top of page

Forsterkninger for Gattuso


Flere nyervervelser er på vei inn til Gennaro Gattuso og Primavera-troppen.

Bortsett fra polske Przemyslaw Bargiel er det enn så lenge ikke kommet til noen nye spillere på juniorlaget. Gennaro Gattuso har så langt jobbet med de som var med i fjor, pluss en del som er flyttet opp fra U17-laget. Flere spillere har dratt for å få spilletid på høyere nivå andre steder, mens Niccolo Zanellato har sluttet seg til A-laget. Nå kan det se ut til at den tidligere midtbaneterrieren får et knippe nye spillere å jobbe med,  og det er flere meget interessante navn som angivelig skal være nær en overgang til Rossoneri.

Vi begynner her hjemme i Norge, hvor Jørgen Strand Larsen holder til. I overraskelsesklubben Sarpsborg 08 har 17-åringen siden debuten i mai fått tre innhopp i eliteserien på  totalt 27 minutter. Det har i følge Gazzetta vært nok til å fange Milans interesse.

Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen bekrefter overfor VG at Larsen er på vei bort.

– Det er stor sannsynlighet for at Jørgen går til ny klubb. Det er kun formaliteter som gjenstår. Det blir trolig en leieavtale på ett år, med opsjon på kjøp. Jeg ønsker ikke å si hvilken klubb det er, men kan bekrefte at det er en god klubb utenfor Norge.

En ettårig leieavtale med et obligatorisk kjøp er en kjent strategi for Milan, som på grunn av behovet for store investeringer i sommer har gjort de det kan for å spre kostnadene ut over flere år (Borini & Kessié). Den italienske sportsavisen Gazzetta har omtalt saken, og de mener å vite at nordmannen vil signere for Milan i løpet av den kommende uken. En overgangssum er ikke kjent, men det er naturlig å tro at den norske midtspissen, som er 193 cm, ikke vil koste klubben noe særlig mer enn € 1 million.

Samtidig skal portugisiske Tiago Dias skal også være så godt som klar for klubben. Kantspilleren har vært ønsket av tyske Schalke 04, i tillegg til at Benfica ønsker å beholde spilleren en stund til.

Manuel Rui Costa, som både startet og avsluttet karrieren hos den portugisiske storklubben, skal ha jobbet aktivt i kulissene for å bringe 19-åringen til Milan.

98-modellen blir i hjemlandet kalt «den nye Ronaldo» og trives best ute til høyre, selv om han også kan spille på motsatt kant. Dias er en teknisk begavet spiller som har en meget god høyrefot. I tillegg blir han beskrevet som en hurtig spiller både i form av tempo i spill og spurthastighet. Dias har et år igjen av kontrakten med Benfica, og har fortsatt til gode å debutere for A-laget. Både portugisiske Record og italienske Tuttomercato.web er enstemmige om at han vil signere for Mian i løpet av kort tid, men det er ikke nevnt noen overgangssum.

De to siste spillerne det skrives mye om i Italia om dagen er Genoa-duoen Pietro Pellegri og Eddy Anthony Salcedo Mora, begge to unge angripere født i 2001. Pellegri, som er 191 centimeter på strømpelesten, fikk faktisk tre innhopp i Serie A i fjor, det første i desember 2016 da han ble tidenes yngste spiller i den italienske toppdivisjonen. I mai ble han den første spilleren født i 2001 som scoret i Serie A. Mora, som hverken har fylt 16 år eller debutert for Genoa, er Pellegri sin mer bevegelige spisspartner og de har etter rapportene utfylt hverandre svært godt på aldersbestemt nivå.

Spissparet var tidligere i sommer nær en overgang til Inter der avtalen hadde en totalramme på € 60 millioner, men i følge Gazzetta ble handelen stoppet av Suning, Inters kinesiske eiere. De tok over klubben i fjor sommer og har så langt brukt over € 170 millioner netto på overganger. På grunn av FFP ser Inter ut til å være ute av dansen med de to unge angriperne. Genoas President Enrico Preziosi har tidligere uttalt til ANSA at han verdsetter sine to lovende angripere til € 60 millioner og mener at dette er en helt reell pris i forhold til den prisen andre spillere har blitt solgt for i sommer.

Da Inter var i forhandlinger med Genoa i juni var halve overgangssummen (€ 30 millioner) i henhold til Gianluca Di Marzio sine kilder prestasjonsbasert. Overgangene skulle materialiseres sommeren 2018 og begge spillerne skulle bli værende i Geneve frem til 2020.

Det er enn så lenge ikke kommet ut mer dokumentasjon på hva slags forslag Fassone & Mirabelli eventuelt vil presentere for Preziosi og Genoa.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page