top of page

Etter kampen: Udinese-Milan (0-1)


For et drama det ble på Dacia Arena. For andre kamp på rad ble kapteinen den store helten dypt inne i tilleggstiden.

Udinese – Milan (0-1)

90+7′ 0-1, Alessio Romagnoli

Kamprapport:

7′ Rodrigo De Paul får kampens første mulighet når han prøver lykken fra snaut 30 meter. Skuddet er ikke ufarlig, men går like utenfor Donnarummas venstre stolpe.

8′ Nå er det Milan sin tur til å angripe. Laxalt gjør det bra på venstresiden og slår et lavt innlegg til Higuain som brenner til på direkte, men også her sniker ballen seg utenfor. Stor sjanse!

10′ Kopi fra De Paul! Samme hold som for tre minutter siden, men denne gangen går den mot nærmeste hjørne. Donnarumma tar ingen sjanser og parerer til corner.

14′ Milan vinner ballen høyt i banen og kontrer. Kessie slår inn bak forsvaret til Suso som utforder 1 mot 1, drar seg inn og skyter. Forsøket curler til venstre for lengste stolpe og resulterer i utspill fra keeper. Flott prestasjon av spanjolen.

17′ Kampens største sjanse er et faktum og den er det Udinese som står for. Det kommer et innlegg fra venstre, og Lasagna lurer Romagnoli på fremste stolpe og avslutter på volley. Skuddet går heldigvis til side for mål.

29′ Suso får et velfortjent frispark like utenfor 16 meteren nede ved dødlinja. Dødballen tar han selv og fyrer et prosjektil mot nærmeste kryss, men keeper redder flott til corner.

35′ Castillejo kommer inn for en skadeplaget Higuain som måtte gi seg.

43′ Laxalt gjør en strålende jobb på midtbanen og slår gjennom til Cutrone. Spissen tar med seg ballen mot mål og får til et bra skudd selv om førstetouchen ikke er optimal. Dessverre er keeper med på noteten og gir til corner.

57′ Castillejo med omgangens første store sjanse når han klinker til fra 20 meter. Skuddet er bra, men det er også hjemmelagets sisteskanse. Fremdeles målløst i Udine.

59′ Castillejo er virkelig aktiv nå. Løper fra midtbanen helt til dødlinja og slår inn 45 grader. Der står Suso mutters alene og skyter, men ballen suser over mål. Kampens største sjanse.

64′ Bakayoko prøver å spille gjennom Cutrone, men Ekong bryter ballbanen og stopper han. Cutrone mener det var soleklar straffe, men dommer vinker spillet videre.

73′ Laxalt går ut og Borini kommer inn.

77′ Nok en kjempesjanse for Castillejo! Borini bryter strålende på midtbanen og Milan kontrer. Cutrone får ballen ute til høyre og finner Castillejo inne sentralt 14 meter fra mål. Han finter skudd til venstre, men skyter i nærmeste. Der venter keeper og holder den i fast grep.

85′ Lasagna tar med seg ballen inn i boksen og skyter fra skrå vinkel. Donnarumma er fint nede og redder.

89′ Nå er det Susos tur til å prøve. Får skyte relativt upresset fra 20 meters hold, men velger nærmeste stolpe og keeper har grei kontroll på forsøket.

90′ Det legges til 5 minutter.

90+5′ Nuytinck får direkte rødt kort for å felle Castillejo på vei framover. Det er ikke direkte stygt, men dommeren velger å gi det røde på grunn av usportslig oppførsel.

90+7′ For et drama! Romagnoli stjeler ballen, gir den til Suso og setter fart. Suso gir ballen videre til Cutrone som stormer fremover og legger inn igjen til Suso. Han finner ikke rom til å avslutte, men gir ballen til Romagnoli som dunker ballen i mål 7 minutter på overtid! Først blir det annullert for offisde, men vi takker de høyere makter for VAR. Det er kapteinen sin det!

Reaksjoner etter kampen:

Gennaro Gattuso:

«Seiere bringer med seg lykke, men hvis at kampen hadde endt 0-0 hadde jeg fortsatt vært glad, fordi å spille mot dette Udinese – det nest mest fysiske laget i serien – var vanskelig. Vi gjorde det bra i den andre omgangen, vi spilte bedre teknisk. Bakayoko ga oss et annet alternativ, normalt liker vi å bygge opp spillet bakfra, men i dag endret vi presset, vi var god i å gjøre det rette. Jeg er fornøyd med kampen, det var ikke enkelt å spille denne typen fotball på Dacia Arena. Det var en tøff bane til og med da jeg var spiller. I og med at vi er inne i den perioden vi er inne i, og våre skadde spillere, så er det fint å se hvordan laget fremsto og hvor bra innhopp Borini og Castillejo hadde».

«Vi mangler fortsatt gnisten, det var tydelig da Romagnoli scoret. Vi var heldige, det er sjeldent du ser fem pasninger like foran stolpene i Serie A. Når du skaper sjanser så må du gripe de. Jeg vil ha mer uforutsigbarhet fra Castillejo, selv om han var fenomenal i dag. Jeg tar gladelig dagens prestasjon. Jeg er glad for hvordan laget står fram, jeg er fornøyd med hvordan målet kom: et lag som ikke er i kampform kunne ikke gjort dette. Noen av våre gutter er ute på grunn av skade og vi trenger at alle må gi det lille ekstra«.

«Jeg er glad, forsvars- og midtbanespillerne spilte bra i dag, det er aldri enkelt mot Lasagna og De Paul, forsvarslinja flyttet fram i det riktige øyeblikket. Jeg hvilte Musacchio og Zapata spilte bra. Vi var gode i å ‘pushe’ de bakover på banen».

«Jeg trodde han (Higauin) fikk en slagskade, men i stedet fikk han en liten krampe i ryggen. Han har hatt trøbbel med dette tidligere og vi må evaluere det. Vi håper det ikke er noe seriøst og vi håper å få tilbake Calhanoglu og Calabria også».

Samu Castillejo:

«Denne seieren var viktig for fansen og for laget siden vi er på Champions League-plass. Det var en flott kamp. Jeg vil alltid gjøre mitt beste på banen, fordi AC Milan fortjener det. Jeg er i en stor klubb med flotte lagkamerater. Å vinne to kamper som dette med mål fra kapteinen ‘booster’ moralen vår voldsomt. Vi håper å få tilbake Higuain så fort som mulig. Den siste perioden av kampen var veldig tilfeldig, men det som betyr noe er at vi scoret».

Kampstatistikk:

Skudd: 13-15 Skudd på mål: 3-7 Cornere: 4-7 Offside: 1-1 Frispark: 13-13 Gule kort: 3-3 Røde kort: 1-0 Ballbesittelse: 44-56 %

(Tall hentet fra ESPN)

1 visninger0 kommentarer

תגובות


bottom of page