top of page

Halilovic: «Et stort karrieresteg»


Alen Halilovic ble presentert som Milan-spiller.

Tidligere i måneden ble  den en gang så lovende kroaten Alen Halilovic klar for Milan. 22-åringen, som ble kalt «den nye Luka Modric» i hjemlandet, signerte for Barcelona for € 5 millioner  i 2014, men maktet aldri å slå igjennom hos den katalanske giganten. Etter en sesong på b-laget og en sesong på lån hos Sporting Gijon, ble han solgt til Hamburg for € 5 millioner i 2016. Ei heller i Tyskland ble den offensive midtbanespilleren en suksess, og siden januar 2017 har han vært utlånt til Las Palmas. Nå har tyskerne sluppet spilleren gratis, og Halilovic har signert en treårs-avtale med Milan.

Etter sin første trening med sitt nye lag stilte kroaten opp for Milan TV for å svare på noen spørsmål etter overgangen.

«Jeg er veldig glad for å være her i Milan og det er en ære å bære disse fargene. Jeg er i en av verdens viktigste klubber og det er et stort steg i min karriere. Jeg ønsker å vise mine kvaliteter og sender en takk til Boateng og Aquilani som har fortalt meg hva det betyr å være Rossoneri.»

Halilovic tror han passer godt inn i Gattuso sitt system.

«Vi har pratet sammen og jeg har et positivt inntrykk. Jeg har spilt endel som den ytre i en treer på midten, både i Spania og for det kroatiske U21-landslaget. Det er ikke noe problem, men jeg mener selv at min beste posisjon er sentralt eller ute på flanken. Jeg er fortsatt ung og kan utvikle meg mye.»

Han har allerede valgt draktnummer i sin nye klubb, men fikk ikke førstevalget.

«Mitt favoritt-nummer er 7, men siden Kalinic bærer den drakta har jeg valgt nummer 77.»

Til tross for et enormt potensiale har Halilovic tilgode å slå igjennom for fullt.

«Jeg var veldig ung da jeg signerte for Barcelona, og det er vanskelig å være tenåring uten å få spille noe særlig. Nå er jeg noen år eldre og har over 90 kamper i europeiske toppdivisjoner bak meg. Jeg tror jeg er klar for å ta det neste steget.»

Halilovic har allerede rukket å prate litt med noen av sine nye lagkamerater.

«Alle har hjulpet meg mye, spesielt Simic som også snakker kroatisk. Jeg har også snakket litt med Suso og Musacchio på spansk. Bonucci er en strålende spiller og en hyggelig person. Jeg skal lære meg italiensk så raskt som mulig.»

Mens 22-åringen trener på Milanello forbereder hans landsmenn seg på semifinale i VM, uten at Milans nye signering var aktuell for en plass i den troppen.

«Mitt fokus er kun på Milan. Dersom jeg gjør mine saker bra her vil innkallelsen fra landslagsledelsen komme som en konsekvens av det.»

Det har vært mange fans som har overvært lagets første treninger.

«Jeg ønsker virkelig å takke dem og det er en ære å være en del av dette laget. I går var den første dagen i oppkjøringen, og det var veldig spesielt for meg.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page