top of page

Kamprapport: Atalanta-Milan (1-1)Milan sikret Europa League da Atalanta slo tilbake på overtid

Atalanta – Milan 1-1

60` 0-1 Kessie 90+2` 1-1 Masiello

Vanskelige forhold

M Kampen åpnet, i kjent Serie A-stil, med et forholdsvis rolig tempo der de to lagene følte litt på hverandre. Det regnet kraftig, noe som naturligvis påvirket spilleforholdene i Bergamo. Etter 7 minutter ladet Suso kanonen fra 20 meter, men skuddet gikk rett på Berisha som reddet enkelt. Det var for øvrig Milans eneste skudd på mål før hvilen.

Milan fikk ha ballen i store deler av omgangen og det var tett og jevnt på Atleti Azzurri d´Italia. Vertene kom til flere avslutninger, ofte etter feil av gjestene, men gang på gang gikk de i blokka og Donnarumma ble aldri satt på en virkelig prøve. Milan på sin side var småfarlige på de mange dødballene de fikk, men det ble ikke veldig skummelt før på overtid i den første omgangen. Atalantas sisteskanse Berisha glapp et innlegg han enkelt burde klare å holde. Hendelsen var på mange måter lik den vi var vitne til i cupfinalen, men ingen Milanspillere fikk gjort det samme som Benatia gjorde på onsdag og vertene slapp med skrekken.

Ledelse, røde kort og tabbe på overtid

Lucas Biglia ble værende igjen i garderoben og ble erstattet  av Riccardo Montolivo, men det var en annen midtbanespiller som viste seg frem. Bryan Cristante var nemlig on fire og kom til en rekke gode avslutninger i og rundt sekstenmeteteren, men det ville seg virkelig ikke for den tidligere Milan-spilleren. Først klemte han til fra 16 meter 7 minutter ut i omgangen, men skuddet gikk via Bonucci og i nettveggen. Like etter vartet Donnarumma opp med en god redning da samme mann avsluttet på ny, men returen slapp unggutten ut i farlig område. På mirakuløst vis klarte Caldara å sette ballen utenfor fra 4 meter og Milan slapp med skrekken. Gjestene kom på en overgang kort i neste sekvens, men Calhanoglu ble gående for lenge med ballen og til slutt ble skuddet fra 8 meter blokkert.

Etter 54 minutter kom Ilicic inn for en usynlig Barrow, og sloveneren preget kampen langt mer enn sin gambiske lagkamerat maktet. I de neste minuttene kom Cristante til to nye sjanser, den siste etter at Ilicic utnyttet en stygg pasning på tvers som Rodriguez ikke fikk kontroll over. Heldigvis for Milan gikk skuddet over, og like etterpå smalt det på den andre siden. Kessie hælsparket til Montolivo som forsøkte å spille opp på en feilvendt Kalinic. Kroaten fikk ikke kontroll på ballen, men den ble bare pirket ut på 20 meter av en forsvarer. Der stod Kessie klar og den tidligere Atalanta-profilen lot seg ikke be to ganger og hamret inn ledelsen i lengste hjørne.

Oppgaven ble enda vanskeligere for Atalanta da Toloi så det røde kortet etter 64 minutter. Midtstopperen fikk frispark i mot seg etter en takling på Calhanoglu, og da han valgte å applaudere dommeren dro kamplederen opp det røde kortet.

Det preget ikke vertene i særlig grad som fortsatte å legge trykk på Milan. Etter 69 minutter kom de på en overgang regissert av Gomez som selv gikk på skudd fra spiss vinkel. Avslutningen kom brått på Donnarumma som reddet, men gav en ny farlig retur som Cristante satt utenfor fra meget god posisjon. Det var samtidig det siste han gjorde i kampen og Haas kom inn på midtbanen hos Atalanta.

Med et kvarter igjen på klokka ble også Milan redusert til 10 mann da Montolivo ble vist det røde kortet for en takling på Gomez. Veteranen kom med et strakt bein som ble løftet opp fra bakken, noe som dommeren mente kvalifiserte for å bli utvist.

Gennaro Gattuso tok ut Suso og satte inn Locatelli for å opprettholde balansen, mens Gasperini erstattet Castagne med Hateboer like etterpå.

Etter 80 minutter testet Gomez Milans sisteskanse fra distanse, men Donnarumma reddet skuddet enkelt. Noen minutter senere kom Borini inn for Bonaventura, men det var Atalanta som presset på for scoring og to minutter på overtid fikk vertene lønn for strevet. Et innlegg ble svingt inn fra høyre og fant veien inn på bakerste stolpe. Der var Abate milevis unna sin mann Masiello som headet rett på Donnarumma. Avslutningen var fra kloss hold og kom raskt på keeperen, men måten han fomlet den inn i eget mål kunne ikke anses som noe annet enn en ny blemme.

Atalanta sikret seg dermed et velfortjent poeng og kampen om 6.plassen lever fortsatt videre, men Milan er i det minste sikret Europa League da Fiorentina er fire poeng bak med en kamp igjen å spille. Den er mot nettopp Fiorentina på San Siro førstkommende søndag, og dersom Milan gir bort poeng kan Atalanta gå forbi med seier mot nedrykkstruede Cagliari.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5-2 Skudd utenfor mål: 11-2 Vellykkede pasninger: 83%-81% Cornere: 3-8 Offside:3-1 Frispark: 21-10 Gule kort: 5-6 Røde kort: 1-1 Ballbesittelse: 49%-51%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page