top of page

Fassone: «Vi skal forsterke troppen»


Marco Fassone stilte opp på direktesendt TV og svarte supporterne.

Milan fremstår som et kaos og det er hyppige spekulasjoner omkring utestengelse fra Europacup, eierskap, økonomi og overganger. I den forbindelse stilte Marco Fassone opp for klubbens egne TV-kanal og svarte på spørsmål på direkten. Fans kunne selv med emneknaggen #askFassone på sosiale medier sende inn spørsmål til den administrerende direktøren underveis i seansen.

«Jeg føler selv på negativiteten og ønsket å klarne opp en del ting, fordi vi trenger en positiv atmosfære rundt oss. Jeg tar med av denne klubben 24 timer i døgnet og vi har ett veldig smart prosjekt. Eierne kan involvere seg når dem ønsker, alt er ikke opp til meg. Vi klatrer oppover. Det er ikke lett, men vi kan klare det. Vår fans er alltid den viktigste parten, og jeg forstår at dere har ett ønske om å vite hva som foregår og hvorfor ting skjer. Vi tror sterkt på deltakelse i Europa League. Vi vet at vi ikke har overholdt reglementet, men utestengelse er veldig strengt. Det overrasket oss stort.»

Fassone ville ikke si så mye om et eventuelt oppkjøp.

«Klubben mottok «de berømte» € 32 millionene forrige uke. Det er min plikt å alltid ha kontroll på at vi har tilstrekkelig med midler til å drive klubben, noe vi har. For meg er det viktig at vi er en solid klubb. Jeg håper eierne alltid vil støtte oss. Yonghong Li har gjort det, og Elliott management har skrevet et forpliktende brev til UEFA. Klubben fokuserer nå på fotball, prosjekter og mercatoen.»  

Noen kontrakter er forlenget, noen spillere er klare og vi kan forvente ytterligere aktivitet gjennom sommeren.

«Det blir godt å starte sesongen med våre fans. Leo er vår kaptein og vi diskuterer ikke en overgang med ham, vi håper han vil bli med oss i lang tid. Romagnoli er gift med Milan, han ønsker å bli i klubben og vinne trofeer. Vi kommer også til å forlenge med Cutrone, det er bare detaljer som mangler før vi kan kunngjøre at han blir hos oss i mange år. Reina, Strinic og Halilovic er tre utmerkede spillere. Halilovic var en fin mulighet og han har et enormt talent. Vi ser for oss ankomsten av ytterligere tre kvalitetsspillere som vil forsterke oss, samtidig som noen spillere vil bli solgt. Vi har nok penger, Yonghong Li har alltid gitt oss det vi har bedt om.» 

Milan er utestengt fra UEFA-turneringer i en av de to neste sesongene for brudd på Financial Fair Play-reglene, men dommen er anket.

«Jeg syns avgjørelsen til UEFA var urettferdig. I disse 12 månedene har vi forsøkt å leve opp til FFP-reglementet og lagt frem våre tall, fakta og perspektiver. Det var ikke nok, men jeg håper at TAS vil dømme oss annerledes på bakgrunn av det arbeidet vi har gjort. Vi må følge med på FFP og sørge for at vi er i balanse på inntekter/utgifter. Vi jobber med samme intensitet som vanlig, men nå håper jeg snart alle, inkludert pressen, kan flytte fokuset over på det sportslige. Vi vil at Milan skal konkurrere med de største klubbene i verden. Milan og Milano har et ekstraordinært potensiale, men vi trenger alles støtte.»

«Ingen spillere har bedt om å få dra. Våre prosjekter kommer ikke til å endre seg i det hele tatt, målet er bare utsatt med ett år. Vi ønsker fortsatt å bygge et konkurransedyktig lag som kan sloss om Champions League. Gennaro Gattuso kommer til å bli en strålende manager og han har Milan i blodet. Vi skal bli sterkere, Gattuso og Mirabelli er veldig tydelige på hva de ønsker.»

Milan har fått ny draktsponsor, ett kvinnelag og fotballforbundet er i ferd med å implementere reservelag inn i ligasystemet.

«Ett nytt og flott eventyr starter med Puma. Jeg tror de vil stå ved våre side gjennom denne renessansen. Vi ønsket et kvinnelag, og skal gjøre alt for å bygge et konkurransedyktig lag. Valget av Carolina Morace er et sterkt signal siden hun er et ikon. Mirabelli ønsket et reservelag, for der kan vi utvikle våre unge talenter i Lega Pro. Dersom forbundet gir oss tommel opp vil vi ha laget på plass i seriesystemet allerede fra høsten 2018.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page