Etter kampen: Olympiacos-Milan (3-1)

Det som skulle være en transportetappe til utslagsrundene i Europa League ble en gedigen sportslig skuffelse. Olympiacos slo ut Milan med bedre målforskjell.

Olympiacos – Milan (3-1)

60′ 1-0, Pape Abou Cisse

70′ 2-0, Cristian Zapata (selvmål)

72′ 2-1, Cristian Zapata

81′ 3-1, Konstantinos Fortounis

Kamprapport:

18′ Higuain får kampens første store sjanse. Cutrone spiller fint gjennom og argentineren kommer alene med keeper Jose Sa, men hjemmelagets sisteskanse vinner duellen og gir til corner.

19′ På den påfølgende corneren er Bakayoko nære ved å sette ballen i mål, men Jose Sa varter opp med nok en god redning når han «toucher» ballen over tverrliggeren.

43′ Fortounis prøver seg på frispark ca 25 meter fra mål og får til et godt skudd. Heldigvis viser Reina at han fortsatt kan med en god redning. Bakayoko fikk gult kort for forseelsen.

60′ Pape Cisse header ballen i mål og Olympiacos leder 1-0. Castillejo og Calabria blir passert ute til høyre og Cisse vinner duellen mot Higauin inne foran mål. Svakt forvarspill, Milan må være forsiktige nå.

64′ Smått utrolig at hjemmelaget ikke dobler ledelsen! Olympiacos kontrer og ender opp med å komme alene med Reina som gjør en  kjempejobb en mot en. På returen skal Guerrero bare sette den i åpent mål, men Zapata redder ballen på streken. Milan er heldige nå!

64′ Det svinger i Hellas. Denne gangen er det Milan og Higuain som prøver seg. Han får føre ballen fritt fremover og prøver skuddet fra 18 meter. Skuddet er hardt, men sniker seg på feil side av stolpen.

70′ Guilherme skyter et svakt skudd fra nærmere 25 meter, men Zapata er uheldig når han setter frem en fot og ballen daler over Reina og i mål til 2-0. Akkurat nå er Milan ute av Europa League!

72′ Calhanoglu slår en perfekt corner mot Zapata som scorer med en kombinasjon av kne, bryst og hode. 2-1, og nå er plutselig Milan videre til neste runde. For en spenning!

75′ Guerrero er farlig frempå igjen når han får ballen alene mot keeper like foran mål. Kaptein Abate kommer heldigvis til unnsetning og får blokkert avslutningen.

78′ Laxalt inn for Cutrone og en formasjonsendring er i kortene. Enten 4-3-3 eller 4-4-1-1.

80′ Straffe til Olympiacos. Dommeren slår ned på at Abate bruker armene for å holde igjen en Olympiacos-spiller. Han belønnes også med gult kort.

81′ Fortounis setter straffesparket i mål og stillingen er 3-1. Da er Olympiacos for øyeblikket videre på bedre målforskjell.

85′ Halilovic inn for Rodriguez.

Reaksjoner etter kampen:

Gennaro Gattuso:

«Den flotte atmosfæren i Hellas er ingenting nytt, fansen er lagets tolvte mann på banen, men de spiller ikke. Jeg var veldig klar over at Olympiacos ville være en tøff konkurrent for oss, akkurat som Real Betis. Det var synd at vi måtte bestemme vår skjebne på den siste kampdagen og her var vi for naive. Teknisk sett ble avlsutingsfasen utført på feil måte. Vi må forbedre vår konsentrasjon og å dekke banen bedre».

«På vå side hadde vi noen urettferdige avgjørelser mot oss, men jeg tror ikke på noen form for konspirasjon. Vi var uheldige, fordi straffesituasjonen var aldri straffe. Det er rettferdig å si at vi er blitt slått ut, og jeg leter ikke etter unnskyldninger; de var bedre enn oss, fordi de var energiske og bestemte. Jeg beklager til alle Rossoneri-fans rundt omkring i verden, siden vi ikke har klart målet vårt«.

«Higuain kunne gjort det bedre med avslutningene. Cutrone? Jeg gjorde en feil med byttene og jeg tar det fulle ansvaret for det. Laget var til stede, de kriget hardt og vi gjorde feil med avslutningene våre, dette var vårt hovedproblem. Vi må være mer besluttsomme når vi hadde rom. I stedet for klarte vi knapt å sette motstanderen på prøve. Vi gjorde ikke stor framgang med tanke på klokskap og erfaring, vi er svært ufornøyde, siden vi gjør de samme feilene igjen og igjen».

Kampstatistikk:

Skudd: 18-18 Skudd på mål: 9-8 Cornere: 8-9 Offside: 4-2 Frispark: 15-16 Gule kort: 4-4 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 52-48 %