top of page

Januarvinduet 2017


Som ventet brukte ikke Milan de store summene i vinter, men likevel var det flere spillere som gikk inn og ut av portene på Milanello.

I påvente av oppkjøpet vi har hørt snakk om i et par år, og som nå skal være veldig nære, har det blitt flere magre overgangsvinduer for Milan. Januarvinduet anno 2017 blir neppe husket i lang tid fremover, men vi tar uansett for oss de overgangangene som klubben har vært involvert i.

Inn:

Gerard Deulofeu

Den spanske driblefanten ble hentet inn på lån fra Everton ut sesongen som et alternativ til de andre kantspillerne i klubben, men med skaden til Giacomo Bonaventura og utlånet av M´baye Niang kan 22-åringen bli en viktig brikke for Vincenzo Montella gjennom våren.

Lucas Ocampos

Argentineren spilte første halvdel av sesongen på lån hos Genoa og gjorde sine saker såpass godt at Milan ønsket å overta avtalen, noe både Genoa, eiende klubb Marseille og spilleren selv gikk med på. Som med Deulofeu kan 22-åringen forvente seg en del muligheter med tanke på kantspillerne Montella har til rådighet. Avtalen er kun et lån og Milan har ingen opsjon på å kjøpe spilleren.

Marco Storari

Veterankeeperen kom tilbake til klubben på free transfer samtidig som Gabriel gikk på lån til Cagliari som en del av overgangen. 40-åringen har signert en kontrakt ut sesongen og vil stort sett fungere som en læremester for de to ungguttene Donnarumma og Plizzari.

Patrick Cutrone

Som en direkte effekt av at Luiz Adriano forlot klubben ble unge Cutrone hentet opp fra Primavera, hvor han har gjort sine sake bra. Det blir spennende å se om 18-åringen får sin debut i løpet av våren.

Ut:

Gabriel

I et forsøk på å skaffe seg mer erfaring dro brasilianeren på lån til Cagliari, i en avtale hvor Storari gikk motsatt vei. Så langt har han sittet på benken for middelhavsfarerne, men det er lov å håpe på at han kaprer en plass på laget før han returnerer til Milan til sommeren.

Luiz Adriano

Etter et år med lite spilletid valgte Adriano å flytte på seg i vinter, noe Milan var godt fornøyde med. Valget falt på Spartak Moskva som betalte € 1 million for angriperens tjenester.

Rodrigo Ely

Ely var i samme situasjon som sin landsmann Adriano og hadde null tillit hos Montella. Etter over et år uten spilletid på A-lagsnivå tok han på tampen av vinduet ferden til Spania og skal tilbringe resten av sesongen hos Alaves. Låneavtalen inneholder ingen opsjon på kjøp for La Liga-klubben.

M´Baye Niang

Definitivt den største overgangen for klubben i januar. Etter å ha startet sesongen sterkt gikk det fullstendig i løs for franskmannen som ble syk, var ute av form, brente flere straffespark og til slutt ble satt ut av laget. Løsningen ble et utlån til engelske Watford som har opsjon på å kjøpe spilleren for € 18 millioner. Om Niang noterer seg for 10 scoringer i Premier League blir overgangen automatisk gjort permanent.

Nye utlån:

Giacomo Beretta

Angriperen spilte i Virtus Entella første halvdel av sesongen uten å lykkes spesielt godt, derfor ønsket 24-åringen å prøve noe nytt. Løsningen ble en ny låneavtale, denne gang til Carpi, og spilleren forblir dermed i Serie B ut sesongen.

Nnamdi Oduamadi

Nigerianeren dro på lån til HJK Helsinki i Mars i fjor, men da avtalen utløp ved nyttår var det allerede klart at han ikke var ønsket på Milanello. Dermed ble det et nytt utlån på hurtigtoget, denne gang til Maccabi Petah Tikva FC. Nigerias raskeste fotballspiller (i følge EA) vil tilbringe våren på lån i Israel.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page