top of page

Fassone: «Vi er ikke gale»


Romas President James Pallotta i strupen på Milan i all offentlighet, men fikk så hatten passet og beklagde seg. 

Milan har i sommer investert tungt og spillere for over € 200 millioner og flere har nevnt klubben i samme åndedrag som Financial Fair Play (FFP). Sist ute er Roma-President James Pallotta.

«Med tanke på FFP-reglementet er UEFA en vits. Måten vi endret på ting her etter de tidligere eierne bør være et eksempel for andre klubber,» fortalte Pallotta til Sirius XM FC.

«Når du relaterer FFP til Milan går det ikke an å forstå hva de holder på med. Det er null logikk. Det bruker en drøss med penger på å forsterke laget som de ikke engang hadde i utgangspunktet. De har lånt nesten € 300 millioner av noen mennesker jeg kjenner i London, og det er ikke til en hyggelig rente.»

«De bruker mye og lager dyre nedbetalingsplaner for de spillerne de har hentet og før eller siden må de faktisk betale for denne moroa.»

«De sier at alt handler om å komme til Champions League, men det kommer ikke til å være nok alene. Det ser ut til at alle deres inntekter vil gå til spillerlønninger, og jeg forstår ikke hva som skjer. Det er den eneste klubben i Serie A som oppfører seg som hodeløse høns!»

«Kanskje de har en fantastisk superplan som vi andre kommer til å forstå en dag, men alle andre lagene handler hvertfall på en rasjonell måte.»

«Hvis du kan forklare meg hva Milan holder på med, vær så snill, for jeg skjønner det ikke….»

Det tok ikke lang tid før Milans direktør Marco Fassone svarte Roma-Presidenten direkte gjennom Milans offisielle Facebook-side.

«Kjære Mr. Pellotta, vi er mer enn klare for å sammeligne vår økonomi med deres.»

«Vi ble særdeles overrasket over å lese dine uttalelser i morges, og vi satte ikke pris på den aggressive tonen du hadde.»

«For det første er det veldig uvanlig at en klubb angriper en annen så til de grader som du gjorde, spesielt i Italia.»

«For det andre kommer du med påstander som ikke har rot i virkeligheten. Min umiddelbare reaksjon var at jeg var overrasket over at du sier at Milans nye eiere ikke har råd til å investere i nye spillere.»

«Videre er dine tall knyttet til Elliot feil. Det er allmenn kjent at av totalt € 740 millioner, som er klubbens verdi, er kun € 180 millioner lånt fra Elliot.»

«Jeg liker virkelig ikke din tone, og spesielt ikke når det du sier er direkte løgn.»

«Jeg vet ikke hva du mente når du sier når vi må selv betale for konsekvensene av våre handlinger. Er dette en trussel?»

«Hva overgangssmarkedet angår hadde vi øremerket € 50 millioner til det i sommer, og vi er godt under denne summen per dags dato.»

«Vi har utarbeidet nøyaktige forretningsplaner og budsjetter for de kommende årene, og dette er presentert for UEFA og et annet organ som har kvalitetssjekket det.»

«Dette er offentlige tall og vi kan se på det sammen i ro og mak, men jeg aksepterer ikke at du truer oss i all offentlighet.»

«At du anklager oss for å ta oss vann over hodet bekymrer meg. Styret fatter rasjonelle beslutninger ut i fra et økonomisk perspektiv og investeringene er gjort ut i fra gode kalkyler. Vi kommer til å få ekstra inntekter ut i fra våre investeringer.»

«Spillerne vi har hentet har økt klubbens markedsverdi, og disse spillerne er klubbens eiendeler. De er unge, lovende og har et stort potensiale for utvikling i kvalitet og verdi.»

«Jeg ble rystet av dine erklæringene dine, Mr. Pallotta. Vi kan som sagt godt sette oss ned og sammenligne våre klubbers balanse.»

«Jeg skjønner ikke hvordan du kan si at våre lønnsutgifter er tilsvarende våre utgifter?» 

«Vi ser for oss et lag der lønningene utgjør 50-60% av inntektene til klubben, men på grunn av kunstig lave lønninger i Milan da vi overtok vil det bli større utslag i en overgangsfase.»

«Når det kommer til klubbens gjeld er den på € 120 millioner, altså vesentlig bedre tall enn dere i Roma kan vise til, og fordi dere er et børsnotert selskap er deres tall allmenn kjent.»

«Jeg ønsker ikke å kommentere deres gjeldsnivå, men det kan alle som er interessert i å se selv finne ut av.»

I etterkant av Marco Fassone sitt svar, kom det ut en kunngjøring fra Roma der James Pallotta beklagde seg.

«Jeg beklager å ha kommet med feilaktig informasjon.»

«Jeg bryr meg mye om italiensk fotball og jeg ønsker å bidra til at vi igjen er i verdenstoppen. På bakgrunn av dette forventer jeg at andre klubber er med å å bygge oss sterkere, mer konkurransedyktige og mer levedyktige, slik vi gjør i Roma.»

«Jeg ønsker Milan alt godt og ønsker de nye eierne lykke til. Jeg ser frem til å jobbe sammen med dem i et fellesskap for å fremme italiensk fotball.»

Denne opphetede diskusjonen har kommet i kjølvannet av Financial Fair Play (FFP) og hvorvidt Milan, som har brukt store summer i sommer, er innenfor UEFA sine grenser. Kort fortalt kan ikke lag som skal delta i UEFA sin turneringer (Champions League og Europa League) tape mer enn €  5 millioner når regnskapet er gjort opp. For den kommende sesongen kan opptil € 30 millioner bli dekket av eierne, slik at en klubb som deltar i turneringer i regi av UEFA kan tape € 35 millioner. Utgifter knyttet til investeringer i stadion, treningsfasiliteter, aldersbestemt fotball og kvinnefotball skal ikke tas med i regnskapet.

Ved overtredelse har UEFA flere sanksjonsmuligheter, alt fra en advarsel å frata titler og utestenge lag flere år frem i tid.

For mer utdypende informasjon om FFP kan du lese mer på UEFA sin hjemmeside her.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page