Etter kampen: Milan-Inter (2-3)

Det ble et underholdende derby, men Milan maktet ikke å ta poeng mot et Inter-lag i motgang.

Milan – Inter (2-3)

3′ 0-1, Matias Vecino

51′ 0-2, Stefan de Vrij

57′ 1-2, Tiemoue Bakayoko

67′ 1-3, Lautaro Martinez

71′ 2-3, Mateo Musacchio

Kamprapport:

3′ Perisic legger ballen på bakerste stolpe. Der header Martinez ned på tvers til Vecino som får en enkel jobb med å sette inn 1-0 til Inter etter bare 3 minutter. Blytung start.

8′ Paqueta prøver seg fra langt hold, og det er fart i skuddet. Handanovic tar ingen sjanser når han bokser ballen ut i farlig område, men Inter får klarert.

9′ Gagliardini og Bakayoko går i samme duell og de stanger hodene sammen. Begge blir liggende en god stund før de kan fortsette etter behandling.

14′ Tidlig gult kort til Brozovic når han feller Calhanoglu.

20′ Stor sjanse til Milan! Calabria legger ballen høyt inn på bakerste stolpe, der kommer Paqueta stormende og header like utenfor mål bare 5 meter fra kassa.

22′ Politano får skyte uhindret fra 2o meter, men skuddet er heldigvis dårlig plassert og går rett på Donnarumma som holder ballen i fast grep.

24′ Calhanoglu kombinerer fint med Bakayoko før førstnevnte klinker til med et hardt skudd. Handanovic må nok en gang gi retur, men rydder opp selv like etter.

30′ Gigasjanse for Inter! Perisic er helt ledig ute til venstre og får ballen. Han ser Vecino inne feltet, men uruguayaneren setter ballen over fra 5 meters hold.

32′ Rodriguez får gult kort etter å meie ned Politano.

41′ Skriniar får gå opp umarkert på en Inter-corner, men headingen går til side for mål. Bortelagets tredje store sjanse i kampen.

46′ Castillejo entrer banen, mens Paqueta må være igjen i garderoben.

51′ Politano legger inn til de Vrij som slår Romagnoli i duellen og header inn 2-0 til Inter. Nok en dårlig start på en omgang.

57′ Calhanoglu slår et frispark inn i feltet, og der knuser Bakayoko Gagliardini i feltet når han header inn reduseringen. 1-2 og game on!

58′ Cutrone inn for Rodriguez, her skal det satses.

66′ Politano fører ball i 16-meteren og sneier borti Castillejo. Dommeren, som selv faller, dømmer straffespark. Romagnoli får gult kort for protester.

67′ Lautaro Martinez setter straffen i mål og øker Inters ledelse til 3-1.

69′ Conti kommer inn for Kessie. Gattusos siste bytte.

71′ Milan tar en kort corner til Suso som banker ballen inn foran mål. Der er D’Ambrosia nær ved å sette ballen i eget mål, men på returen dunker Musacchio inn nok en redusering til 2-3. Full fyr i teltet nå!

73′ Valero kommer inn for Brozovic. Gjestenes første bytte.

79′ Vecino får gult kort.

80′ Så var det Susos tur til å få gult kort.

83′ Politano går av banen, inn kommer rutinerte Candreva.

86′ Milan tar nok en kort corner til Calhanoglu. Tyrkeren legger hardt inn, treffer en Inter-spiller og ballen havner hos Piatek. Piatek må reagere fort og avslutter med hælen, men forsøket går utenfor mål.

88′ Conti får gult kort når han takler Martinez. Fryktelig klønete av unggutten som først fikk se det røde kortet, men ble gjort om etter å ha tatt i bruk VAR.

90′ Det legges til 6 minutter.

90+1, Suso legger inn på bakerste stolpe fra dypet. Der er Castillejo som header rett på Handanovic fra spiss vinkel. Stor sjanse på tampen!

90+2′ Ranocchia inn for Vecino.

90+3′ Gult kort til Gagliardini etter å ha holdt igjen Bakayoko på en overgang.

96′ Cutrone får ballen på bakre stolpe og dunker ballen lavt mot mål. Der ligger D’Ambrosio og redder ballen på streken. Hvilken sjanse til utligning like før slutt!

Reaksjoner etter kampen:

Gennaro Gattuso:

«Vi skulle ha vært mer kompakt. Vi må se tilbake på den første omgangen, vi var ikke tilstede de første 45 minuttene. Det første målet slapp vi til etter en 7 mot 2-situasjon. Etter det klarte vi ikke å håndtere det høye presset. Vi er skuffet, men et lag uten den rette mentaliteten ville kollapset i dag. Inter er et godt lag som går gjennom en tøff periode. Når det var 2-3, så kunne vi scoret».

«De siste månedene har vi fått mye skryt for vårt defensive arbeid. Jeg har alltid sagt at det ikke er kun forsvaret sin fortjeneste at vi ikke slapp inn mål. Dagens kamp viste hvorfor. vi lot de snike seg gjennom på det første målet og kunne gjort det bedre. Vi gjorde enda en feil da ballen ble spilt gjennom midten. Når det kommer til innstilling så undervurderte vi motstanderen, men vi prøvde å skape mange sjanser. Vi må finne tilbake til det vi har gjort i det siste».

«Det var nok et tap (Kessie-Biglia-disputten). Jeg kommer til å snakke med dem i løpet av de neste dagene. Jeg har troen på gruppens verdi, menneskelige verdier. Her har jeg vært konsekvent, og det smerter meg, fordi det betyr at enkelte ikke har forstått hva som er viktig for meg. For meg er det et stort tap på et profesjonelt nivå».

Franck Kessie:

«Å bli byttet ut? I slike øyeblikk i kamper du ikke kan feile i, så var jeg på bristepunktet, fordi jeg ville vinne. Da jeg ble byttet ut, så lot jeg det gå utover Lucas (Biglia), vi har ryddet opp i ting nå. Vi har skværet opp, og jeg vil beklage til klubben og fansen. De var bedre enn oss i starten, men vi spilte godt og ga alt vi hadde. Vi må bli ferdige med dette tapet og prøve å vinne igjen når i de følgende seriekampene. Vi har gitt mye og fått mange seire. Vi må fortsette med dette. Nå er det landslagspause, men vi vill få tilbake litt tapt energi i denne perioden, så vi kan returnere i bedre form enn vi hadde».

Kampstatistikk:

Skudd: 11-14 Skudd på mål: 5-5 Cornere: 7-4 Offside: 1-1 Frispark: 18-13 Gule kort: 4-3 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 56-44 %