top of page

Ely tilbake til Alaves


Rodrigo Ely er på vei tilbake til Spania. 

Det melder blant annet Gianluca Di Marzio og Sky Sport Italia. 23-åringen var utlånt til La Liga-klubben i vår og var fast inventar i midtforsvaret til Dan Eggens tidligere arbeidsgiver. Brassen spilte 10 seriekamper for klubben som kom på en solid 9. plass og kom helt til finalen i Copa del Rey. Ely spilte for øvrig hele kampen som de tapte mot Barcelona (1-3).

Etter sesongen forsvant suksessmanager Mauricio Pellegrino til Southampton, men hans erstatter Luis Zubeldia ønsker helst å beholde midtstopperen den kommende sesongen. Det skal dreie seg om en ny låneavtale for den kommende sesongen med en kjøpsopsjon på € 4 millioner.

Avtalen mellom klubbene skal ha vært klar i en ukes tid allerede, men fordi Rodrigo Ely representeres av den ikke ukjente Mino Raiola har avtalen blitt satt på vent. Det skal dog bare være et tidsspørsmål for han er klar for en retur til Spania, og Ely er ikke med resten av A-laget på deres treningsleir i Kina.

93-modellen kom til klubben fra Gremio i 2012 og var på utlån til Reggina og Varese i sine to første sesonger før han forlot klubben på free transfer til fordel for Avellino sommeren 2014. Her gjorde han sine saker såpass godt at Sinisa Mihajlovic hentet brassen gratis tilbake året etter. Den gang signerte Ely en avtale ut 2018/19-sesongen.

Han fikk tillit umiddelbart, men etter å ha gjort seg fullstendig bort mot Fiorentina (0-2 og rødt kort), Genoa (0-1) og Napoli (0-4) i sesonginnledningen ble midtstopperen henvist til benken. I november fikk han sin første av totalt tre omfattende skader den sesongen og Ely kom aldri tilbake på gressteppet.

Da Vincenzo Montella ble ansatt i fjor sommer viste Ely seg nok en gang frem fra en positiv side under pre-season, men da sesongen startet var ikke Ely i nærheten av å få spilletid. I stedet satset den nyansatte manageren på Romagnoli, Paletta, Zapata og nykommeren Gomez som sine midtstoppere. På januarvinduets siste dag forsvant Rodrigo Ely på lån til Alaves, og han ser ut til å fortsette karrieren sin i Spania.

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page