top of page

Hva skjer i Kina?


Kinesiske myndigheter kan skal trøbbel for Li & Co.

Investoren Yonghong Li tok som kjent over Milan tidligere i år, med god hjelp fra det amerikanske hedgefondet Elliott Management som lånte kineserne over € 250 millioner.

Årsaken til at man trengte denne investeringen er at kinesiske myndigheter hadde gjort det vanskeligere å flytte penger fra Kina til utlandet.

Den 18. oktober skal det kinesiske kommunistpartiet, som landets styrende parti. holde en kongress hvor det er ventet at disse forholdene vil bli ytterligere skjerpet.

Dette kan meget vel få konsekvenser for Milan og avisen Libero hevder at så mye som € 200 millioner, investert gjennom fondene Huarong og Haixia, kan bli påkrevd tilbake til Kina.

Det er allerede kjent at Li er på jakt etter nye med-investorer, og det kan kineseren meget vel trenge. Lånet fra Elliot Management må betales tilbake til amerikanerne i sin helhet neste høst, og € 180 millioner er bundet til en rente på nesten 12 %. Dersom klubben ikke betaler tilbake lånet vil hele eller deler av klubbens aksjekapital overføres til hedgefondet.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page