top of page

Endringer i Champions League kan gi Milan fordel


Fra sesongen 2018/19 vil det gjøres endringer i Champions League som vil gjøre det enklere for blant andre Milan å kvalifisere seg.

UEFA har annonsert at det vil bli gjort flere endringer i Champions League. Fra og med 2018/19-sesongen vil, i tillegg til regjerende CL mester og Europa League vinner, fire lag fra de fire høyest rangerte ligaene bli automatisk kvalifiserte for turneringen. De vil gjøre endringer med koeffisienten, som blant annet at man vil gå mer eller mindre bort i fra landets/ligaens koeffisient og heller bedømme klubbene på egne resultat og historiske meritter. Også økonomisk sett vil det bli gunstigere for de større klubbene, og et nytt system basert på et startbeløp, prestasjon, klubb koeffisienten og markeds andelen (TV) vil fastsette summene som blir betalt ut.

Slik det ser ut nå vil Italia få fire automatisk kvalifiserte lag med i turneringen i motsetning til dagens to (tredjeplassen i dag spiller kvalifisering). Milan som er den nest mestvinnende klubben i Champions Leagues historie (syv titler) vil da få en enda bedre mulighet til å komme seg ut i det gjeveste selskap igjen. Skulle man ikke greie topp tre denne sesongen og få mulighet til å kvalifisere seg, så er det liten tvil om at en topp fire-plassering neste sesong blir uhyre viktig. Koste hva det koste vil. Champions League er en turnering for de største klubbene, noe som blir mer og mer tydelig med disse nye endringene. Så gjenstår det bare å se om Milan kan reise seg og bli en av de største igjen.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page