top of page

Etter kampen: Genoa-Milan (0-2)

Milan leverte en god bortekamp og kapret igjen 4. plassen da Genoa ble slått på Stadio Luigi Ferraris.

Genoa – Milan (0-2)

72′ 0-1, Fabio Borini

83′ 0-2, Suso

Kamprapport:

8′ Borini får kampens første gule kort.

13′ Zapata må gi seg med skade. Conti kommer inn for colombianeren.

45′ Kampens største sjanse kommer like før hvilen. Han skyter i stolpen og ut på volley. Veldig nærme hans første mål i Milan-drakta.

45+2′ Cutrone får gult kort for en høy albue. Den er meget streng fra dommer.

53′ Genoa driver fremover på en kontring. Ballen ender opp ute hos Lazovic som prøver å runde Donnarumma, men touchen blir for lang og resulterer i 5-meter. Bra sjanse for hjemmelaget.

58′ Paqueta får gult kort.

59′ Ballen daler ned like foran Criscito som klinker til i steget. Treffet er bra, men den går rett utenfor mål.

62′ Paqueta viser frem pasningsfoten når han på fantastisk vis finner Borini ute til venstre. Borinis mottak er bra og skyter like utenfor. Dommeren dømmer utspill fra keeper, men Radu var så vidt bortpå den uten å få corner i mot.

66′ Milan ruller opp et flott angrep. Calhanoglu får ballen ute til venstre og legger inn til Paqueta som står totalt umarkert, men headingen er svak og går rett på Radu. Stor sjanse!

68′ Bessa

72′ Conti får ballen ute til høyre og finner en Borini inne sentralt som har skaffet seg rom. 27-åringen gjør ingen feil og fører Milan i ledelsen, 1-0.

74′ Veloso treffer tverrliggeren! Portugiseren klinker til fra nærmere 25 meter, og Donnarumma får på utrolig vis hånden på den og slår den i treverket. Fantomredning!

79′ Mauri kommer inn for Calhanoglu.

83′ Cutrone viser frem hovmesterblikket når han serverer ballen til Suso i bakrom. Suso tar med seg ballen og setter den i mål med høyrefoten via lengste stolpe; ledelsen er doblet til 2-0!

88′ Suso hviles. Castillejo får prøve seg de siste minuttene.

Reaksjoner etter kampen:

Luigi Riccio:

«Dette er tre viktige poeng. Det er et resultat som gir oss mye selvtillit. Vi sleit i åpningen av den første omgangen, både på grunn av deres prestasjoner, men også på grunn av at banen ikke var i topp forfatning. Vi gjorde det bedre etter hvilen, vi skapte mange målsjanser».

«Borini fortjente målet sitt, på lik linje som at de andre fortjener å være fornøyd med denne seieren. Paqueta? Han kan fortsatt forbedre seg, selv om han allerede demonstrerer sine ferdigheter. Han er teknisk, fysisk, rask og kan heade. Han kan gjøre det godt. Gigio? Han holdt oss inne i kampen, han er en fenomenal spiller. Feil kan forekomme, og feil leder til kritikk, selv om han har reddet flere poeng for oss».

«Målet vårt er Champions League».

«Det var kjempegøy å vinne min første kamp som trener».

Fabio Borini:

«Det var en sliteseier. Vi sleit litt i den første omgangen, men det er normalt når man spiller i Genova. På tross av dette, fortsatte vi å være solide og spilte som et lag. For å spille i Champions League må vi sikre seire som dette. Målet mitt? Jeg er glad, fordi det hjalp laget å ta tre poeng. Gigio? Jeg mener han er den beste keeperen i Italia – han representerer nå- og framtida i AC Milan. Paqueta? Jeg var lamslått av han, både på et fysisk og taktisk nivå. Han liker å vise frem ferdighetene sine, men han er samtidig svært intelligent. Napoli? Vi er klare over at vi må levere en lignende prestasjon, men vi må luke bort feilene. Det er en kjapp omstilling, og det vil bli en annerledes kamp, men vi håper å levere det samme resultatet».

Kampstatistikk:

Skudd: 18-13 Skudd på mål: 7-6 Cornere: 5-6 Offside: 0-0 Frispark: 14-16 Gule kort: 3-3 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 39-61 %