top of page

Enkel gruppe for Milan i Europa LeagueGruppene i Europa League ble trukket i dag, og det ble en høyst overkommelig trekning for Milans del.

Milan ble trukket i Gruppe D, hvor de fikk selskap av østerrikske Austria Wien fra pott to. I den tredje potten ble den kroatiske talentfabrikken Rijeka trukket ut, mens siste lag inn i gruppen er greske AEK Athen. Det innebærer at Milan er store favoritter med tanke på å vinne gruppen, og med det få en god start på sin ferd mot klubbens potensielt første Europa League-triumf. En pokal fra den nest gjeveste klubbturneringen i europeisk fotball er forøvrig det eneste som mangler i Milans trofé-skap, og det vil sannsynligvis være et av Milans viktigste mål denne sesongen.

Ingen av Milans motstandere har vunnet turneringen tidligere, men Austria Wien har en andreplass fra en europeisk turnering den gang Cup-vinnercupen fortsatt eksisterte. De har forøvrig vunnet den østerrikske toppdivisjonen 24 ganger og cupen ved 27 anledninger, og kvalifiserte seg til årets turnering gjennom å komme på andreplass i serien foregående sesong, for så å slå ut Limassol og Osijek på veien til gruppespillet.

Rijeka var med i Europa League i både 2013/14 og 14/15, mens de tok seg til årets turnering etter å ha tapt play-offen til Champions League mot Olympiakos. Før det hadde de slått ut The New Saints og Red Bull Salzburg, i det som ble klubbens første forsøk på Champions League-kvalifisering etter at de vant den kroatiske toppdivisjonen forrige sesong.

Siste lag i gruppen har også en rik historie i europeisk sammenheng. De nådde semifinalen i denne turneringen tilbake i 76-77, og kvartfinalen i Champions League i 68-69. Det er dog en del år siden den tidligere storklubben virkelig leverte i europeisk sammenheng, og også i hjemlig serie har det gått tråere de siste årene. Vi må tilbake til 93-94 for forrige seriegull, men forrige sesong endte med andreplass og dermed kvalifisering til Champions League. Der røk Athen for CSKA Moskva, men i play-off til Europa League viste de styrke og tok seg til gruppespillet etter å ha feid Club Brugge av banen.

Vi ser frem mot en spennende høst tilbake i Europa, og har stor tro på at Milan vil håndtere denne gruppen på en god måte.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page