top of page

Kamprapport: Arsenal-Milan (3-1)


Det ble med forsøket for Milan da dommeren havnet i fokus på Emirates.

Arsenal-Milan 3-1 (5-1 sammenlagt)

36´ 0-1 Calhanoglu 39´ 1-1 Welbeck (str.) 71` 2-1 Xhaka 86` 3-1 Welbeck

Kremmerhus og juksemaker

Milan gikk rett i strupen på Arsenal og allerede før minuttet var spilt fikk Andre Silva en gedigen sjanse til å sende gjestene i ledelsen. Borini kom på et sugent løp og fikk ballen på høyrekanten. Innlegget fant en umarkert portugiser som klinket til på første, men dessverre gikk skuddet i nettveggen.

Arsenal tok etter hvert over kontrollen på kampen og hadde mye ball, men det var nok en strek i regningen at lagkaptein Koscielny måtte forlate banen med skade allerede etter 11 minutter. Inn kom Chambers.

Milan ble etterhvert veldig lave og de gangene de erobret ballen ble den spilt bort etter 3-4 trekk. Welbeck fikk vertenes første store sjanse da han ble spilt fri av Øzil etter 25 minutter, men vinkelen ble spiss og Donnarumma avverget faren.

Kampen utartet seg til en stillingskrig uten at noen av lagene klarte å skape noe særlig helt frem til Calhanoglu tok ansvar. Fra tiden i Leverkusen har tyrkerens høyrelabb blitt fryktet, og endelig fikk vi se det i Rossoneri. Fra nesten 30 meter klinket Calhanoglu til og kula gikk som et prosjektil ned i det høyre hjørnet og Milan tok ledelsen på Emirates.

Gleden skulle imidlertid ikke vare lenge. Først yppet Ramsey seg med et skudd fra 16 meter, men Donnarumma strakk seg så lang han var og reddet laget. Etter 38 minutter var det dog ikke så mye noen kunne gjøre. Welbeck ble spilt i bakrom og i duell med Rodriguez kastet han seg i bakken mens han kikket opp på dommeren som stod et par meter unna. Den svenske kamplederen valgte, etter noe nøling, å peke på krittmerket til stor frustrasjon fra bortelaget. Reprisen viste at det var filming av verste sort, men skandalen var allerede et faktum. Fra 11 meter gjorde Welbeck ingen feil da han sendte Donnarumma til høyre og ballen ned i det venstre hjørnet.

På tampen av omgangen hadde både Cutrone, Mkhitaryan og Wilshere sjansen til å gi sitt lag ledelsen, men ingen fikk ballen i nettmaskene og det stod 1-1 til pause.

Punkterer på tampen

Etter hvilen var det Arsenal som åpnet friskest og i løpet av de første fem minuttene hadde Ramsey, Mkhitaryan og Mustafi gode muligheter til å sende laget sitt i ledelsen, men Donnarumma reddet det som kom.

Da det var spilt 54 minutter kom Milan på en god overgang og Calhanoglu slapp ballen til Rodriguez. Sveitseren fant Suso på kanten av 16, men skuddet gikk like utenfor. Etter snaue timen fant Silva spisskollega med et innlegg, men fra 11 meter fikk ikke unggutten stokket beinet og 10 minutter senere ble han plukket av banen og erstattet av Kalinic. Innbytteren fikk sin første sjanse umiddelbart da Bonucci vant ballen og satte fart fra egen halvdel. Stopperen tittet opp og prikket et perfekt innlegg på pannen til kroaten, men han fikk ikke nok kraft i headingen og det ble enkelt for Ospina.

Det bølget frem og tilbake på Emirates og der Milan kanskje skapte de største sjansene hadde Arsenal mer ball og kontrollerte oppgjøret i større grad. Etter 69 minutter ble Mkhitaryan erstattet av Elneny mens Bonaventura kom inn for Milans målscorer Calhanoglu, og  like etter smalt det på Emirates. Xhaka klinket til fra 20 meter. Skuddet var hardt, men Donnarumma kastet seg til sin venstreside og reddet. Dessverre slo unggutten ballen tilbake til høyre og inn i egen mål. En enorm tabbe som 19-åringen måtte ta på sin kappe.

Etter at Arsenal tok ledelsen slet Milan med å mobilisere og med 4-1 sammenlagt og under 20 minutter igjen å spille så det naturligvis vanskelig ut for Milan. Kalinic og Suso hadde hver sin brukbare mulighet før Locatelli erstattet Kessie etter 79 minutter, men det var juksemakeren fra den første omgangen som fikk æren av å punktere oppgjøret. Welbeck spilte ballen fint til Wilshere som tok den med seg til dødlinjen og la inn i feltet. Ramsey vant duellen, men Donnarumma reddet headingen. Han klarte dog ikke å få returen ut av fem-meteren og Welbeck hadde en enkel jobb og økte til 3-1. På tampen kunne Wilshere økt til 4-1 med et skudd fra 16 meter, men avslutningen gikk like utenfor.

Det endte dermed 5-1 sammenlagt og Milans sesong utenfor Italia er over for denne gang. Til helgen er det en ny viktig kamp i Serie A hjemme mot Chievo. Alle lagene over på tabellen bortsett fra Inter (Sampdoria borte) har relativt enkel motstand og det er viktig at Milan vinner for å holde følge. Kampen spilles søndag klokken 15.00 og vises på Viasport +.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 9-3 Skudd utenfor mål: 5-7 Vellykkede pasninger: 88%-88% Cornere: 4-6 Offside: 4-6 Frispark: 13-9 Gule kort: 1-4 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 58%-42%

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page