top of page

Fenomenet Donnarumma


Glem Gianluigi Buffon, Marc-Andre ter Stegen og David De Gea. Kun en aldrende franskmann har holdt nullen flere ganger enn Gianluigi Donnarumma denne høsten. 

Det er faktisk over et år siden en da 16 år gammel gutt ble kastet til ulvene og startet sin første kamp i Serie A noensinne. Datoen var 25.10.16 og Milan beseiret Sassuolo 2-1 hjemme på San Siro. Siden den gang har det blitt ytterligere 40 seriekamper for den unge keeperen, og 15 ganger har han gått av banen vel vitende om at han har gjort jobben og holdt buret rent.

Disse er fordelt på det siste året, og på de 30 kampene han fikk forrige sesong holdt han nullen i 8 oppgjør. Det var allerede da en sensasjon, og keeperen reddet et vaklende Milan ved flere anledninger.

Denne sesongen har Donnarumma stått frem med en rekke matchavgjørende redninger, blant annet mot Juventus (1-0) og Pescara (1-0) på søndag. Etter 11 runder har 17-åringen levert 5 clean sheets, noe som er fremragende uavhengig av alder.

Det er faktisk en statistikk som nesten ingen keepere fra de store ligaene i Europa kan matche. Hverken David De Gea, Marc-Andre ter Stegen, Gianluigi Buffon eller Keylor Navas, som alle spiller for bedre lag enn Milan, har klart å holde nullen med samme hyppighet som vår egen «Gigi».

Yohann Pele (Marseille) er faktisk den eneste keeperen som overgår Gianluigi Donnarumma. Den franske veteranen har holdt nullen i seks kamper i Ligue 1 denne høsten.

Jan Oblak (Atletico), Thibaut Cortouis (Chelsea), Manuel Neuer (Bayern), Yoan Cardinale (Nice) & Alphonse Areola (PSG) har alle holdt nullen i fem seriekamper.

PS: Kun de store Europeiske ligaene er tatt med i beregningen.

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page