top of page

Husker du disse AC Milan-spillerne?

Verdenstjerner har frekventert San Siro i løpet av mange år, og i alle fall siden AC Milan var med på å revolusjonere fotballen på slutten av 1980-tallet. Men det er også mange kjente navn som aldri slo til i Milan-drakten.

Det å ikke lykkes i en klubb er en naturlig del av fotballen. Også Rossoneri har hatt spillere som aldri slo til, og noen av dem har du kanskje helt glemt at var en del av AC Milan-familien i én eller flere sesonger.

Nedenfor ser vi litt nærmere på noen av spillerne som aldri ble de store suksessene i Milano.

Jens Lehmann

Den tyske storkeeperen, som de fleste forbinder med hans tid i Arsenal, kom til AC Milan fra Schalke 04 i 1998. Lehmann ble sett på som en av de beste keeperne i Europa, men tyskeren nådde aldri å spille seg til respekt blant det kravstore San Siro-publikummet. Lehmann har tydeligvis heller ikke opparbeidet seg enorm respekt blant engelske dommere etter sin tid i England.

Faktisk leverte Lehmann noen fryktelige prestasjoner, hvor kan blant annet rotet det voldsomt til på et tilbakespill. Kanskje var dette var den årsaken til at han aldri fikk ikke mer enn seks kamper mellom stengene i løpet av den ene sesongen hans spilte i klubben.

Du kan se noen av Lehmanns uheldige involveringer i kampen mot Fiorentina i september 1998 nedenfor.


Pierre-Emerick Aubameyang

«Auba» ble hentet til Milano som tenåring i 2007, men nådde aldri å få spille tellende kamper for førstelaget. De siste tre og et halvt årene var han utlånt til forskjellige klubber, før han til slutt ble solgt til Saint-Étienne midt i 10/-11-sesongen.

Rossoneri hadde spottet talentet, men Aubameyang nådde først å blomstre i Saint-Étienne. Senere dro han videre til Borussia Dortmund og Arsenal.

Spiller du på oddsen har du garantert lagt merke til at Aubameyang i løpet av de seneste årene alltid blir sett på som en favoritt til toppscorer-tittelen. I den nylig avsluttede Premier League-sesongen ble han nummer to, bak Leicesters Jamie Vardy. Aubameyang fant veien til nettmaskene 22 ganger, mens Vardy scoret én gang mer.

Gaboneren ble også avgjørende da Arsenal møtte Chelsea i FA-cup-finalen tidligere i sommer. Arsenal vant kampen 2-1.

Martin Laursen

Du skal være ihuga AC Milan-supporter (eller dansk) for å huske Martin Laursens tid i Nord-Italia. Dette til tross for at dansken nådde å vinne både Serie A, Coppa Italia og Champions League i løpet av hans tre år i Milano. Laursen var også sentral i hjemmekampen mot Lazio i 2001-sesongen.


Laursen spilte totalt 82 kamper for AC Milan i starten av Carlo Ancelottis æra, men nådde aldri å bli fast i startoppstillingen. I 2004 dro han til Aston Villa og Premier League, hvor han til gjengjeld ble en markant skikkelse.

Michael Essien

Den ghanesiske midtbanespilleren hadde et par enorme sesonger i Chelsea og Premier League, og det var store forventinger da han i 2014 og 2015 trakk den rød- og svartstripete AC Milan-drakten over hodet.

Essien nådde imidlertid kun å få 22 kamper for klubben, og ble aldri å bli den suksessen som han var i Premier League eller i franske Lyon. Han har siden tiden i Milano vært i flere forskjellige klubber, men representerer i dag Sabail fra Aserbajdsjan.

Blant andre spillere som nok heller ikke har legendestatus i AC Milan kan vi nevne Fabricio Coloccini, Sokratis og Mathieu Flamini.

26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Komentáře


bottom of page