Etter kampen: Empoli – Milan (1-1)

Det var ikke sjansene det sto på da Milan kun greide uavgjort borte mot Empoli; effektiviteten ble Milans bane. Les hvordan kampen utspilte seg og hva Gattuso og Romagnoli hadde å si.

Empoli – Milan (1-1)

10′ 0-1 Biglia 71′ 1-1 Caputo

Kamprapport:

10′ Laxalt raider opp på venstresida og legger inn. Det blir halvveis klarert, men returen klinker Biglia rett i vinkelen via et Empoli-ben. Milan opp i ledelsen til 1-0.

27′ Donnarumma strekker seg så lag han er for å stoppe Empolis forsøk. Stort keeperspill fra sisteskansen.

32′ Terracciano gjør en fantastisk jobb med å hindre 0-2 når han først stopper Bonaventuras forsøk før han leverer en feberredning på returen fra Kessie.

63′ Calhanoglu får ballen fra Bonaventura på hjørnet av 16-meteren. Tyrkeren vender opp og prøver å legge ballen i lengste kryss, men ballen går via en Empoli-spiller og ut til corner.

70′ Straffe til Empoli! Romagnoli gir bort ballen, og når han skal gjøre det godt igjen feller han en motstander inne i 16-meteren. Kjempetabbe av stopperkjempen.

71′ Caputo gjør ingen feil fra 11-metersmerket og setter inn utligningsmålet.1-1. Empoli utligner til 1-1.

73′ Cutrone og Castillejo kommer inn for henholdsvis Borini og Calhanoglu.

78′ Bakayoko inn for Kessie.

83′ Suso fyrer av fra distanse og Terracciano må virkelig strekke seg for å avverge. Godt forsøk fra spanjolen.

85′ Gedigen sjanse for Milan! Suso legger ballen inn i farlig område fra 20 meter og både Bonaventura og Cutrone går etter den, men ingen av de klarer å treffe kula med hodet.

88′ Suso er virkelig ‘on fire’ nå. Han koser litt med kula inne i 16-meteren med flere Empoli-spillere rundt seg før han avslutter. Dessverre er Terracciano utilnærmelig ved denne anledningen også.

90+1′ Nok en kjempesjanse! Suso finter bort sin påpasser så til de grader før han slår hardt inn foran mål. Ballen går via keeper og en Empoli-spiller før den sniker seg like utenfor stolpen og til corner.

90+3′ Bakayoko som fyrer denne gangen. Ballen faller ned til franskmannen som får skutt fra 14 meter, men avslutningen går rett på keeper. Milan presser virkelig på nå.

Reaksjoner etter kampen:

Gattuso:

«I den andre omgangen spilte vi som vi måtte spille. Så kom straffen, men trass i dette startet vi å angripe igjen. Jeg syns laget ikke slapp til motstanderne mye og på dette tidspunkt kan vi ikke kreve mer fra disse gutta. Av alle måla vi har sluppet inn har mange av dem vært et resultat av våre feil. Dette har vist seg å vært kostbart. Vi må fortsette å jobbe. Det er viktig at vi fortsetter å skape sjanser, men vi må være mer kliniske. Mange ord veksles når seierne ikke kommer. Jeg vet hva hver enkelt spiller kan og ikke kan, både fra et taktisk standpunkt og lederaspektet. Det siste anser ikke jeg som et problem. Vi må riste av oss all den frykten vi har».

«Alle kamper er viktige, det var også dagens [torsdagens]. Vi opplever ikke vår beste form i form av resultater. Det vi gjør er ikke nok: vi må gjøre alt vi kan for å komme ut av det. Vi kan gjøre dette gjennom hardt arbeid og selvtillit».

Romagnoli:

«Vi spilte en god kamp og lagde mange sjanser. Hvis jeg ikke hadde gjort den feilen hadde vi sannsynligvis vunnet kampen. Det var min feil som ga de muligheten til å utligne, jeg tar fullt ansvar for dette. Jeg syns ikke laget er redde, vi hadde mange muligheter til å vinne kampen. Vi må jobbe hardere for å forhindre at slike feil skal forekomme igjen, og det starter mot Sassuolo på søndag. Vi må stå sammen».

Kampstatistikk:

Skudd: 3-24 Skudd på mål: 3-10 Cornere: 3-10 Offside: 6-0 Frispark: 13-9 Gule kort: 2-2 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 47-53 %