top of page

Fassone: «Kalinic har slitt»


Marco Fassone håper at nøkkelspillerne forblir på Milanello gjennom sommeren.

Den administrerende direktøren pratet på radio om sesongen som er over, hvor klubben vil i fremtiden og hva som må gjøres i den kommende meracatoen. Noe av det mest interessante for fansen er hvorvidt Gianluigi Donnarumma blir værende eller ei.

«Vi har snakket åpent sammen en stund, både med Gigio, hans familie og Mino Raiola. Vi håper han blir med oss og blir med på vårt prosjekt, men klubben kommer ikke til å stå i veien for ham dersom et godt tilbud dukker opp og han ønsker å forlate oss.»

Selv om ikke Pepe Reina offisielt er presentert som Milan-spiller, har både tidligere uttalelser fra Mirabelli og dagens ord fra Fassone langt på vei bekreftet at spanjolen kommer til klubben.

«Det er ikke jeg som bestemmer om Reina blir vårt andrevalg mellom stengene. Det valget tar Gattuso, men det er ingen tvil om at vi kommer til å ha noen strålende keepere.»

Det er selvfølgelig med på å øke spekulasjonene rundt yngstebror Donnarumma, og flere medier har de siste dagene skrevet at Liverpool har kommet med et bud på rundt € 40 millioner for keeperen.

«Det jeg kan si er at per i dag har vi ikke fått noen bud på våre spillere.»

At det blir aktivitet på Milanello også denne sommeren er nokså sikkert, og angrepet er et viktig område for klubben som kun scoret 56 ganger på 38 seriekamper.

«Vi kommer garantert til å se på mulige endringer i angrep. Vi har ikke scoret nok mål og det er noe alle vet. Jeg vil ikke komme med noen garantier, men strålende angripere er synonymt med Milans historie.»

En som ikke har fått det til å stemme er kroatiske Nikola Kalinic, som kun scoret 6 ganger på 31 opptredener i Serie A denne sesongen.

«Kalinic er en spiller som alltid har scoret mål, men han har slitt med å finne seg tilrette her. Det skal sies at han har sett bedre ut de siste dagene.»

Direktøren gjorde det klinkende klart at Milan ikke kan fortsette å kjempe for en plass i Europa League.

«Vi er nødt til å spille om en plass i Champions League. UEFA har gjort det noe lettere for oss når de har gitt Italia fire plasser, men det vil være helt vesentlig for oss å klare det. Dessverre er det en gruppe lag i dette landet, flere enn fire, som ønsker det samme som oss.»

Milan leverte relativt godt med tøff motstand denne sesongen, og det var ikke i toppkampene Champions League forsvant.

«Vi tok poeng mot alle lagene over oss, bortsett fra Juventus. Problemet er at vi har gitt vekk åtte poeng mot Benevento og Verona, og da blir det vanskelig å bli topp 4.»

Situasjonen i troppen er ulik i forhold til på samme tid i fjor.

«I fjor sommer trengte vi en liten revolusjon, og konsekvensen av det var en massiv mercato. Jeg er overbevist over at vi vil forbedre troppen nok med to eller tre kvalitetssigneringer.»

Tidigere i mai ble det klart at UEFA vil bøtelegge Milan på grunn av Financial fair play, og klubben kan ikke bruke 2 milliarder slik som i fjor.

«FFP-sanksjonene kommer til å være restriktive, så mercatoen må være veldig målrettet og gjennomtenkt. Det trenger nødvendigvis ikke å bety at alle som kommer inn vil være så solide at de går rett inn i elleveren, men vi har 2-3 områder vi må forbedre.»

«Laget vårt består av mange unge italienere. Vi mangler erfaring, egentlig er det bare Leonardo Bonucci som bringer med seg det. 2-3 rutinerte herrer kunne definitivt hjulpet våre unggutter.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page