Etter kampen: Lazio-Milan (1-1)

Nok en dramatisk overtidsscoring ble avgjørene, men denne gangen var det motstanderne som kunne juble.

Lazio – Milan (1-1)

78′ 0-1, Franck Kessie

90+4′ 1-1, Joaquin Correa

Kamprapport:

4′ Lazio får kampens første mulighet når Milinkovic-Savic header utenfor på en corner.

16′ Kampens til nå største sjanse får Calhanoglu når han prøver å prikke ballen i lengste kryss fra hjørnet av 16-meteren, men Strakosha klarer akkurat å slå ballen i stolpen. På returen banker Kessie ballen over via en forsvarer.

29′ Lazio kombinerer vakkert og ballen går til en offsideplassert Marusic som legger til rette for Immobile som setter ballen i nota, men det annulleres korrekt.

45′ Parolo prøver seg på et langskudd. Skuddet er meget bra, men ballen sniker seg så vidt til side for Donnarummas stolpe. Nær 1-0 til hjemmelaget like før pause.

61′ Milan opprettholder et trykk langt opp på banen og Bakayoko sentrer til Borini som vender på femøringen og skyter. Skuddet er godt, men Strakosha redder mesterlig.

71′ Det kommer et innlegg på pannebrasken til Wallace som får til en meget god heading, men Donnarumma er lynraskt nede og får avklart. Fantastisk redning av 19-åringen!

76′ Calhanoglu får en kjempemulighet når han danser med Lazio-forsvaret. I stedet for å skyte utfordrer han en mann for mye og keeper Strakosha når ballen akkurat før tyrkeren. Bortkastet sjanse.

78′ Suso spiller Calabria fri bak de lyseblås forsvar og finner Kessie utenfor 16-meteren. Han skyter ballen via Wallace og i mål. Milan i føringen 1-0 på Olimpico!

90+4′ Fire minutter på overtid får Lazio kampens siste sjanse når et innlegg slås inn, Zapata header ballen til Correa som får til et lavt skudd fra ca 14 meter. Skuddet er for godt for Donnarumma, og Lazio utligner til 1-1. Blytung slutt på kampen.

90+5′ Simone Inzaghi har vært i full fyr i hele kveld og nå sendes han på tribunen like før kampen er over.

Reaksjoner etter kampen:

Gennaro Gattuso:

«Vi forberedte oss bra til kampen og de var en god framvisning. Lazio var farlige i de tidlige fasene. I den andre omgangen slapp vi til mindre og kampen kunne gått begge veier. Vi sleit fordi Lazio er et veldig fysisk lag og som kan gi deg trøbbel når som helst. Vi har nesten hele forsvarslinja ute med skade, men dette kan ikke være en unnskyldning. Skader til side, jeg kan kun si ‘godt gjort’ til mine gutter».

«Når jeg gjør endringer, sier du jeg ikke skulle gjort det. Når jeg ikke gjør endringer, skulle jeg gjort det. Jeg ville sette Laxalt innpå, men siden Lazio ikke truet oss på siste tredjedel og jeg ville beholde laget som det var. Vi har fortsatt åtte kamper igjen før overgangsvinduet åpnet, men jeg vil alltid se denne innstillingen fra mitt lag«.

Ignazio Abate:

«Vi har mange menn ute med skade, men vi spilte en veldig god kamp. Vi er skuffet på grunn  av at vi slapp inn utligningen i det 94. minutt; vi ga slipp på to viktige poeng i kappløpet om Champions League, men det er mange positive aspekter. Kanskje enkelte tenkte at vi ikke hadde noen sjanser her i Roma og det ga oss en ekstra ‘boost’. Vi viste at vi er en solid gruppe og vi er krigere. Vi ser målet vårt klart for oss og jeg er sikker på at vi vil klare det. Vi tror bestemt vi kan klare det. Vi har en god trener og en ambisiøs administrasjon som vil føre oss tilbake til toppen. Nå må vi vinne så mange poeng som mulig fram til neste pause. Vi har – på papiret – enklere kamper å spille foran oss. Det var min første kamp som midtstopper. Jeg syns jeg gjorde det bra, takket være at jeg har veldig gode spillere som lagkamerater«.

Kampstatistikk:

Skudd: 21-11 Skudd på mål: 5-4 Cornere: 9-4 Offside: 3-0 Frispark: 11-4 Gule kort: 1-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 55-45 %