top of page

Gratulerer med dagen, Il Presidente!


Milans President Silvio Berlusconi fyller 80 år i dag og vi tar et dykk i arkivet for kanskje siste gang!

Den sittende Presidentens dager er snart talte og i løpet av året skal Milan ha fått kinesiske eiere for å løfte klubben til gammel storhet, men hvor hadde Milan vært i dag uten Berlusconi-familien?

Milan er historisk sett en av klodens mest suksessfulle klubber, både om man måler i antall trofeer og fans rundt om i verden. De vant et par trofeer kort tid etter stiftelsen i 1899, med da klubben ble delt i to og Internazionale Milano oppstod gikk det nesten femti år før neste gode periode. Etter flere titler gjennom 50-,60- og 70-tallet var Milan på randen av konkurs og hadde gått 7 år uten trofeer da Silvio Berlusconi kjøpte klubben i 1986.

Fra den gang har det vært en tilsynelatende evigvarende kjærlighetshistorie mellom Berlusconi og Milan og klubben har fylt opp premieskapet med blant annet 8 Scudettoer, 5 Champions League-trofeer og et cupgull under hans tid som President.

De siste årene har dog vært magre og det er drøyt fem år siden Milan forrige gang løftet et trofe(Supercoppa 2011), og selv om det være nære i mai med cupfinale får neppe vår kjære President mulighet til å gi seg på topp.

Selv har han forklart dette med at han har hatt for mye fokus på andre aktiviteter og ikke har hatt tid til å rette like mye fokus mot Milan som han tidligere har gjort.

Til tross for noen år med svake resultater, merkelige spillerkjøp og utallige managere er det faktisk ikke tvil i denne verden, Silvio Berlusconi er den mest suksessfulle Presidenten i fotballhistorien. Milan hadde aldri vært det samme uten Silvio Berlusconi bak spakene de siste tredje årene og hele organisasjonen, inkludert fans, bør være ham evig takknemlig for hvordan han gjenskapte klubben.

1 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page