top of page

«Hvorfor er det ingen som nevner Paolo Maldini?»


Milan-legenden Alessandro Costacurta kom med harde skyts mot dagens tropp og valgene som blir tatt i klubben.

Den tidligere forsvarsspilleren, som nå er ekspertkommentator for Sky Italia, gjorde et lengre intervju med Corriere della Sera og kom med kritiske kommentarer til dagens Milan.

«Om jeg var bedre som spiller enn jeg er som ekspert? Som fotballspiller, med de kvalitetene som jeg hadde, var jeg veldig god. Jeg spilte for et av verdens beste lag i 22 år,» fortalte Costacurta til avisen.

«Det skal sies at jeg hadde veldig gode lagkamerater. Ta Alessio Romagnoli som et eksempel. Om han hadde hatt Franco Baresi, Paolo Maldini og meg selv ved siden av seg ville han definitivt vært blant verdens beste spillere under 23 år. Men i dette laget får han ikke hjelp.»

Den gamle forsvarskjempen er kritisk til at ikke Paolo Maldini er involvert i klubben.

«Ja, det er flere som har overrasket meg. Jeg er overrasket over Marco Van Basten og Paolo Maldini, jeg var sikker på at de ville ha strålende manager-karrierer etter at de la opp. Jeg trodde Van Basten kunne etablere seg som en manager fordi han var veldig dyktig rent taktisk. For meg er det en skuffelse å se han sitte ved siden av en annen mann som hans assistent.»

«Paolo er nødt til å bli en leder. Han kan ikke forbli borte fra fotballen og jeg synes det er forkastelig at Milan ikke har hatt han i tankene. Folk gir Adriano Galliani skylden for alle problemene, men hvorfor har ikke Silvio Berlusconi ringt Maldini?»

Costacurta sa at Milan hadde spillere med andre holdninger tidligere og klubben har vært full av «råtne egg» de siste årene.

«Jeg er overrasket over klubbens valg av spillere. Milan har alltid godt for spillere som du kan stole på og som oppfører seg slik man skal. I de senere årene har man signert spillere som Antonio Cassano, Jeremy Menez og Adil Rami. Jeg putter Carlos Bacca i samme bås, for på torsdag viste han en oppførsel som er et bevis på den manglende positive stemningen i spillergruppen (Bacca beklaget seg i ettertid, red. adm.).

Sky-eksperten har ikke mye tro på at Mario Balotelli blir værende på Milanello.

«Han er nok ferdig her, men det var et sjansespill. Mario er fortsatt ung og han har alltid vært åpen med sin sympati for Milan. Om han hadde vært i garderoben for 10 år siden ville han fått ut sine kvaliteter på en mye bedre måte enn i dag.»

Legenden sa videre at Mihajlovic sin stil aldri ville blitt akseptert av fansen.

«Milan kan defineres med depresjon. Lagets store problem i 2016 er selve spillet. Jeg har sett lag med vesentlig dårligere spillere som har spilt mye bedre enn det Milan gjør. Sinisa Mihajlovic er en fin manager, men han er ikke skikket for Milan. Hans spillestil kan ikke overvinne fansen. Jeg ser for meg at han passer bedre inn i Inter.»

Heller ikke troppen som Milan disponerer slapp unna Costacurtas kritikk.

«I Milan er vi vant til helt andre normer. Hvor mange av dagens spillere ville startet kamper under Fabio Capello eller Carlo Ancelotti? Ingen. Ville noen få en plass på benken? Giacomo Bonaventura, Alessio Romagnoli og kanskje Carlos Bacca. Vi hadde spillere som Filippo Galli, Massimo Ambrosini, Jean-Pierre Papin, Alberto Gilardino og Filippo Inzaghi på benken. Det sier det meste.»

«Hvis vi sammenligner forsvarsrekken med Tassotti, Baresi, Maldini og meg selv opp mot Abate, Alex, Romagnoli og Antonelli vet jeg ikke om jeg skal le eller grine. Det er ikke mulig å sammenligne dem.»

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page