top of page

Gazidis plan for MilanI et intervju med Gazzetta dello Sport har Ivan Gazidis forklart hvor veien går videre for Milan, og snakket om Gattuso og Leonardo.

Det har stormet rundt Ivan Gazidis den siste uken, etter at nyhetene om at Leonardo og Gattuso kom til å forlate klubben begynte å svirre. Sør-Afrikaneren har vært i hardt vær, etter at både Leonardo og Gattuso har uttalt at de er uenige i klubbens videre visjon og at dette er grunnen til at de velger å forlate klubben. De har ikke åpent kritisert Gazidis, men den tidligere Arsenal-direktørens rolle gjør at det åpenbart siktes til ham. Han har nå svart på noe av kritikken, og forklart hva planen er for Milans fremtid.

Først forklarte han litt om situasjonen i fjor sommer og avdekker hvor kritisk situasjonen var: «Elliott reddet klubben ved å injisere 220 millioner euro slik at de kunne møte kravene i slutten av juli. Uten dem ville klubben gått konkurs og risikert å bli degradert». Deretter forklarte han hvordan det har vært å jobbe med Leonardo og Gattuso: «Kort tid etter dette ansatte vi Leonardo, og jeg vil alltid være takknemlig for den gode jobben han gjorde for å gjenreise klubben. Leo har nå valgt å dra for å søke nye utfordringer, men det var ingen konflikt og jeg har stor respekt for ham og hans jobb.» Vedrørende Gattuso kunne han si følgende: «Jeg har ikke ord for å beskrive ham. Han er en ekstraordinær mann, som tok det det fulle ansvaret for hvordan sesongen gikk, og kanskje tok for mye ansvar. Han så på situasjonen og tok en ærlig avgjørelse; Han kunne ikke bære byrden videre, men han vil alltid være en venn av klubben. Jeg kjente ham ikke fra tidligere, men jeg har enorm respekt for ham.»

Videre snakket Gazidis om ryktene som knyttet Milan til Lille-direktør Campos, og avkreftet disse. Han uttalte at man kun har ønsket Maldini i rollen, og at klubblegenden er den perfekte løsningen. «Jeg beundrer ham. Han representerer klubbens verdier og kultur. Når du ser Maldini ser du Milan. Han er den ideelle løsningen, og vi trenger et godt team sammen med ham. Det vil være en rolle som er viktig for hvilke valg som tas.» Han sa videre at Paolo Maldini vil ta litt tid før han faller ned på en avgjørelse, men at man i mellomtiden ikke ønsker noen andre alternativer: «Jeg venter på hans avgjørelse, og etter det vil vi se på en ny trener og nye spillere. Den nye treneren vil bli valgt med omhu. Nasjonalitet og alder har ikke noe å si. Det som betyr noe er at han passer profilen vi ønsker for å bygge videre.»

Klubbens plan for å returnere til toppen

Gazidis har også uttalt seg om hvordan klubben skal bygge videre: «Elliots plan er klar. Han vil fjerne klubbens økonomiske byrde og få dem i riktig retning, la dem vokse og gjøre dem til en moderne klubb. Han har aldri satt noen tidsgrense, vi har ingen deadline og jeg vil ikke gi lovnader for å korte ned tiden det tar. De som ser etter en magiker som knipser med fingrene, åpner pengeslusene og løser alt slik vil ikke finne det her. Det har allerede vært nok illusjoner og løgner, og historien med falske lovnader er over.» Her sikter 54-åringen antagelig til den svært korte epoken under Yonghong Li, hvor Milan skulle bruke enorme summer og ta snarveien tilbake til toppen. Det har gjort at man i dag sliter med økonomiske utfordringer i enda større grad enn før, og man jobber nå for å løse denne situasjonen.

«Vi er i Milan for å gi dem en fremtid i toppen, gjennom en seriøs og realistisk vei. Det betyr ikke at man ikke kan drømme, men at vi må jobbe hardt for å oppnå disse drømmene. Det er tre nøkkelpunkter: 1. Økonomisk reorganisering, med muligheten for å tjene penger og reinvestere dem 2. Bedre kvaliteten på laget, og ta dem tilbake til toppen av italiensk og europeisk fotball 3. Finne den rette løsningen på stadion-utfordringen. Om det er på San Siro eller en ny stadion, må vi ha en arena andre misunner oss.»

Disse aspektene er det Gazidis mener vil være avgjørende for å ta Milan tilbake til toppen. Dette er styrende for en del av arbeidet som skal gjøres videre i Milan og Gazidis snakket også om Milans kommende spillerrekruttering. «Jeg tror på dette prosjektet. Vi har en lang og spennende kamp foran oss, og jeg er sikker på at vi vil vinne den. Vi har store utfordringer som venter, deriblant med ønsket om å spille i Europa, og derfor skal det løses ved å følge reglene for FFP.» I fjor sommer inngikk Milan en avtale med UEFA for å få delta i europeiske turneringer og dette vil være avgjørende for hvordan man opptrer. «Å overse reglene og gå «all in» som om vi spilte poker er ikke bare risikabelt, men også feil. Vi ønsker å vokse i henhold til hvordan man bør gjøre det, og skal hente inn kvalitetsspillere som kan vokse med klubben, vise sin verdi og bli en kilde til stolthet for fansen.»

Når det kommer til profilen på spillere som skal hentes inn har Gazidis uttalt følgende til Gazzetta: «Vi skal ikke bare kjøpe unge spillere for å selge dem, men for at de skal bli værende og bidra til å skrive Milans historie. Det vil være viktig å ha en god balanse mellom unge kvalitetsspillere og de med lederevner og mer erfaring. Strategien blir dog ikke å hente toppspillere som har vært på toppen, men heller å hente de som kan nå toppen i vår trøye. Vi vil ikke bruke penger for bare én sesong. Vi skal bygge for fremtiden med en generasjon som kan vokse sammen med klubben, og som er entusiastiske for den nye utfordringen.»

Det blir spennende å følge prosjektet videre og vi får håpe Gazidis lykkes. Veien tilbake kan bli lang, men ambisjonene om å returnere til toppen er klare.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page