top of page

En ukes frist for Berlusconi


En kinesisk gruppe med investorer har for alvor meldt seg på i kampen om å kjøpe deler av aksjekapitalen i AC Milan.

Identiteten til de pengesterke kineserne er foreløpig ukjent, men det er rimelig å anta at det er snakk om en ny gruppe som tidligere ikke har vært på banen.

Gruppen er svært interessert i å få fortgang i oppkjøpsprosessen og var allerede i gang med å analysere klubbens finanser i forrige uke.

Kineserne har kommet frem til at verdien av Milan er rundt € 500-550 millioner, og om oppkjøpet går i orden vil de samtidig slette klubbens gjeld på € 240 millioner

Det er ventet at kineserne totalt vil investere € 1.2 milliarder i klubben spredt over flere år. Det betyr at det er et investeringsbeløp på mellom € 300 og € 400 millioner, men det er usikkert hvor stor andel av dette som vil øremerkes «sportslig satsing» og eventuelt hvor mange år denne summen skal fordeles over.

Italienske medier meldte allerede i går at Presidenten hadde akseptert et tilbud, men det ble tilbakevist fra Fininvest, selskapet som Berlusconi eier klubben gjennom.

Corriera della Serra skriver i dag at Silvio Berlusconi snakket med sine barn og direktørene i Fininvest angående et eventuelt salg på tirsdag, men det er ikke kjent om det ble tatt en avgjørelse under møtet.

Nå er dermed tiden kommet for Silvio Berlusconi til å fatte en avgjørelse og Presidenten skal ha fått frist frem til onsdag i neste uke på å akseptere tilbudet.

Et alternativ for Silvio Berlusconi skal visstnok være å beholde en eierpost på mellom 20-30% slik som Massimo Moratti gjorde da han solgte byrvial Inter til Erick Thohir.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page