top of page

Inzaghi med suksess


Det er ikke alltid den raskeste veien er den smarteste. 

I morgen kveld står Simeone Inzaghi på sidelinjen når hans Lazio får besøk av Vincenzo Montella og Milan, mens storebror Inzaghi har en litt mer anonymt tilværelse. Enn så lenge.

Da Filippo Inzaghi la opp etter 2011/12 sesongen tok han et års pause før han startet på sin trenerkarriere og fikk hovedansvaret for Milan Primavera, klubbens juniorlag. Det endte med ligaseier i sitt første år og da Clarence Seedorf ikke fikk fornyet tillitt som manager for A-laget steg den tidligere målsniken i gradene. Dessverre gikk det dårlig med Milan den sesongen og laget havnet på 8. plass, over 20 poeng unna Champions League. Etter sesongen fikk Inzaghi sparken og hans ettermæle i klubben hadde dermed fått en solid ripe.

De to neste sesongene var Inzaghi uten manager-jobb, men i fjor sommer fikk han hovedansvaret i hardtsatsende Venezia, og så langt har det gått meget bra. Laget topper Lega Pro foran Parma og er i god rute med tanke på opprykk til Serie B. Venezia har den beste målforskjellen i ligaen og er også det laget som har sluppet inn færrest mål.

I Lega Pro har de også sin egen cup hvor Venezia er klar for semifinale, og at Inzaghi leder laget til Il doppio i sin første sesong som manager er langt ifra utenkelig.

Under italienerens ledelse har laget hatt 4-3-3 som sin faste formasjon, men ved flere anledninger har den unge taktikeren forsøkt seg med både 4-4-2 og 3-5-2 i enkelte kamper. Det er også verdt å nevne at de gangene han har gått bort fra utgangspunktet, totalt åtte ganger, har det kun endt med tap en gang.

Mange avfeide Filippo Inzaghi sine muligheter til å lykkes som manager da han fikk sparken i Milan, men om han fortsetter i dette sporet og utvikler seg videre er det ikke utenkelig at han kan få en ny sjanse med Rossoneri eller en annen klubb på toppnivå. Da vil i så fall Milans tidligere nummer 9 være langt bedre rustet for oppgaven enn han var som fersk trener i 2014.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page