top of page

Hvem tar over Milan?


Ved månedsskiftet skal Milan presentere lagets neste manager og vi presenterer de mest aktuelle navnene. 

Valget av ny manager er mer komplekst enn noen sinne, all den tid Silvio Berlusconi er i samtaler om å selge majoriteten av aksjene til kinesiske investorer. Både den nåværende Presidenten og de nye eierne fra Asia virker å ha ulikt syn på hvem som bør lede laget og det kan bli helt avgjørende at de kommer til enighet om det i det hele tatt skal bli et salg av klubben.

Det enkleste valget ville helt klart vært Cristian Brocchi. Italieneren trådte inn som midlertidig manager da Sinisa Mihajlovic fikk sparken i vår og er Berlusconi sitt førstevalg. Resultatene og erfaringen teller imot den tidligere Primavera-treneren, men 40-åringen kjenner klubben ut og inn og har en positiv fotballfilosofi. Brocchi er i tillegg kontraktsløs og vil neppe kreve en astronomisk lønn for å lede laget videre.

Det er som nevnt ikke bare Silvio Berlusconi sin avgjørelse lengre, og ønsket fra Kina er Frank De Boer. Nederlenderen har ledet Ajax til fire seriegull siden han fikk jobben i 2010, men valgte å trekke seg fra jobben i vår etter to sesonger uten seriegull. De Boer har gått skolen i Ajax og har en meget offensiv filosofi hvor det er vesentlig å ha ballen mest mulig. Ajax, i sitt 4-3-3 system, har brukt mye tid på å bearbeide ballen bakfra mens de offensive spillerne beveger seg mye for å skape gode rom og bevegelser for ballfører. Også i det defensive arbeidet har De Boer et offensivt fokus hvor han ønsker aggressivt press og tidlig gjenvinning slik at hans mannskap igjen kan starte nye angrep.

Frank De Boer har definitivt en positiv filosofi, han er erfaren både som spiller og trener i tillegg til at han er kontraktsløs og dermed trenger ikke Milan å kjøpe han fri fra en kontrakt. Det som taler imot den tidligere Barcelona-stopperen er at Berlusconi i utgangspunktet ønsker seg en italiensk manager for å bygge videre på den italienske plattformen i klubben.

Et alternativ som kan tilfredsstille begge partene er Marco Giampaolo. 48-åringen sluttet nylig som manager i Empoli etter å ha ledet laget til en trygg plass midt på tabellen i Serie A. Giampaolo ønsker også å ha ballen mest mulig i laget, noe han klarte til gangs med Empoli i fjor da laget hadde 52.4% ballinnehav. I tillegg var hans lag meget ballsikre og traff på 82% av pasningene. Italieneren sverger til Berlusconi sin favorittformasjon, 4-3-1-2, hvor laget skal stå høyt å ha korte avstander mellom lagdelene. Spesielt de to angrepsspillerne må være bevegelige og er frie til å bevege seg inn i gode rom, gjerne bredt slik at de skaper plass til en trequartista og de sentrale midtbanespillerne.

I tillegg til de tre mest sannsynlige valgene blir også Luis Van Gaal, Andre Villas Boas, Rudi Garcia og Manuel Pellegrini nevnt som aktuelle managere.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page