top of page

Gattuso: «De er favoritter»


Gennaro Gattuso ser frem mot storkampen mot serieledere fra Torino.

Lørdag klokken 20.45 braker det løs mot Juventus og Milan kan meget vel vinke farvel til Champions League dersom de to neste kampene (Inter i midtuken) ikke bringer inn minimum 4 poeng. På pressekonferansen før avreise til Torino delte Gennaro Gattuso sine tanker om pausen, kampen og situasjonen rundt enkeltspillere.

Selv om halve troppen har spilt landskamper har det vært en viktig periode for Milan.

«Både spillerne som var igjen her og de som var med sine landslag har klart å lade batteriene og alle ser mer avslappede ut nå. Vi trengte virkelig denne pausen og de siste dagene har jeg sett spillere i god form som gleder seg til kamp. Vi håper å opprettholde det gode arbeidet i sesongavslutningen.»

Manageren la ikke skjul på hvem som har favorittstempelet.

«Juventus har vært nærmest uslåelige de seks siste årene og vi er klar over hvor tøff kampen er, men jeg er overbevist om at vi kommer til å spille en god kamp. Vi er nødt til å spille som et lag, men enkelte kamper blir avgjort av individuelle prestasjoner. Vi er nødt til å gå inn i kampen med ydmykhet, for vi møter et lag som er sterkere enn oss.»

Juventus sloss med Napoli om Scudettoen, mens Milan har en stri tørn med å rane en topp 4-plassering fra Roma, Lazio eller Inter.

«Vi er 100% fokusert på Juventus. Begge lag har mye i potten og vi har ikke råd til et eneste feilskjær. Vi er med i kampen om en viktig plassering, en plassering som så umulig ut for noen måneder siden. Vi trenger en perfekt kamp. Juventus er som en drapsmaskin og de er vant til å forberede seg til viktige kamper som kommer tett. De frykter ingen og kommer til å ha fullt fokus på oss, de tenker ikke på Real Madrid før lørdag klokken 23.»

Max Allegri har flere stjernespillere å velge mellom.

«Jeg har ingen ide om de velger Dybala, Mandzukic, Costa og Higuain sammen fra start. Det betyr heller ingenting for oss, vi har forberedt oss på de ulike scenarioene.»

Mens kaptein Bonucci har en lang fartstid som Juventus-spiller har Donnarumma vært linket til klubben som Buffons arvtaker.

«Det er den første gangen Leo er tilbake i Torino som en del av motstanderlaget, det sier seg selv at det kommer til å få frem noen følelser i gutten. Når det er sagt har jeg sett en meget fokusert spiller. Gigio er nødt til å fokusere på denne kampen og ikke på andre ting.»

Det er ventet at Gattuso vil få et kontraktsforslag fra klubben i løpet av våren.

«Det kommer klubben til å annonsere når kontrakten er signert. Mine prioriteringer er Juventus og Inter, de andre seriekampene og cupfinalen. Vi er med i kampen om viktige ting og min kontrakt er ikke en prioritet. Det kommer heller ikke til å bli problemer med det.»

Andrea Conti var nære et comeback, men pådro seg en ny skade og er ute resten av sesongen.

«Mitt støtteapparat, legene og meg selv har selvfølgelig hatt mye kontakt med Andrea de siste månedene. Jeg tror vi har gjort mye riktig, både med ham og i lignende situasjoner. Ønsket om å spille kan være utfordrende noen ganger. Nå er Andrea i USA og vi vet fortsatt ikke om han trenger et lite inngrep i kneet. Han er av stor verdi for klubben, er godt likt av samtlige og vi står sammen i denne situasjonen.»

På topp kan Gattuso velge mellom veteranen Kalinic, gjennombruddet Cutrone eller den dyre investeringen Silva.

«Kalinic trente sammen med mitt støtteapparat når de andre spillerne hadde fri. Han er en spiller som fortsatt kan være viktig for oss. Jeg hadde ham ikke med mot Chievo fordi jeg så at han ikke var fornøyd og viste dårlig innsats på trening, men det hører til fortiden og vi har gått videre. Det er ikke enkelt å avgjøre hvem som skal starte mot Juventus, alle tre forbedrer seg og de er potensielle startere. Det er en tøff avgjørelse.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page