top of page

Enorme utskiftninger i Milan


Sommeren nærmer seg med stormskritt og med den følger et nytt og spennende overgangsvindu. 

Det finnes en rekke usikkerhetsmonenter i dagens Milantropp og vi har sett på hva slags utskiftninger vi kan være vitne til i løpet av sommeren.

Keeper:

På keeperplassen har Gianluigi Donnarumma overtatt hansken etter Diego Lopez, og så lenge den unge italieneren blir værende på Milanello er det intet behov for høyt lønnede Diego Lopez. Det er også ventet at den tidligere Real Madrid-keeperen ønsker en fast plass mellom stengene, og det blir nødvendigvis for et annet lag. Spanske Real Betis skal være blant de interesserte klubbene.

Christian Abbiati har sagt at han ønsker å bli et år til, og det er ventet at den trofaste veteranen får oppfylt sitt ønske selv om han nærmer sine 40.

Forsvar:

I forsvarsrekken kan det bli betydelige endringer.Den brasiliansk-fødte italieneren Rodrigo Ely imponerte ingen da han debuterte med rødt kort i seriestarten og har ikke vært på banen siden den katastrofale 0-4 kampen mot Napoli i starten av oktober. Ely har i tillegg slitt med skadeproblemer, men kan beholdes for å være et cover neste sesong.

Alex sin kontrakt går ut og brassen har uttalt at han ønsker seg hjem til Brasil for å avslutte karrieren, og i sommer kan i så måte være et godt tidspunkt mens han fortsatt kan forlate Europa med æren i behold.

Philippe Mexes sin kontrakt går også ut og med mindre noe helt spesielt skulle skje vil den høyt gasjerte franskmannen være ferdig i klubben til sommeren. Både Marseille og Fiorentina har vist interesse, i tillegg til flere lag fra MLS.

Cristian Zapata har operert som et 3-4 valg denne sesongen og har i tillegg blitt kritisert offentlig av klubbens mektige President, noe som sjeldent lover godt foran et overgangsvindu. Også Zapata sin kontrakt går ut i sommer, men det kan være et alternativ å forlenge den for å unngå «for store» endringer i lagdelen.

Mattia De Sciglio hadde store forventninger knyttet til seg da han i ung alder debuterte for Milan, men italieneren har fortsatt til gode å overbevise i den rødsorte drakten. Juventus skal være svært interessert og et tilbud kan komme i sommer. For mange ville det vært utrolig skuffende å se et av klubbens største, egenproduserte talenter de siste 10 årene forsvinne til en rival, men det kan være den eneste riktige løsningen for spilleren all den tid Abate er Milans førstevalg og De Sciglio ikke makter å «ta steget».

Midtbane:

Kevin-Prince Boateng kom inn på en korttidskontrakt i vinter, men har fortsatt til gode å imponere noen i sin Milan-retur og man kan allerede nå bortimot bekrefte at ghaneseren er ferdig i klubben ved sesongslutt.

Siste mann ut på utgående kontrakt er Riccardo Montolivo, men kapteinen vil antageligvis få et kontraktstilbud fra klubben som de fleste forventer at han aksepterer, selv om Monty må ned i lønn i forhold til dagens kontrakt.

Videre ønsker Andrea Poli mer spilletid og den italienske krigeren har stort sett vært skuffende de gangene han har fått muligheten denne sesongen, og tiden kan være moden for nye opplevelser for den tidligere Inter-spilleren.

I tillegg har Keisuke Honda gått fra et førstevalg på høyre kant til et 2-3 valg som trequartista, og avhengig av hvem som leder Milan neste sesong kan det være slutt for japaneren. Kontrakten går ut i 2017 og dette er siste mulighet for å tjene noen kroner på en spiller som neppe ønsker å bli værende, med mindre han får lovnader om en fast plass på laget.

Angrep:

I angrepsrekken kan det by på en del endringer. Carlos Bacca er ønsket av flere toppklubber, deriblant Bayern Munchen og deres kommende manager Carlo Ancelotti, som skal være en stor fan av colombianeren. Om Milan får tilbake de € 30 millionene de gav for Bacca i fjor sommer kan det være fristende for klubben å takke ja.

Jeremy Menz var Milans toppscorer i fjor, men har fått denne sesongen spolert av ryggplager. Når han kom tilbake på nyåret virket han lat, arrogant og uinteressert. Det kan være et godt alternativ å kvitte seg med franskmannen mens klubben enda kan få penger for han.

I januar var Luiz Adriano klar for å skrive under for en kinesisk klubb, men brassen ombestemte seg i siste sekund og tok første fly tilbake til Milano. Etter en lovende start på Milan-karrieren mistet Adriano plassen på laget og om det kommer nye tilbud i sommer er det ventet at klubben vil akseptere det.

De kommende Premier League-mesterne Leicester har ønsket M´baye Niang i lengre tid og vil antageligvis forsøke seg på franskmannen i løpet av sommeren. Milan ønsker neppe å selge, men kan ikke lenger friste med hymnen på onsdagskvelder slik Leicester kan neste sesong.

Til slutt har vi Mario Balotelli. Italieneren ønsker ikke å dra tilbake til Liverpool og har fått beskjed om å jobbe skjorten av seg ut sesongen for at ledelsen skal vurdere å hente angriperen på permanent basis. Om han ikke viser seg verdig i sesongavslutningen legger neppe Milan de € 7 millionene på bordet som Merseyside-klubben krever.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page