top of page

Før kamp: Milan-Inter


Sesongens andre Derby della Madonnina kan bli helt avgjørende i kampen om Champions League for Milano-klubbene.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 17 mars kl. 20.30 norsk tid.

TV: Strive Sport

Bedre enn på lenge

Stemningen i den røde delen av Milano er på topp og det er nesten mulig å høre hymnen onsdag kveld der fremme i horisonten. Det har vært noen magre år, og det er mange år siden klubben var så nære å kvalifisere seg for den gjeveste Europacupen. Det glimret et lite håp for et drøyt år siden, men en formdupp på senvinteren sørget for at man aldri fikk helt kontakt med topp 4. Det er det så til de grader i år, for elleve serierunder igjen er Milan nummer 3, ett poeng foran Inter og fire poeng foran Roma på plassene bak.

Med seieren mot Chievo forrige helg klatret Milan opp 51 og kommer inn i derbyet med en flott statistikk i ryggen. Laget står med fem strake seire i serien, og siden smellen mot Fiorentina før jul i fjor er det kun blitt et fattig tap (Supercoppa mot Juventus) på 14 kamper i alle turneringer. I denne perioden har Milan hatt flere tøffe motstandere, deriblant Napoli to ganger, hovedstadslagene Roma og Lazio samt Sampdoria og Atalanta.

Hjemmestatistikken er bedre enn på mange år for og det er kun Fiorentina og Juventus som har reist fra San Siro med tre poeng i lommen. Det ble dog et nederlag i forrige Derby della Madonnina, men i oktober var Inter hjemmelag og det påvirker derfor ikke statistikken. De seks siste kampene i alle turneringer på eget gress har endt med 5 seire og 1 uavgjort, så Rossoneri bør ha en god følelse når de løper ut på gressmatta søndag kveld. Det har heller ikke blitt ett eneste baklengsmål her i 2019, og ved forrige anledning ble Sassuolo slått 1-0.

Bonaventura er fortsatt ute, men ellers ser det bra ut for Gattuso som får Rodriguez tilbake fra suspensjon og har alle øvrige spillere tilgjengelige.

 Skuffende resultater og interne strider

Med sin fjerdeplass i fjor og ytterligere forsterkninger til troppen skulle dette være sesongen Inter tok steget opp og utfordret Juventus om Scudettoen, men sjeldent har man tatt så feil. Inter åpnet svakt med kun 4 poeng på de fire første kampen før de fikk snudd skuten og 7 strake seire førte dem oppover på tabellen. I midten av november ble dem smadret av Atalanta, og de har siden den gang ikke klart å få i gang en skikkelig rekke med seire. På de siste 5 kampene har Inter kun vunnet en gang, og de kommer rett fra et ydmykende tap mot Eintracht Frankfurt på eget gress. Sesongen i Europa har i så måte også vært skuffende, de maktet ikke å ta seg videre fra gruppespillet i Champions League og fikk ingen videre suksess i Europa League.

På toppen av de svake sportslige resultatene har det vært mye negativitet rundt Mauro Icardi. Argentineren har ikke vært på banen siden 9. februar og ble fratatt kapteinsbindet da han nektet å bli med til Wien for å møte Rapid. Spissen sier han er skadet, klubben sier han nekter å spille mens mediene spekulerer i om det hele har vært et spill i regi av kone Wanda Nara for å sikre argentineren en bedre kontrakt. Det har så langt ikke lyktes og uroen er stadig voksende i den sorte delen av Milano.

En hardt presset Spalletti må klare seg uten Vrsaljko, Nainggolan og nevnte Icardi, med mindre noe helt spesielt skjer og den tidligere kapteinen melder seg klar til kamp.

Tidligere spillere:

Ingen av spillerne i dagens tropper har tidligere representert naborivalen.

Spillere som har representert begge klubbene:

Giuseppe Meazza, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Christian Brocchi, Andrea Pirlo, Ronaldo, Roberto Baggio, Leonardo Bonucci, Zlatan Ibrahimovic og Christian Vieri er blant de mest kjente som har spilt for begge Milano-klubbene.

Managere som har ledet begge lag:

Alberto Zaccheroni, Leonardo og Giovanni Trapattoni.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

21.10.18 Inter-Milan 1-0

04.04.18 Milan-Inter 0-0

15.10.17 Inter-Milan 3-2

15.04.17 Inter-Milan 2-2

20.11.16 Milan-Inter 2-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Inter (4-2-3-1):

Handanovic; D`ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah; Brozovic, Vecino; Politano, Mario, Perisic; Martinez

Odds fra Betsafe:

H: 2.40 U: 3.10 B: 3,15

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page