top of page

Gattuso: «Vi skal styre kampen»


Gennaro Gattuso snakket om Sassuolo, egen lederstil og sin nye kontrakt.

Tidligere i uken ble det klart at Milan og Gattuso har forlenget samarbeidet frem til 2021, og den første kampen med ny kontrakt er hjemme mot Sassuolo. Milan er, til tross for et par svake resultater og stor avstand til topp 4, store favoritter på hjemmebane.

«Vi kommer rett fra to tøffe kamper, men vi var bedre mot Juventus enn mot Inter. «

«Vi gir ikke opp, for det er fortsatt mye vi kan oppnå og så lenge det ikke er matematisk umulig må vi ha troen. Jeg ser ingen grunn til at vi skal gi opp. Vi er et ungt mannskap og må spille hver eneste kamp med dolken mellom tennene.»

«Vi kommer til å ta initiativet, men Sassuolo er alltid farlige på overganger, så vi må passe på at vi ikke mister ballen når vi spiller oss ut bakfra.»

Gattuso er tydelig på hva som er scenarioet dersom resultatene uteblir.

«Jeg har mer sult og et verre temperament enn jeg hadde tidligere. I fotball er det ikke mer enn tre tap som skal til, så står jeg plutselig i gatene utenfor Milanello med kofferten pakket. Jeg føler på presset for dette er min arbeidsgiver og jeg føler at vi kan gjøre så mye mer enn hva som er tilfellet.»

Det kan ikke forventes mange nye spillere foran neste sesong.

«Jeg leser i avisene om alle spillerne jeg angivelig skal ha bedt om, men jeg kan fortelle at dere ikke kan forvente en revolusjon. Vi har en solid tropp som vi kan bygge videre på og vi må ha respekt for de spillerne som har gjort det godt denne sesongen.»

Gattuso nevnte et spesielt område laget må forbedre seg på.

«Jeg liker å være godt organisert og spille offensiv fotball. Min spillerkaraktestikk er ulik fra hvordan jeg som trener vil at laget skal spille. Jeg ønsker at spillerne mine skal kunne forutse fare bedre, for det er et område mange virkelig kan forbedre.»

Tidligere i uken signerte Gattuso en kontrakt frem til sommeren 2021.

«Jeg tror ikke kontraktsforlengelsen var viktig i forhold til mitt samarbeid med spillerne. Jeg vet ikke om noen av dem sparker bein på meg eller jobber i mot meg, men det virker som vi har gjensidig respekt. For å bli en god trener må du være konsekvent og ikke gi noen spesialbehandling.»

Avslutningsvis kommenterte manageren noen enkeltspillere.

«Jo mer kritikk mine spillere får, jo mer vil jeg bruke dem. Bonaventura gjorde noen feil mot Inter, men likevel økte han kvaliteten i forhold til kampen mot Juventus. Vi har ingen andre like spillertyper, derfor må han spille hele tiden og det krever en del.»

«Suso gjør en formidabel jobb og han kombinerer alltid fint med midtbanespillerne. Teknisk kan han gjøre mer, men han gir oss en viktig balanse. Han spiller som en leder og er alltid tilgjengelig for laget.»

«Donnarumma har mye å gå på. Han har levert solide prestasjoner gjennom sine få år på toppnivå og det har blitt en vane for ham. Han har gjort noen små feil, men jeg er virkelig fornøyd og er full av respekt for Gigio.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page