top of page

Hvem er Manuel Locatelli?


Hva er egentlig historien bak 18 år gamle Manuel Locatelli som i går scoret sitt første mål for Milan?

Med tårer i øynene etter å ha utlignet til 3-3 mot Sassuolo har den italienske unggutten virkelig gjort seg kjent over natten, selv om de mest interesserte har kjent til Locatelli en god stund allerede. Det kanskje ikke alle vet er at Manuel Locatelli startet sin karriere i Atalanta som holder til i Bergamo-provinsen, en knapp time unna San Siro.

Allerede i 2010, da Manuel var 12 år gammel, ble han hentet til Milans akademi. I utgangspunktet ble han snappet fra naboene i nord fordi Milan følte seg snytt av Atalanta da de hentet den lovende målvakten Emanuele Alborghetti foran nesen deres. Det er verdt å nevne at keeperen, født i 2000, i dag tilhører AlbiniLeffe i Lega Pro og er milevis unna Serie A-spill.

I Milan viste unge Manuel seg frem fra dag en, og han har båret kapteinsbindet for samtlige lag fra U-15 og til juniorlaget (Primavera). I gårsdagens kamp er det verdt å merke seg at han erstattet nåværende kaptein Riccardo Montolivo, uten at vi skal legge noe mer press på ungguttens skuldre.

Han har representert Italia på alle aldersbestemte landslag fra U15 til U19, hvor han debuterte som syttenåring i september 2015. På U19-landslaget er han av manager Roberto Baronio utnevnt til lagets kaptein slik han har vært på aldersbestemte lag i Milan.

For noen år siden fikk Silvio Berlusconi opp øyene for spilleren under en treningsøkt, og den mektige Presidenten skal ha satt dette til det talentfulle barnet:

«Jeg har blitt fortalt at du er en meget talentfull spiller, men du skal vite at vi først og fremst ønsker at du skal være en god person og en flittig student før vi begynner å snakke om Serie A.»

Milans tidligere manager Sinisa Mihajlovic snakket pent om Locatelli flere ganger gjennom hans tid i klubben, og hentet ham opp til A-laget på permanent basis etter at Nigel De Jong og Antonio Nocerino forlot klubben i januar 2015. Serberen fikk dog ikke æren av å gi midtbanespilleren sin debut, for det fikk han av sin tidligere Primavera-trener Christian Brocchi. Da Milan og Carpi spilte 0-o den 21.04.16 kom Locatelli inn, men maktet ikke å utgjøre noen forskjell på de tre minuttene han fikk på banen.

I siste serierunde forrige sesong fikk Locatelli sin første kamp fra start da Milan tapte 1-3 hjemme mot Roma. Han spilte hele oppgjøret sentralt på midten og pådro seg et gult kort.

Før årets sesong tok Vincenzo Montella over roret i Milan og det har Manuel Locatelli så langt nytt godt av. De tre første serierundene måtte han se fra benken, men i de fire siste kampene har kommet innpå og står denne sesongen med 108 minutter og har notert seg for et gult kort og en scoring.

En annen kuriositet er det faktum at hans far Tomas har en lang karriere bak seg i italiensk fotball, og har spilt over 200 kamper i Italias øverste divisjon. Han spilte 10 kamper for Milan i perioden 1995-1997 og vant Serie A i sin første sesong, men var ingen stor suksess på San Siro og dro til Udinese etter to sesonger. Han ble i 2012 dømt for sin involvering i en kampfiksingskandale og det ble samtidig slutten på hans karriere som fotballspiller på toppnivå.

47 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page