top of page

Hvordan AC Milans startoppstilling til neste sesong KAN se ut


Det er snart et tiår siden sist AC Milan vant Serie A. Den tidligere maktfaktoren i italiensk og europeisk fotball opplever magrere kår, men en gjenreisning er kanskje på trappene?

La oss drømme oss tilbake til «hvetebrødsdagene» et kort øyeblikk. Den gang Kaka, Shevchenko, Ronaldinho og alle de andre løp rundt på San Siro og gjorde narr av motstanderne hver eneste uke.


Men ting har forandret seg. Et betydelig strammere budsjett på grunn av store økonomiske vanskeligheter, som også medførte at klubben ble utestengt fra denne sesongs Europa League, har gjort at AC Milan ikke lenger er er blant de mest populære fotballtips som vinner av Serie A hos bookmakere som bet365 «Rossoneri» vant tittelen siste gang i 2010/2011-sesongen.

Talenter finnes det fortsatt i klubben, men disse tiltrekker seg oppmerksomhet utenfra. Det er derfor avgjørende at manager, Stefano Piolo, kan beholde sine beste unge menn samtidig som han kan hente forsterkninger til Italias vakreste (?) stadion. Overgangsmarkedet må imidlertid angripes med fornuft.

Med ryktene som svirrer er det lov å fantasere litt om hvordan startoppstillingen vår kanskje kan se ut til neste sesong.

Keeper: Gianluigi Donnarumma – Tidenes yngste keeper som har representert Italia starter sin sjette sesong i klubben hvis han også vokter målet når neste sesong starter.

Den ettertraktede keeperen debuterte for AC Milan som 16-åring, og mye tyder på at han vil fortsette utviklingen i nord-Italia.

Høyreback: Andrea Conti – Kom til klubben i 2017 (fra Atalanta), men Conti har først kjempet seg til fast plass på laget denne sesongen.

Midtstopper: Alessio Romagnoli – En spillende stopper som har vokst stort etter han overtok kapteinsbindet fra Leonardo Bonucci før forrige sesong.

Midtstopper: Kristoffer Ajer – Det har lenge vært rykter om en AC Milan-overgang for norske Ajer (Celtic), og klubben mener hans taklinger og duellspill vil komplementere Romagnoli på fremragende vis.

Venstreback: Theo Hernandez – Franske Hernandez har vært en åpenbaring etter han kom til klubben fra Real Madrid forrige sommer. Har potensiale til å bli en stor stjerne hvis han blir i klubben i flere sesonger.

Sentral midtbane: Ismaël Bennacer – Den allsidige algeriske midtbanespilleren har hatt en glimrende sesong etter å ha blitt hentet fra Empoli.

Sentral midtbane: Franck Kessié – Den sterke og tekniske ivorianeren har dannet et glimrende tospann med Bennacer. Ryktene sier europeiske klubber er ute etter Kessié, men klubben håper å overtale 23-åringen til å bli i Milano.

Høyreving: Mario Götze – Tyskeren, som har avgjort en VM-finale, har uttalt at han kommer til å forlate Borussia Dortmund denne sommeren. Götzes erfaring og hurtighet kunne passet inn i AC Milans tropp.


Venstreving: Hakan Calhanoglu – Den tyrkiske dødballspesialisten har vært en viktig brikke i klubben siden 2017, og han ser fortsatt ut til å være i Piolos planer.

Spiss: Ante Rebic – Opprinnelig i klubben på en låneavtale fra Eintracht Frankfurt. Syv mål på 18 kamper, i tillegg til å ha satt et spillemessig avtrykk, betyr at kroaten kanskje finnes i klubben på permanent basis fra neste sesong.

Spiss: Luka Jovic – Serberen spiller i dag i Real Madrid, men på grunn av problemer med å slå seg inn på førstelaget går ryktene om at Jovic, som er en notorisk målscorer, kommer til San Siro på en toårs låneavtale.

Med overgangsryktene som florerer gjennom sommeren kan imidlertid AC Milans startoppstilling neste sesong endre seg mange ganger.

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page