top of page

«Hjerte og karakter»


Treneren hyllet lagets mentalitet etter seieren mot Sassuolo. Les hva treneren og og flere andre tilknyttet Milan fortalte til pressen her.

Sinisa Mihajlovic:

«Vi gikk for seieren i dag, akkurat som vi har gjort ved andre anledninger denne sesongen. Vi hadde fordelen av å spill med en mann mer. Det er også sant at vi slipper inn mål på hvert eneste skudd for tiden.»

«Jeg må skryte av laget for denne seieren. Gutta gav aldri opp og vi endte med seieren til slutt. I dag vant vi på grunn av vår karakter og hjerte til spillet. Spillerne viste dette til de grader i kampen, og det er jeg veldig glad for.»

Han hadde også synspunkter rundt fansen, og avgjørelsen om å sette Gianluigi Donnarumma mellom stengene fra start.

«Jeg kjenner Cerci godt, og han leverte en solid prestasjon. Som jeg alltid sier, fansen  kan protesterte, men på en sivilisert måte. Jeg vil takke dem for å støtte oss kampen gjennom. Etter kampen har de all rett til å bue på oss, men de må støtte oss så lenge kampen pågår. Det er sånn det skal være.»

Mihajlovic svarte på tiltale når spørsmålet om vrakingen av Diego Lopez mellom stengene dukket opp.

«Diego Lopez er en strålende keeper jeg verdsetter høyt. Han har ikke prestert på sitt beste de siste ukene, og derfor valgte jeg å gjøre en endring ved å sette han ut av laget. Donnarumma spilte godt, og det kan skje at en keeper varierer litt i formen, derfor kan både Lopez og Donnarumma spille. Vi har tre målvakter vi kan stole på, og alle kan få spilletid.»

Alessio Cerci:

«Dette var en veldig tilfredsstillende kamp. Det var deilig å få applaus fra fansen vår. Jeg må takke dem, for de protesterte før kampen, men når dommeren blåste i gang støttet de oss hundre prosent. Laget gjorde det bra mot Torino, og selv om det ikke gikk så bra i kampen mot Inter, var det viktig for å bygge opp det fysiske nivået i laget. I dag gikk det bedre, både med tanke på fysisk form og mentaliteten laget viste. Laget var bestemte på at vi skulle ta alle tre poengene.»

Cerci fikk også muligheten til å snakke om egne prestasjoner og utvikling.

«Jeg er også fornøyd med mine egne prestasjoner, fordi jeg klarte å hjelpe laget både defensivt og offensivt. Jeg visste at jeg ville få min sjanse, denne formasjonen passer meg mye bedre enn 4-3-1-2. Jeg hadde også en veldig vanskelig periode i fjor. I disse periodene er det viktig å vise karakter og styrke, og jeg føler at jeg tar små steg i riktig retning. Prestasjonene var positiv og jeg føler at toppformen nærmer seg. Jeg må ha ballen og utfordre motstandere så mye som mulig, det er mine styrker. Det er en duell mellom meg og ving-backen, og både fysisk form og rask betenkningstid spiller inn. Jeg kjenner treneren godt fra vår tid sammen i Fiorentina hvor jeg hadde en god sesong. Jeg har alltid hatt mye respekt for Sinisa, og han vet også hva jeg kan gjøre. Gjennom uken snakket vi mye sammen og han fikk ut det beste av meg i denne kampen. Det er godt å høre at treneren forsvarer deg. Jeg vil takke treneren for det.» 

Luiz Adriano:

Spissen ble matchvinner med sin scoring like før slutt, og hyllet laget som en samlet enhet.

«I dag var det viktigste å ta tre poeng. Det var en vanskelig kamp, og i perioder var det akkurat som om ballen ikke ville inn i målet! Men til slutt fikk vi betalt for prestasjonene våre og tok hjem seieren. Laget kommer alltid først. Om jeg starter eller ikke betyr ikke så mye, det viktigste er å vinne. I dag viste vi en strålende mentalitet. Vi må fortsette å trene med intensitet å holde oss på denne veien. President Berlusconi er viktig for oss, og hans ord er alltid viktig for laget. Han bringer mye motivasjon til gruppen. Jeg håper fansen støtter oss fra start av i kampen mot Chievo, slik at vi kan ta tre nye poeng mot dem.»

Adriano Galliani:

«Sassuolo spilte god fotball, jeg vil berømme dem for det. De er et godt lag. Til en forandring var det vi som var en mann mer. Ingen viste sympati for oss i de kampene vi har fått rødt kort. I dag vant vi og det var en veldig viktig seier., og vi må forsøke å gjenskape det mot Chievo. Hvis vi er i stand til å vinne, kan vi ta innpå de lagene som ligger foran oss på tabellen. I dag var det bare seieren som betød noe.»

Galliani påpekte at laget har vært noe uheldige med tanke på hvilke spillere som har blitt skadet den siste tiden.

«Menez har til gode å spille i Serie A denne sesongen, og vi har ytterligere tre spillere som får behandling, noe som er normalt. Ulempen for oss er at de spiller i samme posisjon. Jeg er glad for Bacca og Adriano. Luiz har alltid scoret mål med hodet. Hvis han ikke blir fòret med innlegg, er det normalt at han sliter. Adriano har bidratt til to seire, mot Empoli og i dag mot Sassuolo.»

«Presidenten viser seg ofte, han har forpliktelser overfor laget og han har gjort store investeringer i spillergruppen. Med det laget vi har, må vi gjøre det bedre. La oss prøve å bygge videre på dagens resultat og utnytte fordelene av å spille på hjemmebane.

Andrea Galliani var som mange andre glad for Alessio Cerci sine prestasjoner i kampen.

«Cerci gjorde det veldig  bra. Han kjempet om en startplass med Keisuke Honda, og treneren valgte ham. Bertolacci gjorde det også bra når han kom inn. Han ser ut til å ta nye steg, og vil snart være hundre prosent klar. Forrige sesong straffet han oss da han spilte for Genoa. Han er en viktig spiller for oss.

Direktøren støttet også Mihajlovic sine disponeringer av troppen.

Neste kamp mot Chievo blir veldig viktig for oss. Sassuolo scoret et fantastisk mål på et frispark og spilte godt, men de var ikke kliniske nok foran mål. Keeperens posisjon er like viktig som alle andre. Vi har tre keepere og treneren har full rett til å velge den som han tror vil gjøre det best for laget. Vi har tillit til Diego Lopez, men i dag gjorde treneren en avgjørelse, og det må alle spillerne respektere.»

Kilde: http://www.acmilan.com/en/news/show_photo/1781/37575

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page