoli som hadde tatt turen opp i ett siste forsøk på å redde poeng. Headingen endte opp i Donnarummas lengste hjørne og Benevento-spillerne jublet hemningsløst for et poeng. For Milans del gjorde et av de flaueste resultatene i moderne historie for at det nå er 18 poeng opp til Inter på toppen av tabellen og 13 poeng opp til Roma på fjerdeplass (Roma har en kamp mindre spilt).

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 6 – 7 Skudd utenfor mål: 5 – 4 Vellykkede pasninger: 82% – 83% Cornere: 4 – 3 Offside: 4 – 1 Frispark: 16 – 12 Gule kort: 3 – 4 Røde kort: 0 – 1 Ballbesittelse: 47% – 53%