top of page

Fassone om Mercatoen


Marco Fassone er strålende fornøyd med sin egen og klubbens innsats gjennom sommeren. 

Det fortalte den administrerende direktøren til Tuttomercatoweb etter at vinduet hadde stengt for denne gang.

«Det var en hot sommer på alle mulige måter, det føles som om det startet i går og bare seilte forbi,» sa Fassone.

«Vi er strålende fornøyd med det vi har gjort med tanke på at vi ikke kunne gjøre noe før 31. mai. Det har vært en nydelig sommer.»

Direktøren avslørte at forarbeidet startet mye tidligere.

«Den første kontakten med andre parter ble åpnet allerede i august 2016. Jeg husker at jeg dro på kamp mellom Cagliari og Atalanta (18.09.16, red. adm.)  sammen med Mirabelli for å se på Franck Kessié. Vi hadde altså sett ham i lang tid før vi hentet ham hit.»

Fassone ble spurt om opp- og nedturer gjennom mercatoen.

«Jeg er usikker på hva som er de definitive høydepunktene. Hver gang en ny kontrakt blir signert får jeg en ekstra dose med adrenalin.»

«Det var heller ikke så mange nedturer. Den dagen Mino Raiola fortalte meg at Gianluigi Donnarumma ikke ville forlenge sin kontrakt var selvfølgelig vanskelig, vi ønsket virkelig å beholde ham her.»

Milans nye President Yonghong Li har ikke vært mye i media siden overtakelsen i april.

«Så vidt jeg vet er han veldig reservert og språkbarrieren gjør det ikke enklere, men jeg ser hans lidenskap til prosjektet her.»

«Han kom inn i garderoben etter seieren mot Bayern Munchen i sommer, noe han gjentok etter vår forrige seriekamp.»

«Han starter et liv sammen med fansen og våre spillere, og det er noe han kjenner på kroppen.»

«Vi er selvfølgelig pliktet til å takke vår President som har tillatt oss å gjøre store investeringer i spillertroppen.»

Selv før Milan fikk kinesere inn på eiersiden var det kinesiske markedet godt kartlagt.

«Jeg tror det blir en ny tur til Kina i oktober, men det er ikke fastsatt enda. Asia og Kina er helt essensielt for Milans vekst og det vil garantert bli flere turer dit.»

Det ble en relativt rolig deadline-day for Fassone og Mirabelli.

«Nå er vårt fokus det som skjer ute på banen, men det er helt naturlig at vi kontinuerlig evaluerer situasjonen og tenker på det som kan komme til å skje i januar og neste sommer.»

«Å bygge et lag er ikke en prosess som har en ende, du må hele tiden ha følerne ute på nye spillere, deadliner og kontraktsforlengelser.»

Det ble spekulert i om de to unge angriperne fra Genoa, Pellgri og Salcedo, skulle bli klar for Milan på tampen. Det skjedde ei, men i følge deres agent kan det ha blitt lagt et grunnlag for en overgang i januar.

«Vi har speidet på dem i lang tid, men det var selvfølgelig et økonomisk aspekt siden klubben har brukt mye penger i sommer.»

«Når det kom til å bli enige med Genoa følte jeg på meg at vi kunne komme til enighet, men det ble vanskeligere enn jeg hadde sett for meg.»

«Det er dog et faktum at de er sterke, gode gutter og store talenter. Det kommer til å ta tid, men vi vil tenke på dem i fremtiden.»

«De er bare en av mange store ting vi har i bakhodet som vi ønsker å lande i fremtiden.»

Det kan fortsatt bli solgt spillere fra Milan da blant annet det tyrkiske overgangsvinduet fortsatt er åpent.

«Det er mulig at Sosa drar til Trabzonspor. Vinduet der er åpent frem til 8. september så det er helt klart en mulighet at ting skjer.»

«Det kan også bli flere salg, men man vet aldri. Vi forventer at inntekten fra solgte spillere vil bringe inn omkring € 60 millioner.»

Marco Fassone gikk videre inn på direkte kostnader knyttet til overganger.

«Vi hadde forventet å bruke mindre på selve overgangene og mer på lønninger, men vi endret balansen litt. Vi har brukt over € 230 millioner og alt vil gå inn i årets budsjett, de spillerne som er kommet på lån vil kostnadsføres 100% i regnskapsåret 2017. Summene vil ikke spres ut.»

«Lønnen til spillerne, som utgjør et meget konkurransedyktig lag, er mellom € 110-120 millioner. Sammenlignet med det budsjettet vi hadde har vi levert over evne og har fått til nesten alt vi ønsket.»

Agentene er blitt kalt så mangt gjennom sommeren, men Fassone og Mirabelli har ikke firet på så mange krav.

«Vi har holdt agent-honnorarene under kontroll og det har utgjort under 5 %, altså omkring € 12 millioner.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page