top of page

Kamprapport: Austria Wien – Milan (1-5)


Milan fikk en behagelig start på gruppespillet i Europa League. 

Austria Wien – Milan 1-5 7´ 0-1 Calhanoglu 10´ 0-2 Silva 20` 0-3 Silva 47´ 1-3 Borkovic 56´ 1-4 Silva 63` 1-5 Suso

Kampen mellom de to antatt sterkeste lagene i gruppe D ble alt annet enn en jevn affære i regnet på Ernst Happel Stadion.

Silva og Calhanoglu med strålende samarbeid

Milan tok grep fra avspark og allerede etter tre minutter viste Calhanoglu seg frem med en volley på bakerste, men skuddet ble reddet av keeper. Kun noen få minutter stemte det dog for tyrkeren. Milan vant ballen på midten mens vertene var i ubalanse og satte fart mot målet. Nevnte Calhanolgu spilte til Kalinic før han fikk ballen tilbake like utenfor sekstenmeteren. Han la ballen til rette før han feide den opp i motsatt kryss på utsøkt vis og Milan var i ledelsen før det var spilt 7 minutter.

Kun tre minutter var gått da Milan hogde til igjen. Kessié spilte fri Calhanoglu i bakrom, som liggende flikket ballen videre til Silva. Portugiseren var iskald alene med keeperen og doblet ledelsen.

Milan fortsatte å styre kampen, men etter 18 minutter viste Austria Wien seg frem. Kaptein Holzhauser svingte inn et frispark som Monschein møtte på første stolpe. Han flikket på mål, men Donnarumma fikk slått til corner. På det påfølgende hjørnesparket var Biglia nære ved å sette ballen i eget nett, men headingen på første stolpe snek seg like utenfor den bortre stolpen.

Det svingte mer av det gjestene holdt på meg og etter 20 minutter stod det plutselig 0-3 på tavlen. Calhanoglu spilte Silva fri i bakrom og spissen satte ballen iskaldt mellom beina på keeperen.

Resten av omgangen ble på mange måter en parademarsj inn mot pause og Milan sa seg fornøyd med tre scoringer, uten at de lot gjestene komme på noen farlige visitter av den grunn. På tampen måtte hjemmelagets midtstopper Westermann gå av banen med skade, og ble erstattet av Borkovic.

3 ganger Silva og en suser fra Suso

Austria Wien var mer påskrudde da de kom ut etter hvilen og Lee kom raskt til en avslutning fra 16 meter, men Donnarumma var med på notene og slo til corner. Med på notene var definitivt ikke Zapata, som på den påfølgende corneren ikke klarte å følge løpet til innbytter Borkovic. Østerrikeren fikk dermed en enkel jobb med å heade inn reduseringen fra 6 meter.

Vertene holdt følge helt til det var spilt 56 minutter, men da hang de ikke med. Milan vant nok en gang ballen høyt i banen og Kessié tredde gjennom til Silva. Som de to foregående gangene var angriperen sikker som banken alene med keeper og økte til 1-4 med sin tredje scoring for kvelden.

Etter en drøy time forlot Kalinic og Kessié banen og gjorde plass for Bonaventura og Suso, og spanjolen viste seg frem etter kun et par minutter på banen. Han fikk ballen på 30 meter, tittet opp, tok et par steg og klinket til. Ballen, som såvidt sneiet innom en forsvarer, bare steg og steg frem til den duppet inn i mål. En fantastisk scoring av innbytteren og kampen var definitivt punktert.

Et kvarter før slutt gjorde Montella sitt tredje og siste bytte da en rusten Romagnoli gikk av banen. Inn kom Musacchio og tok plass i backtreeren.

Ingen av lagene hadde noe mer å by på og Milan fikk dermed en best tenkelig start på gruppespillet med en solid 1-5 seier på bortebane mot den antatt sterkeste konkurrenten i gruppa.

Milan sin neste kamp i Europa League er hjemme mot Rijeka torsdag om 14 dager. Kroatene tapte i kveld hjemme mot AEK Athen, og trenger dermed poeng på San Siro for å ikke komme fullstendig bakpå i kampen om avansement.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-7 Skudd utenfor mål: 3-5 Vellykkede pasninger: 86%-90% Cornere: 4-2 Offside: 3-1 Frispark: 11-12 Gule kort: 1-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 40%-60%

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page