top of page

Kamprapport: Atalanta-Milan (1-1)


Milan berget ett poeng i sluttminuttene på Atleti Azzurri d´Italia.

Atalanta-Milan 1-1 44´ 1-0 Conti 87´ 1-1 Deulofeu

Sjansefattig

Vi ble vitne til en rolig åpning i Bergamo der begge lag, Atalanta litt mer etter normalen, kom ut i en 3-5-2 formasjon. Banespillet var jevnt, men ingen av lagene maktet å komme til de helt store sjansene. Etter 26 minutter headet tidligere Milan-spiller Cristante en corner over mål, og like etterpå fyrte Papu Gomez til fra 20 meter, men Donnarumma hadde grei kontroll.

Etter 33 minutter kom gjestene til sin første mulighet, men skuddet fra Deulofeu ble greit tatt hånd om av Berisha. Et par minutter etterpå var spanjolen involvert igjen da han spilte fri Lapadula, men spissen viste sine tempoproblemer og ble forstyrret såpass mye at skuddet fra 14 meter aldri ble farlig.

Vertene tok mer og mer over når kampen nærmet seg pause, og etter 44 minutter var de uhyre nære å ta ledelsen ved Papu Gomez. Argentineren løp seg fri i bakrom og kom alene med Donnarumma, men unggutten vartet opp med en kjemperedning og holdt buret rent.

Det varte dog ikke lenge, for i det påfølgende angrepet mistet Milan ballen og Atalanta straffet gjestene. Spinazzola stakk inn bak og avsluttet fra skrått hold, men Donnarumma fumlet med ballen og Conti var først ute i klyngen foran mål. Dermed gikk vertene inn i garderoben med ledelse.

Heldig utligning

Allerede etter få sekunder burde Milan utlignet da De Sciglio kom til innlegg fra høyre, men på bakerste stolpe ble Pasalic tatt på sengen og skuddet gikk svakt utenfor.

Noen minutter senere fikk Cristante en ny mulighet til å score mot sitt gamle lag. Midtbanespilleren stod plutselig mutters alene på 14 meter, men skuddet gikk rett på Donnarumma som slo ballen greit unna. Kessie forsøkte seg også fra tilsvarende distanse, men Romagnoli blokkerte skuddet til corner.

Det svingte godt i Bergamo og etter 55 minutter var Milan frempå, og nok en gang var det en kroat i hovedrollen. Suso slo et fint frispark inn i feltet, men Pasalic maktet ikke å styre headingen på mål. Før kampen rundet timen forsøkte også Lapadula seg på en halv volley, men skuddet gikk godt utenfor.

Da valgte Montella å gjøre sin første endring og erstattet Kucka med Bacca, og sendte samtidig Deulofeu ut på flanken. Milan klarte å etablere ett visst trykk på vertene, men det var likevel de blåkledte som var nærmest scoring. Kessie klemte til fra 18 meter men med sine 196 centimeter fikk 18-åringen slått skuddet til corner.

Åtte minutter før slutt bestemte Montolivo for å ta ansvar og fyrte løs fra rundt 30 meter, men ballen landet på rad 17 og det hele så ut til å ende med hjemmeseier.

Det fikk vi dog ikke i kveld, for med tre små minutter igjen på klokken ble Deulofeu spilt fri inne i feltet. Spanjolen dro av en mann før han avsluttet via en forsvarer og i mål. I ettertid må det sies at vingen var i offside og scoringen burde etter alle solemerker ha vært annulert.

På overtid fikk Vangioni ett par minutter for De Sciglio, men mer skjedde ikke i Bergamo og naboklubbene, både på tabellen og geografisk, delte broderlig på poengene.

Med to serierunder igjen er Milan dermed fortsatt nummer 6 og har 6 poeng opp til Atalanta. Fiorentina er kun 1 poeng bak, noe Inter også kan være om de vinner søndagens oppgjør hjemme mot Sassuolo.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 7-4 Skudd utenfor mål: 4-4 Vellykkede pasninger: 83%-84% Cornere: 10-5 Offside: 1-2 Frispark: 11-8 Gule kort: 2-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 46%-54%

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page