Etter kampen: Juventus-Milan (1-0)

Det ble som forventet en tøff kamp om Supercoppa-trofeet i Saudi-Arabia. Ronaldo og Kessie spilte hovedrollene i det som lenge var en jevn finale.

Juventus – Milan (1-0)

61′ 1-0, Cristiano Ronaldo

Kamprapport:

34′ Dougas Costa driver innover i banen og finner Matuidi bak Milan-forsvaret som setter ballen i nota. Heldigvis står franskmannen i offside og målet annulleres. Den første «sjansen»  kampen.

42′ Det slås inn i Milans 16-meter og der klinker Ronaldo til med en slags brasse. Forsøket går like til side for mål. Kampens største sjanse.

45′ Cutrone prøver å spille vegg med Paqueta, men ballen går via en Juve-spiller og til Calhanoglu som skyter. Skuddet er hardt nok, men går like på Szczesny.

48′ Milan åpner den andre omgangen med et smell! Cutrone setter ballen i tverrliggeren, dette lover bra for de siste 45!

59′ Ronaldo får kula ute til venstre, vender inn i banen og skyter på Donnarumma som ser seg nødt til å bokse ballen ut igjen.

61′ Ronaldo får ballen på hodet fra Pjanic like foran mål og header Juve i føringen, 1-0. Milan-spillerne roper etter offside, men VAR viser at målet blir stående.

70′ Castillejo har hatt en skuffende kamp og erstattes av Higuain. Borini kommer også inn for Paqueta.

74′ Franck Kessie får rødt kort etter å ha stemplet Can. Dommeren gir først det gule, men etter å ha tatt i bruk VAR endrer han avgjørelsen til direkte rødt.

90′ Det ropes etter straffe når Conti går i bakken, men dommeren lar spillet gå uten å sjekke med VAR. Den er tvilsom!

Reaksjoner etter kampen:

Gennaro Gattuso:

«Jeg applauderer gutta for hvordan de spilte. Vi ble straffet etter individuelle uhell. Juve har ikke sluppet til fire eller fem sjanser i åpent spill på lenge, men vi gjorde ikke nok ut av dem. Vi tapte fordi en stor spiller kom opp med et spesielt trekk og vi gjorde noen feil fra et teknisk punkt. Det er skuffende, fordi vi ga alt, en sier ville vært fundamentalt».

«Det er for enkelt å lete etter unnskyldninger (dømmingen). Jeg er veldig skuffet, fordi de stoppet et av våre angrep for offside, men ikke Juves. Det er fortvilende, jeg liker ikke innstillingen. Vi spurte etter forklaringer på et respektfullt vis, men de kom aldri fordi det virket umulig for de å gi dem. Det irriterer meg, men man må akseptere det. Det smerter, vi gjorde det bra og var selvsikre på at vi kunne klare det, men individuelle episoder ødela for oss. Var det en straffe til Conti? Det kan du fortelle meg. Jeg vil ikke klage på det, vi vill være foruten noen viktige spillere borte mot Genoa».

«Komplimenter må gis og vi må fortsette med denne innstillingen uten å gi opp. Vi vant ikke, men prestasjonen taler for seg selv. For øyeblikket er det viktig å restituere, fordi det kommer lett dersom man vinner kamper, men det tar lengre tid når man taper. Vi må være tålmodige med jobben vi gjør. Vi har fortsatt forbedringer vi må gjøre, vi kunne straffet dette Juve-laget. Nå ligger fokuset på ligaen og cupen».

«Han er en viktig spiller (Paqueta), men hele laget er i god stand fysisk. Han dekker store rom og blir involvert i spillet. Lucas hadde en veldig god kamp, han viste karakter og personlighet».

Alessio Romagnoli:

«De kortene som ble gitt var veldig merkelige, vi fikk gult eller rødt kort bare det oppsto kontakt. Det er irriterende når jeg er kaptein og spør om begrunnelse, og jeg blir bedt om å gå bort hvis jeg ikke vil ha gult kort. Jeg er overrasket over dette. Vi viser respekt, men vi må også få respekt tilbake. Straffe til Conti? Dommeren sa at det ikke var grunn til å bruke VAR, men for min del var det en tvilsom avgjørelse og en avgjørelse som burde vært sjekket med VAR med tanke på at det var i det 90. minutt. Vi trodde vi kunne klare det og vi er lei os. Vi hadde en god kamp, vi er klare over våre kvaliteter og vi må fortsette som dette for å forbedre oss. Kampen i Genova blir tøff, men vi håper vi vinner og kommer tilbake på skjema til Champions League».

Kampstatistikk:

Skudd: 18-10 Skudd på mål: 3-1 Cornere: 5-2 Offside: 4-1 Frispark: 13-15 Gule kort: 3-5 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 62-38 %